ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تلسکوپ جیمز وب
علمی

بروز مشکل در یکی از ابزارهای تلسکوپ جیمز وب؛ ناسا وضعیت را بررسی می‌کند

ناسا می‌گوید تلسکوپ فضایی جیمز وب در یکی از ابزارهای خود دچار مشکل شده اما فعالیت‌های خود تلسکوپ ادامه پیدا می‌کند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ | ۱۵:۰۰

یکی از تجهیزات تلسکوپ فضایی جیمز وب دچار یک مشکل فنی شده است. این تلسکوپ از زمان استقرار در مدار خود، با سرعت زیاد در حال مشاهده سیاره‌های فراخورشیدی، کهکشان‌ها و حتی کرات منظومه شمسی بوده است. با این حال، جیمز وب اکنون با ایرادی در ابزار طیف‌سنج خود روبرو شده که وضعیت آن تحت بررسی قرار دارد.

ابزار فروسرخ میانی (MIRI) تلسکوپ جیمز وب از یک دوربین و یک طیف‌سنج استفاده می‌کند تا جهان را در طول موج فروسرخ ببیند. MIRI از چهار حالت رصدی استفاده می‌کند، ولی ناسا می‌گوید در تاریخ 2 شهریور متوجه شده مکانیزمی که از یکی از این حالت‌ها پشتیبانی می‌کند و تحت عنوان طیف‌سنجی با رزولوشن متوسط (MRS) شناخته می‌شود، ظاهرا در یکی از رصدهای علمی دچار افزایش اختلال شده است.

تلسکوپ جیمز وب

تلسکوپ جیمز وب سالم است

مکانیزمی که با این مشکل مواجه شده، برای انتخاب طول موج‌های مختلف در حالت MRS استفاده می‌شود. تیم پشتیبانی تلسکوپ در تاریخ 15 شهریور هیئتی را تشکیل داده تا این ایراد را بررسی کند و راه‌های پیش رو را بیابد. ناسا تاکید دارد که تلسکوپ سالم است و سایر حالت‌های تجهیزات MIRI بدون مشکل به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

این اولین مشکلی نیست که تلسکوپ گران قیمت جیمز وب با آن مواجه شده است. چند ماه پیش یک سنگ کوچک به یکی از آینه‌های این تلسکوپ برخورد کرد و به آن آسیب رساند. با این حال، تلسکوپ همچنان به انجام وظایفش ادامه داد.

تلسکوپ فضایی هابل هم که سال‌ها به رصد کیهان پرداخته، در دوران زندگی خود بارها با مشکلات فنی روبرو شده است. در واقع می‌توان گفت که چالش‌هایی از این دست برای تلسکوپ‌های فضایی که فاصله زیادی با زمین دارند، اجتناب‌ناپذیر به نظر می‌رسند. نکته مهم این‌جاست که این ایرادات کل فعالیت‌های تلسکوپ را متوقف نکنند و اجازه دهند رصدها پیش بروند.

اگر دوست داشتید می‌توانید این مطلب را با دوستان خود در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی