وجود چه لوازم و ابزاری در خودرو ضروری است؟
خودروها وسایل نقلیه اصلی انسانها در دوران معاصر هستند. بدیهی است که هر خودرو یک ماشین است و یک ماشین نیز نمیتواند تا ابد و بدون مشکل به فعالیت خود ادامه دهد. پنجری لاستیک، خاموش ...
خودروها وسایل نقلیه اصلی انسانها در دوران معاصر هستند. بدیهی است که هر خودرو یک ماشین است و یک ماشین نیز نمیتواند تا ابد و بدون مشکل به فعالیت خود ادامه دهد. پنجری لاستیک، خاموش شدن ناگهانی یا جوش آوردن رادیاتور برخی از مشکلات مرسوم اتومبیلهای امروزی هستند که برای برطرف کردن آنها به لوازم اضطراری خودرو نیاز خواهید داشت.
ارائه کیت ابزار به همراه خودروهای صفرکیلومتر، یکی از عادات خودروسازان هنگام تحویل خودرو به مشتری است. با این حال خودروسازان ایرانی طی سالیان گذشته لوازم همراه خودرو را به شدت کاهش دادهاند. از سوی دیگر بسیاری از مشتریان خودروهای دست دوم خریداری میکنند و طبیعی است که همراه این خودروها ابزاری ارائه نمیشود. در نهایت باید توجه داشت که هیچ خودروسازی ترکیب کاملی از لوازم اضطراری خودرو را در اختیار مشتریان خود قرار نمیدهد، از این رو راننده یا مالک خودرو بایستی خودش اقدام به تهیه وسایل مورد نیاز کند.
کیت لوازم اضطراری خودرو چیست؟
کیت لوازم اضطراری خودرو بستهای از مواد و وسایل است که برای امداد جادهای و آمادگی در مواقع اضطراری مفید خواهد بود. این کیت شامل وسایلی است که به شما کمک میکند در مواقع اضطراری عیب خودرو را برطرف کنید و به مسیر خود بازگردید. علاوه بر لوازم فنی خودرو، مواد غذایی و خوراکی نیز در این کیت جای دارند تا سرنشینان خودرو بتوانند دور از خانه همچنان به حیات خود ادامه دهند. این کیتها به صورت آماده در برخی فروشگاهها عرضه میشوند و البته شما نیز میتوانید کیت لوازم اضطراری را خودتان بسازید.
اقلام کیت لوازم اضطراری خودرو
چه به خدمات امداد جادهای دسترسی داشته باشید و چه نداشته باشید، وجود کیت لوازم اضطراری خودرو همیشه الزامی خواهد بود. بنابر اعلام نظر خبرگان حوزه خودرو، این کیت شامل چند ابزار کلیدی خواهد بود که در ادامه به بررسی تک تک آنها خواهیم پرداخت:
شماره یک، کیف کمکهای اولیه
جعبه کمکهای اولیه در داروخانهها و مراکز ارائه لوازم خودرو به فروش میرسد اما خودتان نیز میتوانید این بستهها را تهیه کنید. یک کیف کمک اولیه شامل ایبوپروفن، نوار چسب، موچین، پد گاز و اسپری یا پماد تسکین درد میشود.
شماره دو، جعبه ابزار
جعبه ابزار یک وسیله حیاتی در هر خودرو است که وجود آن در تمامی مواقع مفید خواهد بود. همانند کیف کمکهای اولیه، جعبههای ابزار آماده نیز در بازار وجود دارند اما میتوانید به سلیقه خودتان نیز یک کیف ابزار آماده کنید. یک جعبه ابزار شامل پیچ گوشتیها، میخها، چکشها و سایر لوازم مانند قیچی، نوار چسب و دستکش کار خواهد بود.
شماره سه، شارژر یا پاوربانک
این روزها تمامی انسانها به دستگاههای دیجیتال خود همچون تلفن همراه یا لپ تاپ وابسته هستند. استفاده از این وسایل در طول سفر باعث کاهش سطح شارژ آنها میشود. علاوه بر آن ممکن است تا افراد منزل را به سرعت ترک کنند و فرصتی برای به همراه داشتن شارژر نداشته باشند. وجود شارژرهای یدکی و پاوربانک در کیت لوازم اضطراری خودرو همیشه مفید خواهد بود.
شماره چهار، لاستیک زاپاس
در اختیار داشتن یک لاستیک زاپاس برای اتومبیلها ضروری است. لاستیک زاپاس بخشی از تجهیزات استاندارد هر خودرو است اما برخی خودروها همچون اتومبیلهای هیبریدی فاقد آن هستند. در این گونه خودروها به جای لاستیک زاپاس، یک اسپری وجود دارد که طی مدت کوتاهی لاستیک پنچر شده را به صورت موقت احیا میکند. با این حال وجود یک لاستیک زاپاس بهترین راه حل خواهد بود.
شماره پنج، مثلث خطر و چراغ چشمک زن
هنگامی که در جادهها سرگردان هستید و به کمک نیاز دارید، چراغهای چشمک زن یا مشعلهای کوچک آتش بهترین وسیله برای جلب توجه سایر خودروها هستند. همچنین وجود مثلث خطر شبرنگ موقعیت شما را به اطلاع سایر رانندگان خواهد رساند و از حوادث ناخواسته جلوگیری خواهد کرد.
شماره شش، چکش اضطراری و تیغه برش کمربند
یکی از رویدادهای ناگوار هنگام واژگون شدن خودرو، قفل شدن دربها و گیر کردن کمربند ایمنی است. برای این مواقع، وسایلی همچون چکش اضطراری و تیغه برش کمربند ابداع شدهاند که به خلاص شدن سریع شما از مشکلات کمک خواهند کرد. با استفاده از تیغه برش میتوانید به راحتی کمربند را ببرید و چکش اضطراری نیز شیشهها را میشکند تا به راحتی از خودرو خارج شوید.
شماره هفت، پتو مسافرتی
ممکن است حین سفر ناچار شوید در اتومبیل خود استراحت کنید. برای این منظور لازم است تا یک یا چند پتو مسافرتی را بین ابزارهای اضطراری اتومبیل خود داشته باشید تا در شبهای سرد شما را گرم نگه دارند.
شماره هشت، پانچو ضد آب
ممکن است اتومبیل شما هنگامی به مشکل برخورد کند که در شرایط بارش شدید باران یا طوفان قرار دارید. در این مواقع یک پانچو ضد باران به کمک شما خواهد آمد. استفاده از پانچو ضد آب سبب میشود تا لباسهای شما در طول بحران و رفع مشکلات خشک باقی بماند.
شماره نه، چراغ قوه
وجود یک چراغ قوه در هر خودرویی یک ضرورت محسوب میشود. امروزه انواع مختلفی از چراغ قوهها در بازار موجود هستند که با توجه به نیاز و سلیقه خود میتوانید یکی از آنها را انتخاب کنید. هنگامی که شب هنگام برای شما مشکل ایجاد شود، چراغ قوه بهترین منبع روشنایی برای رفع ایرادات خواهد بود.
شماره ده، کابلهای اتصال باطری
ایجاد مشکل در باتری خودرو دردسری مرسوم هنگام سفر است. راحتترین راه برای رفع این مشکل، اتصال باتری به دستگاه شارژ یا باتری دیگری است که خودرو را احیا میکند. برای انجام این کار به کابلهای باطری به باطری یا کابل جامپر نیاز خواهید داشت که یکی از لوازم اضطراری خودرو به حساب میآیند.
شماره یازده، غذا
به همراه داشتن مواد غذایی خشک و فاسد نشدنی را نیز به خاطر داشته باشید. همیشه امکان دارد تا در طول سفر به مشکل برخورد کنید و با نزدیکترین شهر فاصله قابل توجهی داشته باشید. در این مواقع مواد غذایی فاسد نشدنی برای رفع گرسنگی شما مفید خواهند بود.
نکاتی برای تهیه لوازم اضطراری خودرو
تمامی مواردی که در قسمت قبل به آنها اشاره کردیم، جزو لوازم اضطراری خودرو محسوب میشوند که وجود آنها در هر خودرویی ضروری خواهد بود. با این حال نکاتی برای تهیه این لوازم و بسته بندی آنها وجود دارد که در این قسمت به آنها خواهیم پرداخت:
1-هنگام تهیه بسته بندی لوازم اضطراری خودرو، وضعیت جوی را در نظر بگیرید و با توجه به آب و هوا بستههای خود را آماده کنید. برای مثال اگر در مناطق سردسیر زندگی میکنید یا امکان بارش برف در منطقه شما وجود دارد، حتما زنجیر چرخ و برس یخ تراش را بین لوازم اضطراری خودرو قرار دهید. همچنین وجود مایع شیشه شور هنگام سفر در زمستان ضروری است. همچنین اگر در فصل گرما سفر میکنید، وجود فشار سنج و تلمبه برای اطمینان یافتن از میزان فشار هوای لاستیکها ضروری خواهد بود.
2-کیت لوازم اضطراری را در دسترس قرار دهید. ممکن است نیاز به چند کیت اضطراری برای شرایط مختلف و فصول گوناگون داشته باشید. با این حال توصیه میشود کیت لوازم اضطراری را زیر صندلی مسافر، صندلی عقب یا صندوق عقب( در صورت وجود دسترسی) قرار دهید.
3-لوازم مصرفی کیت خود را شارژ کنید. برخی از تجهیزات کیت همچون مواد غذایی و مایع شیشه شور در طول سفر مصرف میشوند. لازم است تا پیش از سفر این کیت را شارژ کنید و موادی که مصرف کردهاید را با مواد جدیدتر جایگزین کنید.
4-از ظروف و کیسههای محکم برای بسته بندی استفاده کنید. کیسههای معمولی و کارتنهای کاغذی از استحکام لازم برای بسته بندی لوازم اضطراری خودرو برخوردار نیستند. بهتر است تا برای بستهبندی آنها از لوازمی استفاده کنید که محکم و استوار هستند. این امر ایمنی کیت اضطراری خودرو را نیز افزایش میدهد و حتی در صورت برخورد یا تصادف نیز وسایل اضطراری اتومبیل شما از آسیب مصون خواهند ماند.
جمعبندی
خودروها به تنهایی برطرف کننده نیازهای انسان نیستند، بلکه بایستی با قطعات کمکی و مکمل همراه شوند تا استفاده از آنها برای سرنشینان راضی کننده باشد. اگر با اتومبیل خود در مسیرهای شهری تردد میکنید، نیاز به کیت اضطراری کوچکتری خواهید داشت چرا که در مسیرهای درونشهری به راحتی میتوان خودرو را تعمیر کرد یا از امداد خودرو کمک گرفت.
در سوی مقابل سفر رفتن با خودرو نیاز به بهرهمندی از کیت اضطراری بزرگتری دارد. توجه به این نکته ضروری است که فاصله بین شهرها در ایران بسیار زیاد است و مدت زمان مورد نیاز برای پیمایش فاصله بین دو شهر بزرگ در کشورمان معمولا سه الی چهار ساعت است. انجام مسافرتهای طولانی با خودرو احتمال وقوع حوادث ناگوار را افزایش میدهد و بنابراین نیاز به لوازمی برای جلوگیری از رخدادهای ناگوار خواهید داشت.
توجه داشته باشید که موارد گفته شده در متن، حداقل امکانات موجود برای تهیه یک کیت لوازم اضطراری خودرو هستند. هر راننده با توجه به الزامات و نیازمندیهای خود میتواند قطعات دیگری را نیز به این کیت اضافه کند. برای مثال توصیه میشود تا مقداری روانکار را نیز همراه خود داشته باشید. به همراه داشتن مقداری ضد یخ و آب مقطر برای تنظیم سطح مایع خنک کننده رادیاتور خودرو مفید خواهد بود. مایع شیشه شور نیز دیگر روانکار مورد نیاز در بسته لوازم ضروری خودرو است. در نهایت روغن ترمز، روغن هیدرولیک فرمان و روغن موتور را نیز به همراه داشته باشید. شرکتهای تولیدکننده برای کاهش هزینه مالکان، روغن موتور را در بسته بندیهای یک لیتری به فروش میرسانند تا خرید و نگهداری از آنها هنگام سفر راحت باشد.
پرسشهای متداول
توصیه می شود که در کیت لوازم اضطراری خودرو اقلام زیر موجود باشد: کیف کمکهای اولیه، جعبه ابزار،شارژر یا پاوربانک،لاستیک زاپاس،مثلث خطر و چراغ چشمک زن،چکش اضطراری و تیغه برش کمربند،پتو مسافرتی،پانچو ضد آب، چراغ قوه و کابلهای اتصال باطری
هنگام تهیه بسته بندی لوازم اضطراری خودرو، وضعیت جوی را در نظر بگیرید و با توجه به آب و هوا بستههای خود را آماده کنید. کیت لوازم اضطراری را در دسترس قرار دهید. لوازم مصرفی کیت خود را شارژ کنید. از ظروف و کیسههای محکم برای بسته بندی استفاده کنید.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.