ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

خستگی ذهنی
علمی

دانشمندان: بیش از حد فکر کردن واقعا می‌تواند شما را خسته کند

دانشمندان در تحقیقی تازه دریافته‌اند که انجام کارهای ذهنی سخت و پیچیده واقعا می‌تواند باعث تحلیل رفتن انرژی شما شود.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۲ مرداد ۱۴۰۱ | ۱۷:۰۰

اگر در پایان یک روز کاری در دفتر شرکت احساس می‌کنید که دیگر انرژی در بدنتان باقی نمانده است، حق دارید، چون بیش از حد فکر کردن واقعا می‌تواند خسته‌کننده باشد. محققان می‌گویند استفاده بیش از اندازه از ماده خاکستری مغز می‌تواند به خستگی ذهنی منجر شود و فرآیند تصمیم‌گیری را سخت‌تر کند.

به گزارش بلومبرگ، دانشمندان ترکیبات شیمیایی مغز دو گروه از افراد را در طول یک روز کاری اندازه‌گیری کردند. به یک گروه کارهای ساده محول شد ولی گروه دوم کارهایی انجام دادند که از نظر ذهنی سنگین‌تر و پیچیده‌تر بودند. در نتیجه، نشانه‌های خستگی فقط در گروهی دیده شد که کارهای پیچیده‌تر را انجام داده بودند.

محققان بیمارستان دانشگاهی پیتی-سالپتری‌یر در پاریس فرانسه با استفاده از طیف‌سنجی رزونانس مغناطیسی دریافتند کارهایی که از نظر ذهنی سنگین هستند، منجر به تولید گلوتامات در قشر پیش‌پیشانی مغز می‌شوند. گلوتامات یک ماده شیمیایی است که سلول‌های عصبی از آن برای انتقال سیگنال‌ها به سایر سلول‌ها استفاده می‌کنند.

خستگی ذهنی

کنترل مازاد تولید این ماده باعث می‌شود سایر فعالیت‌های قشر پیش‌پیشانی از جمله برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری سخت‌تر شود و افراد تمایل داشته باشند کارهایی انجام دهند که در قبال زحمت کم، حس خشنودی بیشتری را ایجاد می‌کنند.

«ماتیاس پسیلیونی»، از نویسندگان این مقاله می‌گوید نظریه‌های قبلی معتقد بودند که خستگی توهمی ساخته ذهن است. این توهم سعی می‌کند ما را از انجام کارهایمان بازدارد و باعث شود کارهای لذت‌بخش‌تری انجام دهیم. او ادامه می‌دهد: «ولی یافته‌های ما نشان می‌دهند که کار ذهنی منجر به تغییر واقعی قابلیت‌های عملکردی می‌شود – و ترکیبات مضر را افزایش می‌دهد – پس خستگی واقعا می‌تواند سیگنالی باشد که جلوی کار کردن ما را بگیرد، منتها به دلیلی متفاوت: برای این که بتوانیم یکپارچگی عملکردهای مغز را حفظ کنیم.»

محققان می‌گویند مشاهده تغییرات شیمیایی در قشر پیش‌پیشانی می‌تواند کاربردهای عملی داشته باشد و مثلا به تشخیص خستگی فکری حاد کمک کند تا از فرسودگی شغلی جلوگیری کنیم.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی