ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ابر عجیب کارتونی
علمی

ماهواره ناسا توده ابر عجیب «کارتونی» بر فراز دریای خزر رصد کرد

ماهواره «Terra» ناسا که به صورت پیوسته کره زمین را رصد می‌کند، توده‌ ابری غیرمعمول با عرضی حدود 100 کیلومتر و در ارتفاع 1500 کیلومتری از سطح زمین و بر فراز دریاچه خزر رصد کرده ...

مرضیه فرجی
نوشته شده توسط مرضیه فرجی | ۲۷ خرداد ۱۴۰۱ | ۱۲:۰۰

ماهواره «Terra» ناسا که به صورت پیوسته کره زمین را رصد می‌کند، توده‌ ابری غیرمعمول با عرضی حدود 100 کیلومتر و در ارتفاع 1500 کیلومتری از سطح زمین و بر فراز دریاچه خزر رصد کرده که بیشتر شبیه ابرهای «کارتونی» است.

این ابر در تاریخ 28 می (۷ خردادماه) رصد شده است ولی تیم رصدخانه اکنون تصویری ازآن را به اشتراک گذاشته است. این ابر عجیب کارتونی که ناسا آن را به عنوان عجیب‌ترین توده یافت شده می‌نامد، بزرگترین توده هوایی بر فراز آب‌های داخلی است.

«باستیان ون دیدنهوون» دانشمند جوی در موسسه تحقیقات فضایی «SRON» در هلند با بررسی تصاویر این ابر عجیب کارتونی گفت: « این توده یک ابر «استراتوکومولوس» کوچک است. استراتوکومولوس‌ها از ترکیب بین یک ابر «کومولوس» پف کرده و کرکی مانند با یک ابر «کومولوس» پراکنده پدید می‌آیند.»

گونه‌های دیگر ابر که تاکنون شناخته شده هستند، عبارتند از: «سیروس»، «استراتوس» و «نیمبوس».

این ابر عجیب اوایل صبح همان روز با وزش باد به سمت خشکی هدایت شده و سپس در آنجا پراکنده شد.

همانطور که می‌دانیم اکثر ابرها لبه یا مرز مشخصی ندارند و به صورت مه‌آلود در آسمان محو می‌شوند. اما این ابر عجیب کارتونی لبه‌های کاملا مشخصی دارد. ون دیدنهوون عقیده دارد لبه‌های تیز و کاملا مشخص این ابر ناشی از نحوه شکل‌گیری آن است. او می‌گوید: «هوای گرم و مرطوب در شمال ایران با ورود به حیطه دریا به هوایی سرد و مرطوب تبدیل می‌شود. پیش از این چنین پدیده‌ای را در سواحل غربی آفریقا در مقیاسی بزرگتر دیده بودیم. سواحل غربی آفریقا نیز شرایط آب و هوایی مشابهی با شمال ایران دارند.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • کیهان نوبخت
    کیهان نوبخت | ۲۷ خرداد ۱۴۰۱

    با سلام
    اصلاح شود
    ارتفاع ۱۵۰۰ متری

    • اشکان بشیری
      اشکان بشیری | ۳ تیر ۱۴۰۱

      این ابر های جدید از مزرعه آنتن در زودیاک کنترل میشود .. این ابر ها الکترون هایی با ماهیت پوزیترون دارند و میتوانند رعد های بسیار قدرت مند جهت اهداف نظامی تولید کنند ...

مطالب پیشنهادی