ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ماه
علمی

اولین پایگاه‌های انسان روی ماه می‌توانند سازه‌های باد شدنی باشند

طرحی که یک شرکت اتریشی برای سازمان فضایی اروپا فرستاده، سازه‌هایی را معرفی می‌کند که قابل حمل به ماه و باد شدن در آن‌جا هستند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۴ شهریور ۱۴۰۱ | ۲۱:۳۰

کشورهای مختلف در تلاش‌ هستند تا انسان را به ماه برگردانند و هدفی بزرگ‌تر از برنامه آپولو را برای اقامت‌های طولانی‌مدت در این کره دنبال می‌کنند. حالا سوال این است که چگونه باید فضانوردان را در ماه ساکن کرد؟ آژانس فضایی اروپا احتمالا با ایده ساخت پایگاه‌های باد شدنی این مشکل را حل می‌کند.

این ایده به ساخت سازه‌های سبک و از پیش آماده‌ای اشاره می‌کند که قابل حمل هستند. به عبارت دیگر، سازمان فضایی اروپا می‌خواهد این سکونت‌گاه‌ها را فشرده کرده و با فضاپیما به ماه بفرستد، سپس آن‌ها را در قمر زمین باد کند.

این سازه‌ها قرار است زیر چند متر از خاک ماه دفن شود تا از فضانوردان و تجهیزات آن‌ها در برابر تشعشعات محافظت کند. روی این پایگاه‌ها آینه‌هایی قرار داده می‌شود که به خورشید نگاه می‌کنند تا نور را دریافت کرده و آن را به گلخانه‌هایی که وظیفه تولید اکسیژن و مواد غذایی را برعهده می‌گیرند، برسانند.

پایگاه‌های باد شدنی در ماه

این طرح در واقع از سوی یک شرکت اتریشی به نام Pneumocell به سازمان فضایی اروپا فرستاده شده و نسبت به سایر شیوه‌های ساخت سکونتگاه مزایایی دارد. مهم‌ترین آن‌ها وزن سبک این سازه‌هاست که امکان جابه‌جایی از زمین به ماه را فراهم می‌کند. مزیت بعدی ماژولار بودن این سیستم است که قابلیت افزودن سازه‌های مختلف به آن را در دسترس قرار می‌دهد.

Pneumocell می‌گوید این پروژه از طریق راکت‌های موجود قابل حمل است: «بررسی کردیم که چه فضاپیماهایی می‌توانند این سازه‌ها و فضانوردان را به سایت ماه، جایی که پایگاه‌ها قرار است ساخته شود، برسانند. استارشیپ اسپیس ایکس به وضوح قادر به حمل قطعات لازم به ماه است. راکت‌های کوچک‌تر مثل آریان-64 هم با کمک فرودگر لجستیکی بزرگ اروپا هم می‌توانند این ایده را عملی کنند.»

دانشمندان در حال حاضر می‌خواهند نمونه اولیه‌ای از این ایده را روی زمین بسازند تا از توانایی‌های آن در شرایط جهان واقعی آگاه شوند.

اگر دوست داشتید می‌توانید این مطلب را با دوستان خود در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی