ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کووید
علمی

پژوهشی جدید: همه‌گیری کرونا احتمالا شخصیت افراد را تغییر داده است

به گفته دانشمندان، بزرگسالان جوان‌تر بیشتر مستعد تغییر شخصیت ناشی از ویروس کرونا هستند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۹ مهر ۱۴۰۱ | ۱۴:۰۰

تاکنون گزارش‌های بسیار زیادی منتشر شده‌اند که به گسترده بودن تاثیر ویروس کرونا بر انسان‌ها اشاره داشته‌اند. حالا محققان در تحقیق جدید خود به این موضوع اشاره کرده‌اند که همه‌گیری کووید-19 حتی می‌تواند شخصیت افراد را نیز تغییر دهد.

پیش از این روانشناسان موفق نشده بودند تا بین اتفاقات استرس‌زا دسته جمعی مانند زلزله یا طوفان و تغییر شخصیت، رابطه خاصی پیدا کنند. با این حال، به نظر می‌رسد چیزهایی مانند خسارات تجربه شده یا صرفا انزوای طولانی مدت انسان‌ها چنین تاثیری داشته باشد.

به گفته نویسندگان تحقیق جدید که توسط پروفسور «آنجلینا سوتین» از کالج پزشکی دانشگاه ایالتی فلوریدا رهبری شده، بزرگسالان جوان‌تر در این شرایط، بداخلاق‌تر می‌شوند و استرس راحت‌تر بر آن‌ها غلبه می‌کند. همچنین قابلیت‌های مشارکتی، اعتماد و مسئولیت‌پذیری آن‌ها کمتر می‌شود.

تغییر شخصیت ناشی از همه‌گیری کووید-19

کرونا

دانشمندان برای تحقیق خود از ارزیابی شخصیت 7109 نفری استفاده کرده‌اند که در مطالعه آنلاین Understanding America شرکت کرده بودند و در زمان‌های مختلف قبل و در طول همه‌گیری انجام شده است. به شرکت‌کنندگان این مطالعه، یک آزمون شخصیتی پرکاربرد داده شد که باید پنج ویژگی خود را در آن اندازه‌گیری می‌کردند: روان‌رنجوری، برون‌گرایی، گشاده‌رویی و وظیفه‌شناسی.

شرکت‌کنندگان این مطالعه که بین 18 تا 109 سال سن داشته‌اند، آزمایش‌ها را قبل از همه‌گیری، در اوایل و بعد از همه‌گیری با میانگین سه آزمایش برای هر شرکت‌کننده انجام دادند.

در مرحله اول همه‌گیری (مارس تا دسامبر 2020)، شخصیت آن‌ها نسبتا پایدار بود و تنها کاهش اندکی در روان رنجوری شرکت‌کنندگان در مقایسه با دوره قبل از همه‌گیری وجود داشت. محققان ادعا می‌کنند که دلیل این امر می‌تواند احساس اضطراب ایجاد شده توسط کووید-19 باشد.

در نیمه دوم همه‌گیری (2021-2022) کاهش روان‌رنجوری شرکت‌کنندگان از بین رفته و البته آن‌ها با کاهش برون‌گاریی، گشودگی، توافق‌پذیری و وظیفه‌شناسی مواجه شده بودند. بیشترین تغییرات به بزرگسالان جوان مربوط شده و مسن‌ترین گروه بزرگسالان هیچ تغییر قابل توجه در ویژگی‌های خود نداشتند.

تغییر شخصیت

به گفته نویسندگان این پژوهش، شخصیت بزرگسالان جوان‌تر انعطاف‌پذیری بیشتری دارد و به همین دلیل، همه‌گیری ممکن است تاثیر منفی بیشتری روی این گروه سنی داشته باشد.

آنجلینا سوتین گفت:

«هرچند همه‌گیری برای همه استرس‌زا بود، اما وظایف قانونی دوران جوانی مانند مدرسه و انتقال به نیروی کار و اجتماعی بودن و توسعه روابط را با مشکل روبه‌رو کرده است. این یک حدس‌و‌گمان است، زیرا ما دلایل تغییر را اندازه‌گیری نکرده‌ایم، اما این اختلال می‌تواند تاثیر بیشتری بر بزرگسالان جوان داشته باشد، زیرا این وظایف برای این گروه سنی بسیار مهم هستند.»

محققان تصمیم دارند تا به نظارت این گروه از شرکت‌کنندگان ادامه دهند تا ببینند که این تغییرات شخصیتی آن‌ها موقتی است یا پایدار.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی