ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

پزشکان با موفقیت دو قلب خوک اصلاح ژنتیکی شده را به انسان‌ها پیوند زدند

در اوایل سال جاری میلادی پزشکان برای اولین بار در دنیا با موفقیت قلب خوک را به انسان پیوند زدند. هرچند اولین دریافت‌کننده این قلب خوک، دو ماه پس از جراحی درگذشت، اما دانشمندان اکنون ...

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۲ تیر ۱۴۰۱ | ۱۳:۳۰

در اوایل سال جاری میلادی پزشکان برای اولین بار در دنیا با موفقیت قلب خوک را به انسان پیوند زدند. هرچند اولین دریافت‌کننده این قلب خوک، دو ماه پس از جراحی درگذشت، اما دانشمندان اکنون دو قلب خوک اصلاح ژنتیکی شده دیگر را با موفقیت به انسان‌ها پیوند زده‌اند.

طبق گزارش‌های موجود، یکی از پیوندها در اواسط ژوئن (اواخر خرداد) و دیگری در 6 ژوئیه (15 تیر) انجام شده است. با این وجود، پزشکان این بار قلب خوک را به بیمارانی پیوند زده‌اند که قبلا دچار مرگ مغزی شده بودند و قلب در آن‌ها از طریق دستگاه می‌تپید.

قلب خوک
نادر معظمی (مرکز تصویر) مدیر جراحی پیوند قلب در موسسه پیوند Langone NYU

هردو اهداکننده این آزمایش پس از اعلام مرگ مغزی، به مدت 72 ساعت از طریق ونتیلاتور یا دستگاه تنفس مصنوعی زنده نگه داشته شدند. همچنین برخلاف پیوند قبلی که با داروهای خاصی انجام شده بود، پزشکان این بار از استانداردهای فعلی برای پیوند قلب استفاده کرده بودند.

«نادر معظمی»، مدیر اجرایی این پروژه در گفتگو با CNN می‌گوید:

«تصمیم گرفته شد که منطقی‌ترین زمان برای بررسی اثربخشی این روش‌ها، سه روز است. اما قبل از اینکه بتوان این نوع پیوند خارجی را به واقعیت تبدیل کنیم، باید کارهای بسیار بیشتری انجام شود. هنوز سوالات بسیار زیادی وجود دارد که باید به آن‌ها پاسخ دهیم.»

مسیر طولانی پیوند قلب خوک

قلب خوک
اولین دریافت‌کننده قلب خوک

هرچند احتمالا سال‌ها طول خواهد کشید که این پیوند به یک گزینه قابل اعتماد تبدیل شود، اما دکتر «رابرت مونتگومری»، مدیر موسسه NYU Langone که مسئول انجام این پیوند است، امیدواری خود را نشان داده که اندام‌های خوک روزی بتوانند به یک منبع تجدیدپذیر و پایدار تبدیل شوند تا هیچ‌کس مجبور نباشد در انتظار برای پیوند بمیرد.

مونتگومری علاوه بر این، توضیح داد که پیوند آزمایشی قلب خوک به بیماران مرگ مغزی، گام بسیار مهمی در پیشرفت آن محسوب می‌شود، زیرا این اندام‌ها قبلا فقط روی نخستی‌سانان غیرانسانی (مانند میمون) آزمایش شده است.

او همچنین در کنفرانس مطبوعاتی خود از مشاهده این موضوع که قلب‌ خوک در سینه یک انسان می‌تپد به عنوان یکی از باورنکردنی‌ترین چیزهایی که دیده، یاد کرده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • molavy
    molavy | ۲۲ تیر ۱۴۰۱

    یادم یک چینی پیوند سر انجام داد همین آمریکایی ها خودشون رو جر وا جر میکردند که اخلاقی درست نیست

مطالب پیشنهادی