ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

توانگر: بلاکچین از اینترنت هم تاثیر بیشتری روی جامعه خواهد گذاشت

رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس باور دارد تاثیر بلاکچین به حدی خواهد بود که روی حکمرانی و اقتصاد کشورها نیز تاثیر می‌گذارد.

آرش پارساپور
نوشته شده توسط آرش پارساپور | ۱۵ مرداد ۱۴۰۱ | ۱۲:۴۲

رییس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس با ذکر این نکته که فناوری بلاکچین در زندگی بشریت و جوامع و دولت‌ها تاثیر بیشتری از اینترنت خواهد گذاشت تاکید کرد که برای این تغییرات گسترده باید به مضرات و فواید این فناوری به درستی نگاه کرد.

به گزارش دیجیاتو «مجتبی توانگر» در رویداد «تکنوبلاک» اعلام کرد امروز جهان به واسطه توسعه فناوری‌ بلاکچین در آستانه یک تحول دیجیتال قرار گرفته که بر اساس نظر بسیاری از صاحب‌نظران شاید اثری گسترده‌تر از توسعه اینترنت بر زندگی بشر داشته باشد. او باور دارد این پارادایم‌شیفت جنبه‌های مختلف زندگی بشر را به احتمال زیاد در می‌نوردد و از جمله مدل‌های حکمرانی و مفهوم دولت مدرن را به چالش خواهد کشید و نقش بازیگران غیردولتی را بیشتر نموده و احتمالا دنیا را جای دموکراتیک‌تری خواهد نمود.

توانگر گفت بلاکچین در توسعه اقتصادی نیز تغییرات شگرفی را به همراه آورده است: «از جمله رواج تبادل رمزارزها میان مردم تبدیل به یک اکوسیستم جهانی شده و نظام سنتی مالی جهانی را به چالش کشیده است. برای نمونه استفاده از این رمزارزها موجب تسهیل در پرداخت‌های بین‌المللی میان افراد شده است و تبادلات مالی را ارزان‌تر، سریع‌تر و مطمئن‌تر نموده است. خصوصا برای کشورهایی مانند ایران و روسیه که دسترسی سخت‌تر و محدودتری به نظام‌های پرداخت بین‌المللی مانند سوئیفت دارند.»

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس باور دارد که کشورهای دوست می‌توانند با توسعه رمزارزهای مشترک، از جمله پول‌های الکترونیکی مورد حمایت بانک مرکزی آنها، تبادلات تجاری و مالی مشترک میان خود و سایر کشورها را بدون استفاده از دلار توسعه داده و علاوه بر کاهش وابستگی به قید و بندهای دلار از مواهب دیگر نیز برخوردار شوند.

توانگر به بحث استفاده از فناوری بلاکچین در اقتصاد و ترکیب آن با هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی نیز ورود و اعلام کرد با تغییر نظامات حقوقی حاکم بر مبادلات اقتصادی و با کاهش هزینه‌های مبادله می‌تواند مبادله اقتصادی را به سمت بهینه‌تر شدن سوق دهد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی سویه‌های تاریک بلاکچین را نیز برشمرد و برای این موضوع مثالی را مطرح کرد: «علی‌رغم اینکه امکان دستکاری دولت‌ها در رمزارزها مانند ارزهای فیات ممکن نیست اما این رمزارزها می‌توانند آثار ناپایدارکننده بر وضعیت کلان اقتصادی کشورها داشته باشند.» توانگر با ذکر این نکته که رمزارزها می‌توانند هدف سوداگری سرمایه‌گذاران و بازیگران بزرگ قرار گیرند تاکید داشت که این حوزه حتما نیازمند رگولاتوری منعطف و نظارت است.

از دیدگاه توانگر اقتصاد دیجیتال یک سری ویژگی دارد که داده محوری، ارزش آفرینی سرمایه های فکری و سرعت بالای انتشار فناوری، عدم ثبات برخی از این موارد است. او تاکید کرد اقتصاد دیجیتال در ایران سهمی ۶.۵ درصدی دارد و پیش بینی می‌شود این آمار تا چند سال آینده به زودی به بالای ده درصد برسد.

او همچنین به ویژگی های رمزارزها و بلاکچین اشاره کرد و آنها را چنین برشمرد: «ذخیره تمام اطلاعات و تراکنش ها، پرداخت بدون مرز و همتا به همتا، خدمت وام دهی بدون نیاز به بانک، متاورس و NFTها، ایجاد رمزارزهای باثبات و توکن های با پشتوانه دارایی های مختلف و خدمات تبدیل دارایی بدون نیاز به صرافی از این ویژگی ها است.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی