این سوسکهای سایبورگ با کولهپشتی خورشیدی کنترل میشوند [تماشا کنید]
این سیستم جدید شبیه یک کولهپشتی روی پشت سوسک سایبورگ سوار شده و به شبکه عصبی آن متصل میشود.
تیمی بینالمللی از محققان موفق به توسعه سیستم کنترل از راه دور خورشیدی شدهاند که ضخامت سلول خورشیدی آن 17 برابر نازکتر از موی انسان است و حرکات سوسکهای سایبورگ را از راه دور کنترل میکند.
این سیستم شبیه یک کولهپشتی روی پشت سوسک سوار شده و به شبکه عصبی آن متصل است. قدرت خروجی این سیستم جدید که در واقع نوعی سلول خورشیدی بسیار باریک و انعطافپذیر است، حدود 50 برابر بیشتر از دستگاههای قبلی است. با فشار دادن یک دکمه، سیگنالی به کوله پشتی وارد میشود تا در جهت خاصی حرکت کند.
تیم تحقیقاتی Riken این سیستم را به گونهای طراحی کرده که با انرژی خورشیدی و قابلیت شارژ در دسترس قرار گیرد. سلول خورشیدی این سیستم وزن سبکی دارد و حدود 17 برابر نازکتر از موی انسان است. با توجه به اینکه این سیستم ابعاد نازکی دارد، حرکت سوسکها را محدود نمیکند و مانعی برای حرکت آنها در جهتهای مختلف نیز ایجاد نمیشود.
سوسکهای سایبورگ و سیستم کنترل از راه دور جدید آنها
معمولا سوسکهای سایبورگ با هدف حضور در ماموریتهای جستجو و نجات یا برای نظارت بر محیط زیست طراحی میشوند. این رباتهای بسیار کوچک که ابعادی به اندازه انگشت سبابه دارند، میتوانند به سرعت حرکت کنند ولی هدایت آنها از راه دور یکی از موضوعات مهمی است که محققان روی آن کار میکنند.
نتایج این مطالعه در نشریه npj Flexible Electronics منتشر شده. توسعه سوسکهای سایبورگ ایده جدیدی نیست و در سال 2012، محققان دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی این حشرات رباتیکی ریز را توسعه دادند که کوله پشتیهای بیسیم داشتند که از طریق آن امکان کنترل میکروربات حشرهای فراهم میشد.
محققان اکنون در کنترل سوسکهای سایبورگ به نقطه خوبی رسیدهاند و میتوانند با دقت بالاتری آنها را هدایت کنند. برای ارسال و دریافت سیگنال، کوله پشتی سوسکهای سایبورگ باید به منبع تغذیه متصل باشد. استفاده از باتری میتواند مشکلاتی را برای وزن ربات ایجاد کند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.