ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

ثبت تصویری حیرت‌انگیز از سحابی «چشم خدا» با 107 ساعت نوردهی

یک عکاسی نجومی با 107 ساعت نوردهی یا اکسپوژر از سحابی مارپیچ (هلیکس) یا «چشم خدا»، تصویری فوق‌العاده گرفته است.

محمد قریشی
نوشته شده توسط محمد قریشی | ۸ مرداد ۱۴۰۱ | ۲۳:۵۹

یک عکاسی نجومی با 107 ساعت نوردهی یا اکسپوژر از سحابی مارپیچ (هلیکس) یا «چشم خدا»، تصویری فوق‌العاده گرفته. این سحابی که با نام رسمی NGC 7293 شناخته می‌شود، ابری از گاز و غبار است که در صورت فلکی «دلو» قرار دارد.

به گفته عکاس نجومی «کانر ماترن»، این تصویر حاصل سال‌ها تجربه عکاسی از سحابی هلیکس و چشم خدا است:

«من برای یک رصدخانه آماتور و عمومی متمرکز بر عکاسی نجومی به نام Deep Sky West کار می‌کنم که امکان دسترسی به تجهیزات فوق‌العاده و آسمان‌های بکر را می‌دهد. این تصویر از تجربه چندین سال عکاسی از سحابی هلیکس و چشم خدا بدست آمده است.»

ماترن برای چندین سال است که از این سحابی عکاسی می‌کند و با گذر زمان و بهبود تکنولوژی، کیفیت تصاویر بهبود داشته و حالا شاهد ثبت تصویری فوق‌العاده هستیم.

عکسی حیرت‌انگیز از سحابی چشم خدا

ماترن برای عکاسی از دوربین «Microline FLI ML16200» استفاده می‌کند که برای عکاسی نجومی توسعه یافته. این دوربین به تلسکوپ TOA-150 به همراه ماونت AP1600 متصل شده بود. البته به گفته ماترن، تجهیزات دیگری هم در ثبت این تصویر نقش داشته‌اند.

ML16200 یک دوربین فول فریم با سنسور 16 مگاپیکسلی ON Semi KAF-16200 از نوع CCD است که می‌تواند تصاویر 16 بیتی با رزولوشن 4500 در 3600 پیکسل با پیکسل‌های 6 میکرونی بگیرد. این دوربین با شاتر 43 میلی‌متری و تنظیمات شاتر کپچر دوگانه 2 و 12 مگاهرتزی کار می‌کند.

به گفته ماترن، این سحابی باعث اشتیاقش در عکاسی نجومی شده، بنابراین باید از چشم خدا عکسی خارق‌العاده می‌گرفته است. بنابراین ماترن باور دارد که با تصویری عادی روبه‌رو نیستیم. سحابی چشم خدا در فاصله 650 سال نوری زمین قرار دارد و سوژه عکاسان نجومی زیادی شده است.

ماترین به این موضوع اشاره کرده که چشم خدا پیش نمایشی احتمالی از چیزی است که خورشید ما میلیاردها سال دیگر تجربه می‌کند. سحابی‌های سیاره‌ای از ستارگانی که به آهستگی می‌میرند، شکل می‌گیرند و از گاز و پلاسما تشکیل شده‌اند.

محمد قریشی

مهندس مکانیک و علاقه‌مند به دنیای خودرو و تکنولوژی

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی