ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

راکتور هسته‌ای کره جنوبی
علمی

راکتور همجوشی هسته‌ای کره جنوبی برای 30 ثانیه دمای 7 برابر داغ‌تر از خورشید را حفظ کرد

خورشید مصنوعی کره که در واقع یک راکتور همجوشی هسته‌ای است، توانسته به مدت بیش از 30 ثانیه دمای 100 میلیون سلسیوس درجه را حفظ

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۹ شهریور ۱۴۰۱ | ۲۰:۰۰

خورشید مصنوعی کره جنوبی توانست به مدت بیش از 20 ثانیه پلاسما را در دمای 100 میلیون درجه سلسیوس حفظ کند و در سراسر جهان خبرساز شود. این دستاورد از آن جهت اهمیت دارد که می‌تواند دسترسی به منبع نامحدودی از انرژی پاک را برای انسان‌ها فراهم کند.

پژوهشگران مرکز تحقیقات پیشرفته ابررسانای توکامک کره (KSTAR) به مدت حدود 30 ثانیه به دمای یونی بسیار بالایی تقریبا 7 برابر خورشید رسیدند. KSTAR برای تولید و تثبیت پلاسمای فوق داغ از میدان‌های مغناطیسی استفاده می‌کند و می‌خواهد در نهایت دسترسی به انرژی همجوشی هسته‌ای را محقق کند.

یکی از دانشمندان KSTAR به نام «یونگ-سو نا» می‌گوید احتمالا در آینده می‌توان این دما را برای مدت زمان بیشتری حفظ کرد، اما اصلاحات و بهینه‌سازی‌هایی باید روی دستگاه‌ها صورت بگیرد. ظاهرا این خورشید مصنوعی در آزمایش یادشده به خاطر محدودیت‌های سخت‌افزاری مجبور بوده آزمایش را بعد از 30 ثانیه متوقف کند.

راکتور کره جنوبی KSTAR

با وجود این که دستاورد KSTAR حائز اهمیت است، اما رکورد جدیدی محسوب نمی‌شود. همین مرکز قبلا در سال 2020 به این مهم دست یافته بود، اما نکته جدید درباره این دستاورد انتشار مقاله‌ای است که به داوری هم رسیده و در مجله علمی Nature چاپ شده است.

افزون بر این، خورشید مصنوعی چین موسوم به EAST رکورد KSTAR را شکسته است. دستگاه همجوشی هسته‌ای آکادمی علوم چین در سال 2021 موفق شد به مدت 101 ثانیه دمای 120 میلیون درجه را حفظ کند. با این حال، موفقیت کره در ثبت و تایید اطلاعات علمی این آزمایش بی‌اهمیت نیست.

«سی-وو یون»، مدیر مرکز تحقیقات KSTAR در سال 2020 گفته بود: «فناوری‌های مورد نیاز برای عملیات‌های طولانی با پلاسمای 100 میلیون درجه برای محقق‌سازی تولید انرژی همجوشی کلیدی است.» KSTAR راکتوری از نوع توکامک است که هسته اتم‌ها را با هم ادغام می‌کند تا مقدار زیادی انرژی آزاد کند.

با این حال، حفظ این دمای بالا برای مدت‌های طولانی کار سختی است و دانشمندان هنوز باید رکوردهای بیشتری را بشکنند تا بتوانند از این فناوری برای تامین انرژی استفاده کنند.

اگر دوست داشتید این مطلب را با دوستان خود در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی