ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ربات جراح MIRA
تکنولوژی

ربات جراح MIRA به ایستگاه فضایی بین‌المللی فرستاده می‌شود

ربات جراح MIRA که می‌تواند دستیار پزشک باشد یا به‌صورت از راه دور از روی زمین کنترل شود، قرار است به ایستگاه فضایی بین‌المللی برود.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ | ۱۷:۳۰

فرقی نمی‌کند که فضانوردان چقدر از نظر روحی و جسمی آماده باشند، چون در هر صورت از نظر فیزیکی محدودیت‌هایی دارند و در طول زمان با مشکلات پزشکی روبرو می‌شوند. از این رو، قرار است رباتی برای جراحی به ایستگاه فضایی بین‌المللی فرستاده شود تا علاوه بر حل مشکلات فضانوردان این مرکز علمی، شرایط درمان‌های رباتیک در سفرهای فضایی دیگر نیز آزمایش شود.

دانشمندان دانشگاه نبراسکا-لینکلن می‌گویند اختراع آن‌ها یک ربات جراحی کوچک به نام MIRA است که در سال 2024 برای آزمایش در جاذبه صفر به ایستگاه فضایی بین‌المللی فرستاده خواهد شد. این تیم امیدوار است که MIRA در نهایت بتواند همراه فضانوردان در سفر به مریخ و دیگر نقاط دوردست فضا حضور داشته باشد.

«شین فریتور»، استاد مهندسی دانشگاه نبراسکا-لینکلن می‌گوید: «با سفرهای بیشتر و عمیق‌تر به فضا، افراد احتمالا یک روز به جراحی نیاز پیدا می‌کنند. ما داریم روی حل این مشکل کار می‌کنیم.» ربات MIRA با وزن 900 گرم اساسا شبیه یک عصای سفید با دو بازوی کوچک است. روی هر کدام از این بازوها دو ابزار فلزی قرار دارد.

ربات جراح MIRA

ربات جراح MIRA تا سال 2024 آماده می‌شود

این محصول پس از حدود 20 سال توسعه به وجود آمده است. شرکت Virtual Incision که MIRA را ساخته، از زمان تاسیس در سال 2006 تاکنون بیش از 100 میلیون دلار سرمایه جذب کرده است. ناسا هم اخیرا 100 هزار دلار به این شرکت کمک مالی کرده تا این دستگاه برای سفر به ایستگاه فضایی در سال 2024 آماده شود.

بر اساس بیانیه‌ای که منتشر شده، MIRA تاکنون در انجام چند جراحی از جمله روده‌برداری با موفقیت به پزشکان کمک کرده است. اگر این ربات بتواند در فضا درست عمل کند، یک جراح در ایستگاه فضایی می‌تواند با کمک آن عمل‌های نه چندان پیچیده را انجام دهد. استفاده از MIRA از آن جهت اهمیت دارد که در ایستگاه فضایی نیرو، زمان و ابزارهای کمی وجود دارد.

به‌علاوه، تیم سازنده می‌گوید این فناوری می‌تواند به جراحان روی زمین اجازه دهد تا به‌صورت از راه دور بیماران ایستگاه فضایی را عمل کنند. Virtual Incision به‌طور آزمایشی از مرکز فضایی جانسون در هیوستون، MIRA را از فاصله 1450 کیلومتری در دانشگاه نبراسکا امتحان کرده و در انجام این آزمایش موفق بوده است.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی