ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کشتی New Aden
علمی

کشتی غول‌پیکر چینی New Aden معرفی شد؛ کاهش مصرف سوخت و تولید آلودگی به کمک بادبان‌ها

کشتی جدید New Aden چین با کمک چهار بادبان پیشرفته می‌تواند در هر سفر از نشر 2900 تن آلودگی کربن دی‌اکسید جلوگیری کند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۲ مهر ۱۴۰۱ | ۱۴:۰۰

کشتی‌های دارای بادبان مدت‌هاست که جای خود را به کشتی‌های بخار و دیزلی داده‌اند. اما به نظر می‌رسد که با حرکت به سمت دنیای عاری از کربن، شاید یک بار دیگر شاهد بازگشت این کشتی‌ها باشیم. یک شرکت حمل و نقل چینی کشتی غول‌پیکری ساخته که مصرف سوخت آن حدود 10 درصد کمتر از کشتی‌های معمولی است.

بر اساس بیانیه شرکت China's Dalian Shipbuilding Industry Co، کشتی جدیدی که New Aden نام دارد، از چهار بادبان بزرگ استفاده می‌کند. طول این کشتی 333 متر است و به‌طور کلی عملکرد بسیار درخشانی از جمله در زمینه مصرف سوخت و حرکت در برابر باد و امواج دارد که ایمنی استفاده از آن را افزایش می‌دهد.

کشتی New Aden چهار بادبان قابل جمع‌آوری دارد که هر کدام تا ارتفاع 40 متری از عرشه بالا می‌روند و سطحی به اندازه 1200 متر مربع را به وجود می‌آورند. تیغه‌های سبک و مستحکم این بادبان‌ها که در برابر خوردگی هم مقاوم‌اند، می‌توانند به لطف سیستمی موسوم به «سیستم کنترل هوشمند بادبان‌های هوابرد» با لمس یک دکمه برافراشته شده یا پایین بیایند.

کشتی بادبان‌دار

کشتی جدیدی که مانند گذشته‌های دور بادبان دارد

این سیستم شرایط غالب بر دریا، داده‌های ناوبری و بهینگی عملیات‌های دریایی را رصد کرده و میزان انطباق بادبان‌ها با شرایط پیچیده حرکت در آب‌ها را بهبود می‌دهد تا بیشترین استفاده را از بادهای موجود بکند. سیستم مذکور همچنین قادر است وضعیت تامین انرژی، ارتباطات، برخاست‌های هیدرولیک و چرخش‌های الکتریکی را تحت نظر قرار دهد تا به سرعت منبع خطاها را شناسایی کند.

با تمام این‌ها، کشتی New Aden همچنان مقدار زیادی سوخت دیزلی می‌سوزاند و صرفا نمایانگر پیاده‌سازی کوچکی برای ایده کشتی‌های بادبانی است. در بیانیه این شرکت گفته شده که کشتی آن‌ها می‌تواند مسیر خاورمیانه و خاور دور را با 9.8 درصد سوخت کمتر طی کند و در هر سفر حدود 2900 تن کمتر کربن دی‌اکسید به هوا بفرستند.

حالا باید منتظر بمانیم تا ببینیم آیا بقیه شرکت‌ها هم در این مسیر قدم می‌گذارند و از فناوری‌های سبزتر استفاده خواهند کرد یا خیر.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی