ایلان ماسک: رباتهای انساننما احتمالا تا 2050 در اکثر خانهها حضور خواهند داشت
ایلان ماسک اخیرا توضیح داده که چگونه توسعه سیستم رانندگی تماما خودکار تسلا در دنیای رباتها استفاده خواهد شد. به باور او اکثر خانهها در آینده نه چندان دور و احتمالا تا سال 2050 میزبان ...
ایلان ماسک اخیرا توضیح داده که چگونه توسعه سیستم رانندگی تماما خودکار تسلا در دنیای رباتها استفاده خواهد شد. به باور او اکثر خانهها در آینده نه چندان دور و احتمالا تا سال 2050 میزبان رباتهای انساننما خواهند بود.
مدیرعامل تسلا در ویدیویی که بهتازگی توسط کانال یوتیوب TED منتشر شده، گفته که اکثر منازل تا حدود سه دهه دیگر به رباتهای انساننما مجهز میشوند. با این حال، ماسک میگوید بهینهسازی هوش مصنوعی مهمترین چالشی است که جلوی پیشرفت سریع در این حوزه را میگیرد.
ایلان ماسک ادامه داد: «کمی طول کشید تا بفهمم که برای حل مشکلات سیستمهای رانندگی خودکار، باید مشکلات جهان واقعی حوزه هوش مصنوعی را برطرف کنید و زمانی که مشکلات هوش مصنوعی خودروها را که در واقع رباتی با چهار چرخ هستند، برطرف کردید، میتوانید از این سیستم روی رباتی با دست و پا هم استفاده کنید.»
ماسک میگوید شرکتهایی مثل بوستون داینامیکس ثابت کردهاند که ساخت رباتهای انساننما به شکلی که متقاعدکننده باشند، ممکن است، اما هنوز تا رسیدن به رباتهایی که با کمک هوش مصنوعی بتوانند در امور منزل به ما کمک کنند فاصله داریم. مدیرعامل تسلا ادامه داد:
«چیزی که در حال حاضر وجود ندارد هوش مصنوعی قابلی است که به رباتها اجازه حرکت در دنیای واقعی و انجام کارهای مفید بدون ارائه دستورالعملهای مستقیم را بدهد. این دو چیزهایی هستند که تسلا در انجامشان بسیار خوب است. بنابراین ما بعدا فقط باید فعالگرها و حسگرهای تخصصی لازم برای رباتهای انساننما را طراحی کنیم. مردم متوجه نیستند، این رباتها حتی از خودروها هم اتفاق بزرگتری خواهند بود.»
با این حال، ماسک هشدار میدهد که جهان باید سخت تلاش کند تا از وقوع سناریوهای ویرانشهری جلوگیری نماید. او قبلا گفته بود که بخشی از هدف تاسیس شرکت نورالینک کاهش خطر هوش مصنوعی بوده است.
رباتهای انساننما باید تحت کنترل باشند
ماسک در این مصاحبه توضیح داد که استفاده از یک تراشه رام بومی که بهراحتی قابل آپدیت نباشد میتواند ویژگیهای امنیتی رباتها را حفظ کند. او همچنین باور دارد که باید یک سازمان تنظیمکننده (رگولاتوری) برای هوش مصنوعی وجود داشته باشد.
مدیرعامل تسلا میگوید این رباتها در ابتدا برای انجام کارهای خطرناک یا خستهکنندهای که هیچکس مایل به انجامشان نیست، به کار گرفته میشوند. اما با پیشرفت آنها، میتوانیم منتظر رباتهای پرستار، آشپز و دستیارهای خانگی باشیم. ماسک وعده داد که امسال نمونه اولیه این رباتها را ببینیم و سال آینده با نمونه کارآمد آنها روبرو شویم. ولی احتمالا تا دو سال آینده اخبار بیشتری در این باره منتشر میشود.
ثروتمندترین فرد دنیا معتقد است که هزینه یک ربات انساننما احتمالا کمتر از خودروها خواهد بود. البته در ابتدا هزینهها بالاتر خواهد بود، اما با افزایش تولید و کاهش هزینهها میتوان قیمت را تعدیل کرد. تسلا اولین بار تابستان پارسال از ربات انساننمای خود با نام «آپتیموس» رونمایی کرد.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.