ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

انتقال «اختلال اضطرابی» بین والدین و فرزندان هم‌جنس
علمی

آیا اختلال اضطراب از والدین به فرزندان منتقل می‌شود؟

تحقیقات مختلفی در مورد موروثی بودن و نقش ژنتیک در انتقال اختلال اضطراب از والدین به فرزندان انجام شده است. حالا محققان می‌گویند احتمال آنکه این اختلال از مادر به فرزند دختر منتقل شود بالا ...

آرش تهرانی
نوشته شده توسط آرش تهرانی | ۲۳ تیر ۱۴۰۱ | ۲۲:۳۰

تحقیقات مختلفی در مورد موروثی بودن و نقش ژنتیک در انتقال اختلال اضطراب از والدین به فرزندان انجام شده است. حالا محققان می‌گویند احتمال آنکه این اختلال از مادر به فرزند دختر منتقل شود بالا است.

محققان در این پژوهش نقش ژنتیک را در مقابل تریبت و پرورش برای شکل‌گیری اضطراب مورد بررسی قرار دادند. در این تحقیق سوابق 400 کودک کانادایی 10 ساله مورد بررسی قرار گرفت. این کودکان پیش‌تر در آزمایشی که تمرکز آن روی «خانواده‌های در معرض خطر اختلالات خلق و خو» قرار داشت نیز شرکت کرده بودند.

انتقال «اختلال اضطرابی» بین والدین و فرزندان هم‌جنس

با استناد به ارزیابی سوابق، اگر نقش بزرگ عامل ژنتیکی را نادیده نگیریم، اختلال اضطرابی با نرخ مشابهی در هر دو جنسیت کودکان به وجود می‌آید و این مسئله ارتباطی با این موضوع ندارد که کدام سمت از والدین کودک اختلال مذکور را منتقل می‌کند.

با این حال اما اگر کودکان با تقلید رفتار و یادگیری از والدین خود به اختلال اضطرابی دچار شوند، انتظار می‌رود یک الگوی انتقال مادر به دختر و پدر به پسر در این میان وجود داشته باشد. حالت دوم در واقع جزو همان یافته‌های جدید از پژوهش تازه دانشمندان به شمار می‌رود، البته نه به صورت کامل.

اضطراب در والدین و کودکان

طی پژوهش مذکور مشخص شد کودکانی که والد هم‌جنس آنها دارای اختلال اضطرابی است، تا 3 برابر بیشتر احتمال دارد که به اختلال مذکور دچار شوند. همچنین اختلال اضطرابی مادران (برخلاف پدران) می‌تواند خطر ابتلا به این اختلال در دختران آنها را هم تا حد زیادی بالا ببرد.

اگر پدران فاقد این ناراحتی باشند احتمال ابتلا در پسرانشان نیز پایین می‌آید، همچنین اگر پدران به اختلال مذکور دچار باشند باز هم احتمال شکل‌گیری آن در پسران افزایش نمی‌یابد.

انتقال «اختلال اضطرابی» بین والدین و فرزندان هم‌جنس

به صورت کلی می‌توان گفت داشتن والدین ‌جنسی مخالفی که به این مشکل مبتلا نیستند، مانند داشتن والدین ‌هم‌جنس فاقد این اختلال، از فرزندان محافظت نمی‌کند. البته این پژوهش به دلیل ماهیت مشاهده‌گرانه و گذشته‌نگر خود قادر نیست تا به دانشمندان در فهم علت و معلول پشت این نحوه انتقال کمک کند.

با این وجود محققان عقیده دارند اگر علت اسرارآمیز این حالت انتقالی کشف شود، می‌توان با درمان والدین مبتلا به اختلال اضطرابی از به ارث رسیدن مشکل مذکور به فرزندان آنها جلوگیری کرد و این چرخه باطل را از میان برد، چرا که بنابر تحقیقات قدیمی‌تر اغلب کودکان با تقلید رفتار والدین خود به این اختلال روانی دچار می‌شوند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی