ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

دستاورد پژوهشگران MIT: ساخت کپسول‌های رباتیک برای انتقال انسولین به سلول‌ها

این کپسول رباتیک با چرخش از سد مخاطی روده می‌گذرد و به انسولین را مستقیما به سلول‌ها می‌رساند.

محمد قریشی
نوشته شده توسط محمد قریشی | ۷ مهر ۱۴۰۱ | ۱۴:۳۰

سال‌هاست دانشمندان می‌خواهند امکان مصرف خوراکی انسولین را برای افراد مبتلا به دیابت فراهم کنند، با این حال هنوز بهترین راه برای دریافت انسولین، تزریق دوره‌ای آن است. اما حالا پژوهشگران دانشگاه MIT موفق به توسعه یک کپسول دارویی با بدنه رباتیک شده‌اند که راه خود را از طریق مخاط روده کوچک باز می‌کند و انسولین را مستقیما به سلول‌ها می‌رساند.

علت اینکه دانشمندان هنوز نتوانسته‌اند به روش مناسبی برای مصرف خوراکی انسولین دست پیدا کنند، مربوط به محیط نامناسب دستگاه گوارش انسان می‌شود. شرایط در دستگاه گوارش بسیار اسیدی است و حتی اگر داروها تجزیه هم نشوند، عبور از سد مخاطی که دستگاه گوارش را پوشانده، برای آن‌ها بسیار سخت است.

انتقال مستقیم انسولین به سلول‌ها

دانشمندان MIT در سال‌های گذشته روی روش‌های مختلفی برای مصرف خوراکی انسولین کار کرده‌اند و حالا جدیدترین آن‌ها، یک کپسول دارویی با بدنه رباتیک به نام «RoboCap» است. این سیستم شامل یک کپسول با کلاه رباتیک به همراه پوشش ژلاتینی می‌شود که در واکنش به pH خاص، درون روده کوچک حل می‌شود.

با حل شدن این پوشش، یک موتور کوچک داخلی با باتری زیست‌سازگار شروع به کار می‌کند که نتیجه‌اش، چرخش کپسول است. این کپسول اندازه‌ای مشابه یک مولتی‌ویتامین دارد و در آزمایش‌ها در روده خوک با چرخش توانسته از سد مخاطی روده عبور کند.

این چرخش به صورت مکانیکی سد مخاطی را جابجا کرده و بطور همزمان، محفظه حاوی داروها را می‌شکند تا در سلول‌های پوششی روده آزاد شوند.

محققان در آزمایش‌های حیوانی توانستند انسولین و همچنین یک آنتی‌بیوتیک بزرگتر به نام «وانکومایسین» را که برای مقابله با چندین عفونت به کار می‌رود، بطور موثر به سلول‌ها برسانند. RoboCap توانست 20 تا 40 دوز یک کپسول استاندارد بدون سر رباتیک را تحویل سلول‌ها دهد و همچنین پس از انجام کارش، توانست بطور ایمن از دستگاه گوارش عبور کند. در همین حال، لایه مخاطی خودش را ظرف چند ساعت ترمیم کرد.

اگرچه آزمایش‌ها روی روده کوچک انجام شده‌اند، اما محققان می‌گویند این کپسول می‌تواند برای آزادسازی داروها در معده یا روده بزرگ هم مورد استفاده قرار بگیرند. این کار با تغییراتی در پوشش ژلاتینی آن برای حل شدن در pHهای مختلف امکان‌پذیر می‌شود. نتیجه کار پژوهشگران در ژورنال Science Robotics منتشر شده است.

محمد قریشی

مهندس مکانیک و علاقه‌مند به دنیای خودرو و تکنولوژی

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی