ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فسیل ماموت پشمالو
علمی

فسیل 30 هزار ساله کامل و نادر یک بچه ماموت پشمالو در کانادا کشف شد

محققان در یک معدن طلا در شمال غرب کانادا فسیل تقریبا کامل یک بچه ماموت پشمالو را کشف کرده‌اند. این ماموت ماده در زبان محلی «Nun cho ga» نام گرفته که به معنای «بچه حیوان ...

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۵ تیر ۱۴۰۱ | ۱۳:۰۰

محققان در یک معدن طلا در شمال غرب کانادا فسیل تقریبا کامل یک بچه ماموت پشمالو را کشف کرده‌اند. این ماموت ماده در زبان محلی «Nun cho ga» نام گرفته که به معنای «بچه حیوان بزرگ» است. این اولین باری است که چنین فسیلی در آمریکای شمالی کشف می‌شود.

فسیل این ماموتِ مربوط به عصر یخبندان احتمالا بیش از 30 هزار سال قدمت دارد. محققان می‌گویند این فسیل کامل‌ترین نمونه از یک ماموت در آمریکای شمالی و دومین نمونه در جهان است. فسیل «نون چو گا» در منطقه کلوندایک، یوکان کشف شده که از مناطق متعلق به یکی از اقوام اولیه کانادا است.

«گرانت زازولا»، دیرینه‌شناس اهل یوکان می‌گوید: «نون چو گا زیبا و یکی از شگفت‌انگیزترین حیوانات عصر یخبندان است که در جهان کشف شده است.» اندازه این فسیل مشابه فسیل بچه ماموتی به نام «لیوبا» است که در سال 2007 در سیبری کشف شد و سن آن به 42 هزار سال می‌رسد.

فسیل ماموت پشمالو

فسیل ماموت پشمالو در معدن طلا پیدا شد

گزارش‌ها حاکی از آن است که کارگران این معدن طلا زمانی این فسیل را کشف کردند که یکی از معدنچیان با بولدوزر خود به جسم عجیبی در دهانه یوریکا در جنوب شهر داوسون برخورد کرد. منطقه آلاسکا در گذشته هم میزبان اکتشافات مشابهی بوده است. در سال 1948 پای یک ماموت به نام Effie در همین حوالی پیدا شده بود.

گرانت زازولا ادامه می‌دهد: «به عنوان یک دیرینه‌شناس عصر یخبندان، رویای زندگی‌ام این بود که با یک ماموت پشمالو روبه‌رو شوم. این رویا امروز به حقیقت پیوست.» محققان اکنون در تلاشند تا با همکاری یکدیگر از این فسیل محافظت کرده و به اطلاعات بیشتری درباره آن دست پیدا کنند.

«پگی کورمندی» از بزرگان قوم محلی Tr'ondëk Hwëch'in درباره این اکتشاف گفت: «شگفت‌انگیز بود. وقتی پارچه را از روی فسیل کنار زدند، نفسم بند آمده بود. همه ما باید با احترام با این فسیل برخورد کنیم.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • مهران خدمتی
    مهران خدمتی | ۵ تیر ۱۴۰۱

    این فسیل ها فقط تو آمریکا هست چرا تو آسیا نیست تو ایران که فسیل گوش ماهی فقط زیاد هست رسانه نمیخواد از آه آب اصلاح طلب و اصول گرا بخواد که به این موضوع رسیدگی کنن

مطالب پیشنهادی