ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

تلسکوپ فضایی جیمز وب از زبان برنامه‌نویسی جاوا اسکریپت استفاده می‌کند

بر اساس اطلاعات ناسا، کنترل بخش‌های مهم تلسکوپ جیمز وب از جمله تهیه تصاویر با کدهایی به زبان جاوا اسکریپت انجام می‌شود.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۹ مرداد ۱۴۰۱ | ۱۴:۰۰

به نظر می‌رسد که زبان برنامه‌نویسی مورد علاقه طراحان وب در انتشار تصاویر خیره‌کننده تلسکوپ فضایی جیمز وب هم نقش داشته است. البته منظورمان این نیست که وب‌سایت ناسا برای نمایش تصاویر از جاوا اسکریپت استفاده می‌کند؛ منظور خود تلسکوپ است که به‌طور عمده توسط فایل‌هایی با این زبان برنامه‌نویسی کنترل می‌شود.

بر اساس سند مربوط به ماژول ابزارهای علمی یکپارچه جیمز وب (ISIM)، نرم‌افزار این ماژول توسط یک پردازنده اسکریپت کنترل می‌شود که فرمان‌های دریافتی را تحت اسکریپت‌هایی به زبان جاوا اسکریپت اجرا می‌کند. کدی که مسئولیت تبدیل این دستورات جاوا اسکریپت به کارهای عملی را دارد، می‌تواند 10 برنامه را به‌صورت همزمان اجرا کند.

ناسا توضیحات زیادی را درباره عملکرد سیستم خود ارائه کرده، اما به‌طور خلاصه، جیمز وب برای انجام کارهای مختلف چندین اسکریپت از پیش نوشته شده دارد و دانشمندان می‌توانند از روی زمین به سیستم بگویند که چه وظایفی را اجرا کند. وقتی این دستورات صادر شد، جاوا اسکریپت‌ها توسط یک برنامه به نام پردازنده اسکریپت ترجمه می‌شوند و با سایر اپلیکیشن‌ها و سیستم‌های مورد نیاز خود ارتباط برقرار می‌کنند.

تلسکوپ فضایی جیمز وب مرورگر وبی ندارد که جاوا اسکریپت به طور مستقیم ابزارهای فروسرخ میانی را کنترل کند. سازوکار این سیستم بیشتر شبیه زمانی است که مدیر یک مجموعه فهرستی از کارها را تهیه کرده و آن‌ها را به اعضای تیمش می‌دهد.

با این حال، جاوا اسکریپت‌ها همچنان اهمیت زیادی در این سیستم دارند. ISIM مجموعه ابزارهایی است که از طریق تلسکوپ عکس می‌گیرند و این اسکریپت‌ها فرآیند مربوطه را کنترل می‌کنند. ناسا اسکریپت‌های خود را قلب تلسکوپ جیمز وب معرفی کرده است.

البته نوع زبانی که این اسکریپت‌ها با آن نوشته شده دقیقا Nombas ScriptEase 5.00e است که آخرین نسخه آن در سال 2003 منتشر شد. چون توسعه این تلسکوپ از دهه‌ها پیش آغاز شده بود و ظاهرا دانشمندان با همان فناوری‌های قدیمی کارهای خود را پیش برده‌اند.

اگر دوست داشتید می‌توانید این مطلب را با دوستان‌تان در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی