اینترنت نقش اساسی در زندگی شخصی و حرفهای ما ایفا میکند و ارتباط اینترنتی پایدار و دائم، یکی از ملزومات اساسی زندگی مدرن محسوب میشود. در کنار کیفیت اینترنت دریافتی، تجهیزات ارتباطی نیز یکی از اجزای اصلی در تجربه پایدار اینترنت بهشمار میروند. با افزایش دستگاهها و گجتهای نیازمند به اتصال بیسیم به اینترنت، ضرورت استفاده از مودمها و روترهای بیسیم باکیفیت نیز بیش از پیش احساس میشود. در این مطلب قصد داریم تا چند مدل روتر وای فای اقتصادی با قیمت کمتر از ١ میلیون تومان را به شما معرفی کنیم تا بتوانید بهترین تجربه را با هزینهای نهچندان زیاد داشته باشید.
فهرست مطالب
روتر وای فای چیست؟
شاید این سؤالات برایتان پیش آمده باشد که روتر چیست، چه تفاوتی با مودم دارد و چرا باید روتر بخریم؟ در ادامه به این سؤالات پاسخ میدهیم.
همه کاربران اینترنت خانگی حداقل یک روتر در خانه دارند. وسیلهای که ما با نام مودم میشناسیم، در واقع یک مودم-روتر است که اینترنت را از منبع ورودی دریافت کرده و بین دستگاههای متصل توزیع میکند. بنابراین به زبان بسیار ساده، مودم عملیات دریافت اینترنت را بر عهده دارد و روتر با انجام فرآیند مسیریابی، اینترنت را به مقصد میرساند.
اگر از آن دسته کاربرانی هستید که مودم-روتر ADSL فاقد شبکه وایفای خریداری کردهاید، برای برقراری شبکه وایفای به روتر وای فای نیاز دارید. راهحل اول این است که یک مودم-روتر جدید مجهز به وایفای بخرید اما این راهکار معمولا هزینه زیادی دارد. شما میتوانید با تهیه یک روتر وای فای ارزانقیمت و اتصال آن به مودم، شبکه وایفای خانگی خود را راهاندازی کنید.
از طرف دیگر، کاربران حرفهای به قابلیتهای پیشرفتهتری نیاز دارند و اینجا هم خرید یک مودم ساده بهعلاوه یک روتر وای فای پیشرفته، هزینه کمتری نسبت به یک مودم-روتر وایفای ردهبالا خواهد داشت.
مهمترین ویژگیهای روتر وای فای
هنگامی که یک روتر وای فای میخرید، به احتمال زیاد فقط خودتان قصد استفاده از آن را ندارید و معمولا چند دستگاه دیگر در خانه یا محل کارتان هستند که باید به این روتر متصل شوند. هر ایراد کوچکی در روتر میتواند روند کار و زندگی شما را مختل کند و برایتان دردسرساز شود. بنابراین مهم است که به سراغ تهیه روتر از برندهای متفرقه و ناشناخته نروید. از جمله برندهای مطرح در بازار روترها، میتوان به میکروتیک، دیلینک، تیپی لینک، تندا، ایسوس، شیائومی، هواوی و مرکوسیس اشاره کرد.
اولین نکتهای که هنگام خرید روتر وای فای خانگی باید به آن توجه کنید، پوشش شبکه وای فای است. تمام تجهیزات ارتباطی بیسیم از استانداردهای مشخصی پشتیبانی میکنند. موبایل و لپتاپ نیز همین استانداردهای مشترک برای دریافت اینترنت از روتر بهره میبرند. بنابراین باید بر اساس تجهیزات خود و کمی آیندهنگری، تصمیم بگیرید که به وای فای 5 یا حتی نسخه جدیدتر یعنی وای فای 6 نیاز دارید یا خیر. طبیعتا روترهای مجهز به وای فای 6 یا AX قیمت بالاتری دارند.
نکته بعدی حداکثر سرعت و تعداد دستگاههای قابل پشتیبانی است. اکثر روترهای بازار توانایی پوشش حداقل ۱۰ دستگاه را دارند و برای استفاده خانگی کفایت میکنند. حداکثر سرعت روترها نیز بهمراتب بیشتر از سرعت اینترنت در ایران است. با این حال روترهای پیشرفتهتر با پردازنده و حافظه رم بیشتر، تعداد آنتن بیشتر، و قدرت بیشتر آنتنها، تجربه کمنقصی از اتصال همزمان چند دستگاه به شما میدهند.
استانداردهای رمزنگاری نیز ویژگی مهم دیگری است که باید به آن توجه داشته باشید. جدیدترین استاندارد رمزنگاری شبکه وای فای یعنی WPA3 امنیت فوقالعادهای دارد اما تجهیزات مجهز به این قابلیت نیز قیمت بالاتری دارند.
تندا N301؛ روتر وای فای اقتصادی با ابعاد کوچک
- پشتیبانی از استاندارد وای فای 802.11n با حداکثر سرعت دانلود ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه
- مجهز به ۴ عدد پورت LAN و یک عدد پورت WAN
- پشتیبانی از باند ۲.۴ گیگاهرتزی
- دارای ۲ عدد آنتن با قدرت ۵ دسیبل
- ابعاد ۱۲۷.۴ در ۹۰.۵ در ۲۶ میلیمتری
- قیمت حدود ۳۰۰ هزار تومان
یکی از اقتصادیترین و بهترین روترهای زیر ١ میلیون تومان، روتر تندا N301 است. این روتر بهترین گزینه برای کاربرانی است که میخواهند بدون صرف هزینه زیاد از شبکه وای فای استفاده کنند. با وجود اینکه روتر تندا N301 قیمت کمی دارد، اما از ویژگیهای قابلتوجهی بهره میبرد که همین موضوع سبب بالا رفتن ارزش خریدش میشود.
محدوده پوششی که این روتر در اختیار کاربران میگذارد، به شما این اجازه را میدهد تا بتوانید در نقاط مختلف منزل به شبکه Wi-Fi متصل شوید. این روتر به عنوان یک محصول اقتصادی، از تمام استانداردهای لازم برای یک روتر ارزانقیمت برخوردار است. حداکثر سرعت دانلود با تندا N301 به ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه میرسد. تعداد پورتهای LAN این روتر برای اکثر کاربران کفایت میکند. در کنار اینها، تندا N301 ابعاد نسبتا کوچکی دارد و به سادگی میتوان آن را حتی در فضای بسیار کم نیز استفاده کرد.
روتر شیائومی Mi 4C؛ پر قابلیت اما ارزان
- پشتیبانی از استاندارد وایفای 802.11n با حداکثر سرعت دانلود ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه
- مجهز به دو عدد پورت LAN و یک عدد WAN
- پشتیبانی از باند ۲.۴ گیگاهرتزی
- دارای ۴ عدد آنتن جدا شونده با قدرت ۵ دسیبل
- ابعاد ۲۴۰ در ١۶۰ در ٣۰ میلیمتری
- قیمت حدود ۴۰۰ هزار تومان
دومین روتر اقتصادی که در این راهنمای خرید به شما معرفی میکنیم، محصولی از شیائومی است. این روتر که شیائومی Mi 4C نام دارد یکی از ارزانترین روترهای این برند در بازار محسوب میشود که قیمت آن اکنون به حدود ۴۰۰ هزار تومان میرسد. حال ویژگیهای اصلی این روتر چه مواردی هستند؟
یکی از قابلیتهای مهم این روتر شیائومی، برخورداری از ۴ آنتن با قابلیت جداسازی است که قابلیت اتصال پایدارتر و بهتر را فراهم میسازد. شیائومی برای کنترل تنظیمات این روتر اپلیکیشن اختصاصی را نیز در نظر گرفته که دسترسی را برای کاربر سادهتر میکند. برخی ویژگیهای نرمافزاری نیز روی این روتر به کار گرفته شدهاند که به بهینگی بیشتر اتصال به شبکه کمک میکنند.
هواوی WS318n؛ روتر وای فای اقتصادی با پشتیبانی از باند ۵ گیگاهرتز
- پشتیبانی از استاندارد وایفای 802.11n با حداکثر سرعت دانلود ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه
- مجهز به ٢ عدد پورت LAN و یک عدد پورت WAN
- پشتیبانی از باند ۲.۴ و ۵.۰ گیگاهرتزی
- دارای ٢ عدد آنتن با قدرت ۵ دسیبل
- ابعاد ١۶٩ در ١١۵ در ٢٧.۶ میلیمتری
- قیمت حدود ۵۰۰ هزار تومان
هواوی برای کاربرانی که به دنبال اتصال به شبکه وایفای ۵.۰ گیگاهرتزی هستند، یک روتر اقتصادی در نظر گرفته است. این روتر هواوی، WS318n نام دارد و ارزانترین روتر با پشتیبانی از باند ۵.۰ گیگاهرتزی وایفای در بازار به حساب میآید. در کنار این ویژگی، طراحی روتر مورد اشاره از هواوی بسیار شیک و زیباست. ابعاد این روتر ابعاد بزرگی ندارد و میتوانید آن را در فضای کمی مستقر کنید. این روتر هماکنون حدود ۵۰۰ هزار تومان به فروش میرسد.
نتربیت NSL-224؛ مودم-روتر ارزنده
- پشتیبانی از استاندارد وایفای 802.11n با حداکثر سرعت دانلود ٣۰۰ مگابیت بر ثانیه
- مجهز به ۴ عدد پورت LAN و یک عدد پورت WAN
- پشتیبانی از باندهای ۲.۴ گیگاهرتزی
- دارای ٢ عدد آنتن با قدرت ۵ دسیبل
- ابعاد ۲۰۵ در ۱۴١ در ۴۰ میلیمتری
- گارانتی ۳ ساله آونگ
- قیمت حدود ۶۰۰ هزار تومان
مودم نتربیت مدل NSL-224 با دیگر محصولات این راهنمای خرید کمی تفاوت دارد و نوعی مودم سازگار با VDSL 2 و +ADSL2 محسوب میشود. با این حال ویژگیهای این محصول به شما امکان استفاده از آن به عنوان روتر را نیز میدهند. یکی از مزایای جذاب نتربیت NSL-224، تنوع بالای پورتهای بهکار رفته در آن است؛ بهطوری که شاهد قرارگیری ۴ عدد پورت LAN و یک عدد پورت WAN در پشت آن هستیم. ٢ عدد آنتن ۵ دسیبلی هم این مودم-روتر را همراهی میکنند و تجربه کلی اتصال به اینترنت با آن مناسب خواهد بود. شما میتوانید نتربیت NSL-224 را با گارانتی ٣ ساله آونگ تهیه کنید.
تندا AC5 AC1200؛ روتر نسبتا ارزان با وایفای 5
- پشتیبانی از استاندارد وایفای 802.11ac یا وای فای 5 با حداکثر سرعت دانلود ۱۲۰۰ مگابیت بر ثانیه
- مجهز به ۳ عدد پورت LAN و یک عدد پورت WAN
- پشتیبانی از باندهای ۲.۴ و ۵ گیگاهرتزی
- دارای ۴ عدد آنتن با قدرت ۶ دسیبل
- ابعاد ۲۰۰ در ۱۲۷ در ۳۳.۶ میلیمتری
- گارانتی ۳ ساله آونگ
- قیمت حدود ۷۰۰ هزار تومان
نوبت به معرفی یک روتر دیگر از تندا میرسد که همچنان قیمتش کمتر از ۱ میلیون تومان است، اما حرفهای زیادی برای گفتن دارد. روتر تندا AC5 AC1200 یکی از محصولات نسبتا جدید این کمپانی محسوب میشود که کاربران نیمه حرفهای و شرکتهای کوچک را هدف قرار داده است. اگر گیمر باشید هم این مدل میتواند یک انتخاب خیلی خوب اما اقتصادی باشد و در سناریوهای مختلف همراهیتان کند.
به لطف بهرهمندی از استاندارد وایفای 802.11ac، روتر تندا AC5 AC1200 میتواند حداکثر سرعت دانلود ۱۱۶۷ مگابیت بر ثانیه را پشتیبانی کند که برای یک محصول نسبتا ارزانقیمت، رقم مناسبی است. ۳ عدد پورت LAN و یک عدد پورت WAN در روتر AC5 AC1200 تعبیه شدهاند، هرچند جای خالی پورت USB برای در این روتر احساس میشود. تندا در این محصول از ۴ آنتن با قدرت ۶ دسیبل استفاده کرده که در کنار فراهمسازی محدوده پوشش گسترده، به شما نوید یک اتصال مطمئن و پایدار را میدهد. تندا AC5 AC1200 در رنگ سفید عرضه شده و طراحی آن نیز شبیه به روترهای گرانقیمتتر است. به طور کلی، تندا AC5 AC1200 یکی از بهترین مدلهای موجود در رنج قیمتی کمتر از یک میلیون تومان به شمار میرود.
دیلینک DIR-822؛ یکی از با ارزشهای اقتصادی
- پشتیبانی از استاندارد وایفای 802.11ac با حداکثر سرعت دانلود حدود ۱۲۰۰ مگابیت بر ثانیه
- مجهز به ۳ عدد پورت LAN و یک عدد پورت WAN
- پشتیبانی از باندهای ۲.۴ و ۵ گیگاهرتزی
- دارای ۴ عدد آنتن با قدرت ۶ دسیبل
- ابعاد ۱۹۰ در ۱۳۳ در ۳۸ میلیمتری
- گارانتی ۳ ساله آونگ
- قیمت حدود ۷۰۰ هزار تومان
آخرین روتری که در راهنمای خرید بهترین روترهای وای فای اقتصادی از شرکت آونگ به شما پیشنهاد میدهیم، یک مدل دیگر از محصولات دیلینک با نام DIR-822 است. این مدل نیز در واقع یک روتر نیمه حرفهای برای استفاده خانگی یا اداری محسوب میشود.
مشخصات دیلینک DIR-822 شبیه تندا AC5 AC1200 است که در این راهنمای خرید به شما پیشنهاد کردیم و بیشتر از نظر طراحی و ابعاد با یکدیگر تفاوت دارند. ویژگیهای ارتباطی هر دو روتر برای یک محصول اقتصادی کاملا مناسب هستند.
روتر مرکوسیس AC12؛ سرعت بالا در کنار طراحی زیبا
- پشتیبانی از استاندارد وایفای 802.11ac با حداکثر سرعت دانلود حدود ۱۲۰۰ مگابیت بر ثانیه
- مجهز به ۳ عدد پورت LAN و یک عدد پورت WAN
- پشتیبانی از باندهای ۲.۴ و ۵ گیگاهرتزی
- دارای ۴ عدد آنتن
- ابعاد ٢٢٢ در ١٩۰ در ۳٢ میلیمتری
- قیمت حدود ٨۰۰ هزار تومان
برند مرکوسیس نیز روتر نسبتا اقتصادی را برای کاربرانی با بودجه کمتر از ١ میلیون تومان روانه بازار کرده است. این روتر نیز از باند ۵.۰ گیگاهرتزی وایفای پشتیبانی میکند و حداکثر سرعت دانلود آن به حدود ١٢۰۰ مگابیت بر ثانیه میرسد. دیگر مشخصه جالب این روتر، بهرهمندی از چهار عدد آنتن برای فراهمسازی پوشش مناسب شبکه و طراحی مناسب آن است.
روتر شیائومی 4A Gigabit؛ مدیریت هوشمند اینترنت با سرعت بالا
- پشتیبانی از استاندارد وایفای 802.11ac با حداکثر سرعت دانلود حدود ۱۲۰۰ مگابیت بر ثانیه
- مجهز به ٢ عدد پورت LAN و یک عدد پورت WAN
- پشتیبانی از باندهای ۲.۴ و ۵ گیگاهرتزی
- دارای ۴ عدد آنتن
- قیمت حدود ٩۰۰ هزار تومان
در گزینههای پیشنهادی قبلی، یک مدل روتر شیائومی را معرفی کردیم که از ویژگیهای مدیریت هوشمند شبکه بهرهمند بود. حال نوبت به روتر دیگری از شیائومی با نام Mi Router 4A Gigabit میرسد که پیشرفتهتر بوده و میتوانید با آن، دستگاههای خود را به شکل بهینهتری به اینترنت پر سرعت متصل کنید. این روتر در مدل ارزانتری هم عرضه شده، اما ما مدل گیگابیت آن را پیشنهاد میکنیم که سرعت اینترنت بالاتری را در اختیارتان میگذارد. برخورداری این روتر از پردازنده دو هستهای به مدیریت هوشمندتر آن کمک میکند.
در کنار قابلیتهای معمول این بازه قیمتی، یعنی پشتیبانی از باند ۵.۰ گیگاهرتزی، استاندارد وایفای 802.11ac با حداکثر سرعت دانلود حدود ۱۲۰۰ مگابیت و ۴ آنتن مختلف در این روتر شاهد استفاده از زبان طراحی استاندارد و مناسبی در آن هستیم. شیائومی برای این روتر اپلیکیشن اختصاصی در راستای مدیریت تنظیمات در نظر گرفته و قابلیتهای اختصاصی این روتر را از طریق آن میتوان فعالسازی کرد.
هواوی WS5200؛ بهترین روتر بازار تا سقف ١ میلیون تومان
- پشتیبانی از استاندارد وایفای 802.11ac با حداکثر سرعت دانلود حدود ۱۲۰۰ مگابیت بر ثانیه
- مجهز به ۳ عدد پورت LAN و یک عدد پورت WAN
- پشتیبانی از باندهای ۲.۴ و ۵ گیگاهرتزی
- دارای ۴ عدد آنتن
- ابعاد ٢۰۵ در ۱٢۰ در ۳۶.٨ میلیمتری
- قیمت حدود ١ میلیون تومان
روتر هواوی مدل WS5200 از جهات مختلف، یکی از بهترین روترهای موجود در بازار تا سقف ١ میلیون محسوب میشود. در بخش قابلیتهای ارتباطی، هواوی این روتر را به ۴ عدد آنتن، پشتیبانی از باند ۵ گیگاهرتزی و استاندارد وایفای 802.11ac تجهیز کرده است. همچنین برای محافظت در برابر هک و نفوذ به شبکه وایفای این روتر، الگوریتمهای امنیتی مخصوصی در آن به کار رفتهاند.
هواوی از پردازندهای مجهز به دو پردازشی در روتر WS5200 خود استفاده کرده که به لطف آن، مدیریت پایداری اتصال به شبکه بهینهتر میشود. دیگر مشخصه قابلتوجه این روتر، طراحی زیبای آن است.
بیشتر بخوانید:
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.