ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

افراد شبیه‌ به‌ یکدیگر حتی بدون داشتن ارتباط خانوادگی، احتمالا DNA مشابهی دارند

دانشمندان با انجام تحقیقات جدیدی متوجه شده‌اند افرادی که شبیه به یکدیگر هستند، از نظر ژنتیک نیز اشتراکاتی با یکدیگر دارند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲ شهریور ۱۴۰۱ | ۱۳:۳۰

دانشمندان در جدیدترین تحقیقات خود متوجه شده‌اند افرادی که چهره آن‌ها شباهت بسیار زیادی با یکدیگر دارد، حتی بدون داشتن ارتباط خانوادگی، از نظر DNA و ژنتیک ممکن است با یکدیگر اشتراکاتی داشته باشند.

دکتر «مانل استلر»، محقق موسسه تحقیقاتی Josep Carreras Leukaemia در اسپانیا، در تحقیقات قبلی خود تفاوت‌های فیزیکی بین دوقلوهای همسان را مورد مطالعه قرار داده بود و قصد داشت تا برعکس این موضوع را بررسی کند، یعنی افرادی که شبیه به یکدیگر هستند اما هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارند.

بنابراین در مطالعه جدید خود از افراد حاضر در عکس‌های یک هنرمند کانادایی به نام «فرانسوا برونل» استفاده کرد که انسان‌های شبیه به یکدیگر را شامل می‌شود. دکتر استلر و تیم او از 32 جفتی که تصویر آن‌ها توسط برونل گرفته شده خواستند تا آزمایشات DNA را انجام دهند و همچنین پرسشنامه‌ای در مورد سبک زندگی خود را تکمیل کنند.

اشتراکات دی‌ان‌ای افرادی که شبیه به یکدیگر هستند

ژنتیک

استلر می‌گوید:

«این مجموعه منحصر‌به‌فرد به ما این امکان را می‌دهد تا بررسی کنیم که ژنومیک، اپی‌ژنومیک و میکروبیومیک چگونه می‌توانند باعث شباهت انسان‌ها به یکدیگر شوند.»

به‌طور کلی، نتایج تحقیقات آن‌ها نشان داد که اکثر این افراد شبیه به یکدیگر که از یک خانواده نیستند، ژنوتیپ‌های مشابهی دارند اما از نظر متیلاسیون دی‌ان‌ای و میکروبیوم متفاوت هستند.

علاوه بر این، ویژگی‌های فیزیکی مانند وزن و قد و همچنین ویژگی‌های رفتاری مانند سیگار کشیدن و تحصیلات، در جفت‌های شبیه به هم مرتبط است. در مجموع، نتیجه تحقیق آن‌ها نشان می‌دهد که تنوع ژنتیکی مشترک نه تنها به ظاهر فیزیکی مشابه مربوط می‌شود، بلکه می‌تواند بر عادات و رفتار مشترک نیز تاثیرگذار باشد.

ژنتیک

مانل استلر، محقق این پژوهش توضیح می‌دهد:

«مطالعه ما با نشان دادن اینکه افرادی که چهره‌های بسیار شبیه به یکدیگر دارند، ژنوتیپ‌های مشترکی دارند، در حالی که سطح اپی‌ژنوم و میکروبیوم آن‌ها متفاوت است، بینش جدیدی نسبت به شباهت انسان‌ها با یکدیگر ارائه می‌کند.»

دکتر استلر امیدوار است که یافته‌های این مطالعه در آینده به تشخیص بیماری توسط پزشکان کمک کند. در واقع اگر افراد به اندازه کافی ژن‌ها مشابهی داشته باشند، ممکن است همچنین تمایل مشترکی نسبت به بیماری‌ها داشته باشند. همچنین این مطالعه می‌تواند تاثیر زیادی روی پزشکی قانونی (بازسازی چهره مجرم از روی DNA) در آینده داشته باشد.

اگر دوست داشتید می‌توانید این مطلب را با دوستان‌تان در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی