برای اولین بار در جهان اختلال پرخوری با کاشت تراشه در مغز کنترل شد
محققان برای اولین بار در دنیا موفق شدهاند بهصورت آزمایشی تراشهای در مغز بکارند تا جلوی اختلال پرخوری افراطی در افراد چاق را بگیرند.
دانشمندان برای اولین بار در مطالعهای توانستهاند دستگاهی را در مغز دو بیمار چاق مبتلا به اختلال پرخوری افراطی بکارند که قادر به شناسایی و مختل کردن سیگنالهای موثر در افزایش تمایل به پرخوری است. این آزمایش فعلاً موفقیتآمیز بوده و میتواند نوید اتفاقات جذابتری را برای آینده بدهد.
پژوهشگران در مطالعهای که نتایج آن در مجله Nature Medicine منتشر شده، شواهدی را پیدا کردهاند که از اثربخشی احتمالی این روش روی انسانها خبر میدهد. دو نفری که در این آزمایش حاضر شدند، از لحاظ بالینی با اختلال پرخوری افراطی تشخیص داده شده و چاقی حاد داشتند.
این دو نفر پس از کاشت یک دستگاه تحریک مغزی که الکترودهای آن به هسته اکومبنس مغز وصل شده بود، ابتدا به مدت حدود شش ماه تحت بررسی قرار گرفتند تا مشخص شود که چه بخشهایی از مغز با این اختلال در ارتباط هستند.
سپس دستگاه با محرکهای طبیعی مخصوص هر بیمار فعال شد. این تراشه طوری طراحی شده که با تشخیص فعالیتهای مشخص مغزی، جریان الکتریکی خود را بهصورت مستقل روشن و خاموش کند. در ادامه بیماران به مدت شش ماه دیگر تحت نظر قرار گرفتند و محققان نشان دادند که دستگاهشان درست کار میکند و هیچ عوارض جانبی حادی ندارد.
این دو داوطلب حالا به طرز قابل توجهی کمتر پرخوری میکنند و کمتر این احساس را دارند که کنترل خود را از دست دادهاند. بهعلاوه، آنها بدون رعایت رژیمهای غذایی خاص، بهطور میانگین در شش ماه حدود 5 کیلوگرم وزن از دست دادهاند.
«کیسی هالپرن»، نویسنده ارشد این مقاله میگوید: «این تحقیق مطالعهای ابتدایی برای ارزیابی قابلیت کارکرد و ایمنی این روش بود، اما نتایجی که از این بیماران به دست آمد واقعا شگفتآور و هیجانانگیز بود.» بر همین اساس، هنوز نمیتوان گفت که این سازوکار میتواند در کنترل اختلال پرخوری افراطی به خوبی موثر باشد یا نه. گفتنی است که این دو بیمار قرار است در آینده دوباره تحت بررسی قرار بگیرند.
اگر دوست داشتید میتوانید این مطلب را با دوستان خود در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارید.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.