بررسی گوشی ویکو T3؛ تازهوارد اقتصادی
بازار گوشیهای اقتصادی طی چند سال گذشته داغتر از همیشه شده و برندهای بیشتری وارد تولید گوشیهای ارزان قیمت شدهاند. کمپانی «Wiko» که برندی فرانسویالاصل محسوب میشود نیز تاکنون محصولاتی را در این رده ارائه کرده است. یکی از محصولات جدید این کمپانی، ویکو T3 محسوب میشود. این گوشی با برچسب قیمتی کمتر از ۴ میلیون تومان، مشخصههایی مانند ١٢٨ گیگابایت حافظه داخلی، ۴ گیگابایت رم، باتری ۵٠٠٠ میلیآمپر ساعتی، دوربین ۴٨ مگاپیکسلی و پردازنده ٨ هستهای مدیاتک را در اختیارتان میگذارد. در ادامه این گوشی را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
ابتدا اجازه بدهید تا با برند ویکو بیشتر آشنا شویم، زیرا امکان دارد که تاکنون حتی اسم آن را نشنیده باشید. کمپانی فرانسوی «ویکو» که تحت مالکیت شرکت چینی «تینو موبایل» طی سال ٢٠١١ به شکل رسمی کار خود را آغاز کرد. این کمپانی اولین گوشی هوشمندش را اوایل سال ٢٠١۴ میلادی روانه بازار کرد. ویکو از آن دسته برندهایی بود که رشد زیادی را تجربه کرد و به برندی مطرح و پر فروش در بازار برخی از کشورها، از جمله کشورهای اروپایی تبدیل شد. گوشیهای هوشمند ویکو در کشور چین ساخته میشوند.
تاکنون برخی از محصولات Wiko وارد بازار ایران شدهاند. یکی از گوشیهای تازهوارد ویکو به ایران، گوشی «ویکو T3» است که محصولی اقتصادی و ارزانقیمت محسوب میشود. ویکو مدلهای دیگری هم از سری T خود روانه بازار کرده که مدل T3 ارزانترین آنهاست.
امروز در دفتر دیجیاتو، ویکو T3 را برای بررسی در اختیار داریم. این گوشی با گارانتی ١٨ ماهه عمران تل به دستمان رسیده است. در ادامه میخواهیم ببینیم که دستگاه اقتصادی ویکو دقیقا چه چیزهایی برای ارائه به مشتریان گوشیهای اقتصادی دارد؛ اما بهتر است ابتدا نگاهی به مشخصات فنی آن داشته باشیم.
فهرست مشخصات ویکو T3
- نمایشگر ۶.۶ اینچی IPS LCD با رزولوشن ٧٢٠ در ١۶٠٠ پیکسلی
- تراشه مدیاتک هلیو P35
- ۴ گیگابایت حافظه رم
- ١٢٨ گیگابایت حافظه داخلی
- سیستمعامل اندروید 11
- دوربین اصلی سهگانه شامل دوربین عریض ۴٨ مگاپیکسلی / فوقعریض ٨ مگاپیکسلی / تشخیص عمق ٢ مگاپیکسلی
- دوربین سلفی ٨ مگاپیکسلی
- وزن ١٨٨ گرمی به همراه ضخامت ٩.٢ میلیمتری
- مجهز به حسگر تشخیص اثر انگشت روی فریم
- بهرهمند از باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی
- پشتیبانی از سرعت شارژ ١٠ واتی
- قیمت حدود ٣ میلیون و ۶٠٠ هزار تومان
تماشای ویدیوی بررسی در آپارات
تماشای ویدیوی بررسی در یوتوب
طراحی و کیفیت ساخت
گوشی اقتصادی ویکو طراحی جدیدی ندارد و نمونه آن را در بسیاری از گوشیهای ارزانقیمت بازار دیده بودیم. با این حال، ظاهر دستگاه زیباست و میتوان از عملکرد ویکو در این بخش رضایت داشت. من رنگ طلایی این گوشی را برای بررسی در اختیار داشتم که به نظرم جلوه زیبایی دارد و میتواند برای بسیاری از کاربران جذابیت خاص خودش را داشته باشد. ویکو T3 در رنگ مشکی نیز عرضه شده است. بهتر است نگاه دقیقتری به ظاهر این گوشی و موارد قابلتوجه آن داشته باشیم.
قاب پشتی Wiko T3 خلوت است و تنها ماژول مربعی شکل دوربین اصلی به همراه یک سری نوشته و لوگوی ویکو به چشم میخورند. روی فریم گوشی هم مورد غیر معمولی مشاهده نمیشود و شاهد حضور درگاه Type-C، جک ٣.۵ میلیمتری هدفون در کنار میکروفون، اسپیکر مونو و کلید پاور ادغام شده با حسگر تشخیص اثر انگشت هستیم. سرعت بازگشایی دستگاه به لطف دقت و حساسیت بالای این حسگر تشخیص اثر انگشت در وضعیت بسیار خوبی قرار دارد.
درست است که اسپیکر بهکار گرفته شده در ویکو T3 از نوع استریو نیست، اما صدای پخش شده توسط این اسپیکر بلندی بالایی دارد. کیفیت آن نیز به نسبت رده قیمتیاش رضایتبخش است و میتوان روی این بخش از گوشی ارزانقیمت ویکو حساب باز کرد.
قاب جلویی ویکو T3 میزبان نمایشگری با اندازه ۶.۶ اینچی است. بالای این نمایشگر بریدگی قطره شکلی تعبیه شده که درون آن دوربین سلفی دستگاه قرار دارد. نمایشگر ویکو T3 با حاشیههای نهچندان باریکی احاطه شده و نسبت نمایشگر به بدنه برابر با حدود ٨۴ درصد است. وزن گوشی اقتصادی نسبتا جدید ویکو به ١٨٨ گرم میرسد که این یعنی کار کردن با Wiko T3 دستتان را زیاد خسته نخواهد کرد.
کیفیت ساخت Wiko T3 در حد و اندازه یک گوشی اقتصادی و ارزان قیمت است؛ در نتیجه نباید انتظار زیادی از آن داشته باشید. هم قاب پشتی و هم فریم دستگاه هر دو از جنس پلاستیک هستند. با توجه به احتمال خش افتادن روی قاب پشتی و جذب چربی توسط قاب پشتی دستگاه، پیشنهاد میکنیم که حداقل از قاب ژلهای موجود در جعبه استفاده کنید تا این اتفاق رخ ندهد. ویکو به طور رسمی اعلام نکرده که نمایشگر گوشی اقتصادیاش با چه نوع شیشهای محافظت میشود.
نمایشگر ویکو T3
گوشیهای اقتصادی معمولا از نمایشگری که بتواند کاربر را به وجد بیاورد، بهرهمند نیستند. این گوشی نیز از این قاعده مستثنی نیست. نماینده ارزانقیمت ویکو مجهز به نمایشگر بزرگ ۶.۶ اینچی با پنل IPS LCD است. این پنل که از رزولوشن +HD برای نمایش تصاویر استفاده میکند، در کل کیفیت معمولی دارد.
حداکثر روشنایی نمایشگر گوشی ارزان قیمت ویکو چندان زیاد نیست و نمیتوان با وجود تابش مستقیم نور آفتاب و در محیط بیرون از خانه بهراحتی با آن کار کرد. البته با کمی زحمت میتوان محتوای روی نمایشگر را دید. غنای رنگ و شفافیت تصاویر در حد قابلقبولی است و میتواند راضی نگهتان دارد. به دلیل استفاده از پنل IPS LCD، عمق رنگ مشکی که توسط نمایشگر این گوشی به تصویر کشیده میشود چندان زیاد نیست. در کل به عنوان یک گوشی اقتصادی، کیفیت نمایشگر ویکو T3 قابلقبول است.
نرمافزار
گوشی Wiko T3 به صورت پیشفرض با سیستمعامل اندروید 11 روانه میشود. هیچ صحبتی مبنی بر ارائه بهروزرسانی اساسی نسلهای بعدی اندروید برای این گوشی مطرح نشده و دقیقا مشخص نیست که نماینده ویکو در بازار گوشیهای اقتصادی، چند آپدیت اندروید دریافت میکند. در بخش بهروزرسانیهای امنیتی نیز ویکو پچ امنیتی ماه آوریل ٢٠٢٢ را برای این دستگاه منتشر کرده است.
رابط کاربری ویکو T3 بیش از هر چیزی شبیه به همان رابط کاربری اصلی و سبک اندروید است که فشار چندان زیادی به سختافزار دستگاه وارد نمیکند. امکانات نسبتا خوبی در رابط کاربری این گوشی موجود هستند و میتوانید مانند هر گوشی اندرویدی دیگری، بخشهای مختلفی از ویکو T3 را شخصیسازی کنید. چند اپ پیشفرض گوگل به همراه اپ اسمارت اسیست که امکان مدیریت وضعیت حافظه رم و حافظه داخلی را به شما میدهد روی ویکو T3 نصب شدهاند. رابط کاربری این گوشی از اپ دراور هم بهره میبرد و قابلیت جستجوی سریع اسم اپها نیز در دسترس کاربران قرار دارد. برای گشت و گذار در محیط دستگاه از ژستهای حرکتی نیز میتوان استفاده کرد که احتمالا این ویژگی برای دسته زیادی از مشتریان این گوشی کاربردیتر خواهد بود.
نحوه اجرای رابط کاربری روی Wiko T3 خیلی روان و نرم نیست. البته چون این گوشی قیمت چندان زیادی ندارد نمیتوان به این وضعیت خرده گرفت. در کل پردازشها روی دستگاه به سرعت انجام میشوند، اما کندی و لگ ممکن است به شکل غیر منتظرهای در برخی سناریوها گریبانگیر شما شود که این موضوع از قدرت سختافزاری نهچندان زیاد ویکو T3 نشأت میگیرد.
سختافزار ویکو T3
قلب تپنده گوشی ارزانقیمت ویکو، تراشهای آشنا از شرکت مدیاتک است. این تراشه که مدیاتک هلیو P35 نام دارد را پیشتر در گوشیهای مختلفی از برندهایی مثل سامسونگ، هواوی، شیائومی و... دیده بودیم. هلیو P35 مجهز به پردازنده ٨ هستهای با هستههای Cortex-A53 و حداکثر فرکانس ٢.٣ گیگاهرتزی است. در کنار آن، مدیاتک از پردازنده گرافیکی PowerVR GE8320 استفاده کرده است.
ویکو T3 از معدود گوشیها در این رنج قیمتی است که از ١٢٨ گیگابایت فضای ذخیرهسازی بهره میبرد. حتی اگر این میزان حافظه داخلی برای شما کفایت نمیکند، میتوانید از کارت حافظه MicroSD با حداکثر فضای ٢۵۶ گیگابایتی روی این گوشی اقتصادی استفاده کنید. ۴ گیگابایت رم نیز برای Wiko T3 در نظر گرفته شده است.
برای سنجش عملکرد سختافزاری ویکو T3، بنچمارکهای انتوتو ٩، گیکبنچ ۵، تریدیمارک و پیسی مارک را روی آن نصب کردم. نتایج ثبت شده توسط این گوشی را میتوانید از طریق تصاویر زیر مشاهده کنید.
همانطور که متوجه شدید، مدیاتک Helio P35 تراشه خیلی قدرتمندی نیست و نمیتوانید بازیهای سنگین روز را با کیفیت خوبی روی آن اجرا کنید. البته ویکو T3 به خوبی از پس انجام کارهای روزمره بر میآید و حتی میتوان یک سری بازیهای سبک را روی آن انجام داد. در تستهایی که انجام دادیم، ویکو T3 به دلیل عدم پشتیبانی از API ولکان، موفق به اجرای برخی تستها نشد. در جدول زیر، میتوانید امتیازات کسب شده توسط این گوشی را با شیائومی پوکو C31، گلکسی A03s، گلکسی A12، گلکسی A13 و ردمی 10C را در مقایسه با ویکو T3 مشاهده کنید:
نام گوشی | Antutu 9 | GeekBench 5.1 Multi-Core | PCMarkWork 3.0 |
ویکو T3 | ١٣٠۶٣٢ | ٩۴٠ | ۵۴٠٢ |
پوکو C31 | ١٠٩۶٨۶ | ۵١٧ | ۵٢۴۴ |
گلکسی A03s | ١٠١٢٩٩ | ٨٨٩ | - |
گلکسی A12 | ١١٧۴٧٩ | ١٠٣۴ | - |
گلکسی A13 | ١٢٢٨٢٢ | ۵٨٢ | ۵٠١۵ |
ردمی 10C | ۲۴۳۹۰۵ | ۱۵۲۳ | - |
برای آنکه تجربه دقیقتری از سطح عملکرد سختافزاری ویکو T3 داشته باشم، دو بازی روی آن نصب کردم. این بازیها، کالآودوتی موبایل و آلتو ادیسه بودند. در ادامه میتوانید در مورد وضعیت اجرای بازیهای مورد اشاره در ویکو T3 را بخوانید:
- کالآودوتی موبایل: این بازی محبوب روی ویکو T3 با تنظیمات گرافیکی (Low) و تنظیمات نرخ فریم (Medium) اجرا میشود. تجربه کلی بازی کردن به عنوان یک دستگاه اقتصادی بد نیست، اما اگر حین بازی وارد سناریوی شلوغی شوید یا در مپهای بزرگ بازی کنید، با لگ و افت فریم مواجه خواهید شد.
- آلتو ادیسه: بازی سبک و بهینه آلتو ادیسه روی ویکو T3 تقریبا روان و بدون کندی و لگ اجرا میشود، اما زمان لود شدن بازی بالاست.
ویکو T3 از قابلیت اتصال به شبکه 4G پشتیبانی میکند و طبیعتا خبری از 5G نیست. قابلیت پشتیبانی از شبکههای وایفای ۵ گیگاهرتزی هم روی این گوشی اقتصادی حضور ندارد و تنها شبکههای ٢.۴ گیگاهرتزی شناسایی میشوند.
دوربین
ویکو T3 از سیستم دوربین بهروزی در رده گوشیهای اقتصادی استفاده میکند. قاب پشتی این دستگاه میزبان ماژول مربعی شکلیست که شامل سه دوربین مختلف میشود. سیستم دوربین این گوشی توانایی ثبت تصاویر فوقعریض را هم دارد. ابتدا مشخصههای بخش دوربین ویکو T3 را مرور میکنیم:
- دوربین عریض ۴٨ مگاپیکسلی مجهز به فوکوس خودکار
- دوربین فوقعریض ٨ مگاپیکسلی
- دوربین تشخیص عمق ٢ مگاپیکسلی
- دوربین سلفی ٨ مگاپیکسلی
- قابلیت فیلمبرداری 1080p با نرخ ٣٠ فریم بر ثانیه
سیستم دوربین اصلی ویکو T3 در رده یک گوشی اقتصادی، عملکرد قابلقبولی دارد و نسبت به هزینهای که برایش میپردازید راضی نگهتان میدارد. ابتدا از عملکرد دوربین عریض ۴٨ مگاپیکسلی و تصاویر ثبت شده با آن صحبت میکنیم.
طبق تجربهای که داشتیم، دوربین ۴٨ مگاپیکسلی ویکو T3 در برخی سناریوها توانست حتی فراتر از انتظاراتمان ظاهر شود. حتی اگر اهل عکاسی با گوشی باشید، ویکو T3 میتواند در شرایط عادی و بدون مشکل تصاویر با کیفیتی ثبت کند. با این حال اگر شرایط چالشی شود و با صحنه شلوغی برای عکاسی مواجه شوید، امکان دارد ویکو T3 نتواند بهترین تصویر را ثبت کند که این برای یک گوشی ارزانقیمت عادیست.
عملکرد دوربین ۴٨ مگاپیکسلی این گوشی در شبهنگام چندان راضیکننده نیست که البته در این رنج قیمتی، هیچ گوشی توانایی ثبت عکسهای مناسب را در شرایط نوری ضعیف ندارد. بنابراین بهتر است خیلی روی کیفیت تصاویر ثبت شده با دوربین عریض این گوشی در شب حساب باز نکنید.
ویکو T3 از دوربین فوقعریض با رزولوشن ٨ مگاپیکسلی بهره میبرد. این ویژگی در برخی از گوشیهای اقتصادی حضور ندارد، اما ویکو T3 آن را در اختیار دارد. هرچند عکسهایی که با این دوربین میگیرید از نظر جزئیات و شارپنس در وضعیت خوبی نیستند و شاید نتوانید تصاویر قابلقبولی با آن ثبت کنید. دوربین عمقسنج ٢ مگاپیکسلی هم مانند نمونههای مشابه در دیگر گوشیهای این رده قیمتی نقش خاصی را ایفا نمیکند و بیشتر جنبه تزئینی دارد.
گوشی اقتصادی ویکو مجهز به دوربین سلفی ٨ مگاپیکسلی است. کیفیت دوربین سلفی ویکو T3 برای ثبت تصاویر سلفی در نور روز میتواند مورد پسند بسیاری از کاربران واقع شود. این دوربین فاقد قابلیت فوکوس خودکار بوده و باید برای ثبت تصویر مناسب، آن را در فاصله مناسبی از صورت خود قرار دهید.
برای فیلمبرداری با Wiko T3 گزینه ضبط فیلم 1080p با نرخ ٣٠ فریم بر ثانیه در اختیارتان قرار میگیرد. خبری از لرزشگیر، چه نرمافزاری و چه سختافزاری نیست و باید تا جای ممکن سعی کنید که دستتان نلرزد. به جز این مورد، میتوانید فیلمهای نسبتا خوبی ضبط کنید.
باتری و شارژر
ویکو T3 تمام انرژی خود را از طریق باتری حجیم ۵٠٠٠ میلیآمپر ساعتی تأمین میکند. با توجه به ظرفیت بالای باتری این گوشی و سختافزار کم مصرف آن، میتوانید به شارژدهی بالای دستگاه اتکا کنید. بنابراین اگر استفاده معمولی داشته باشید و سنگینی انجام ندهید، میتوانید انتظار شارژدهی حداقل یک روز و بیشتر را از ویکو T3 داشته باشید. در تست باتری PCMark نیز ویکو T3 با ثبت ١۴:٣٠ ساعت شارژدهی، این صحبتها را ثابت میکند.
برای شارژ کردن دستگاه هم میتوانید از شارژر ١٠ واتی که درون جعبهاش جا خوش کرده استفاده کنید. این شارژر از قابلیت شارژ سریع بیبهره است. شارژر ویکو T3 از طریق درگاه Type-C دستگاه را شارژ میکند، هرچند سرعت آن برای شارژ کردن یک باتری ۵٠٠٠ میلیآمپر ساعتی خوب نیست. پروسه شارژ شدن دستگاه بسیار کند انجام میشود و همانطور که در تصویر بالا میبینید، برای فول شارژ شدن آن باید بیش از ٣ ساعت معطل شوید.
جمعبندی بررسی ویکو T3
گوشیهای اقتصادی تنوع زیادی در بازار دارند و برای خرید یک گوشی اقتصادی خوب، باید از بین مدلهای زیادی دست به انتخاب بزنید. ویکو T3 یک گوشی ارزانقیمت است که میتواند یک گزینه قابلقبول باشد. این گوشی از نقاط قوتی مانند حافظه ذخیرهسازی زیاد، دوربین اصلی نسبتا رضایتبخش، عملکرد سختافزاری قابلقبول و شارژدهی باتری بالا برخوردار است. در مقابل اما شارژر کمتوان، سرنوشت نامعلوم در بخش پشتیبانی نرمافزاری و عملکرد ناامید کننده دوربینهای فرعی ویکو T3، از نقاط ضعف آن هستند. این گوشی، رقیبای مختلفی از جمله گلکسی A13 و شیائومی ردمی 10C را پیش روی خود میبیند که البته نسبت به آنها ارزانتر است و این بستگی به شما دارد که بر اساس نیازهای خود، کدام یک را انتخاب میکنید.
- طراحی زیبا
- حسگر تشخیص اثر انگشت پر سرعت
- قدرت سختافزاری قابلقبول
- دوربین اصلی خوب
- شارژدهی بالای باتری
- فضای ذخیرهسازی بالا
- رزولوشن پایین نمایشگر
- سرنوشت نامعلوم در بخش پشتیبانی نرمافزاری
- عملکرد ضعیف دوربینهای فرعی
- پروسه شارژ شدن طولانی
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
گوشی خوبی نیست به نظرم من خودم برای کارمند های مجموعه ساندویچ پانل خریدم اما هیچ کدوم راضی نبودن همه میگفتن ضعیفه و پولی که به این گوشی داده شد بهتر بود به یه گوشی پایین رده سامسونگ بدی تا این گوشی در کل جالب نبود.
مُفت هخ نمیارزه. باعث تاسفه که برندهایی باکیفیت و جذابی مثل اوپو، ویو، وانپلاس و ریالمی رو وارد نمیکنن و این آشغالها رو وارد میکنن. به تظرم اگه به عنوان هدیه به بچههای مناطق محروم و خانوادههای بی بضاعت بدن خیلی بهتره تا اینکه بخوان این آشغالها رو وارد کنن و از نردم به خاطر این آشغال ها پول بکنن.