اولین پیوند روده جهان به یک نوزاد با موفقیت انجام شد
پزشکان اسپانیایی سه سال را صرف تحقیق درباره پیوند روده کردهاند و اکنون یک کودک 13 ماهه برای اولین بار آن را دریافت کرده است.
وزیر بهداشت مادرید اعلام کرد که بیمارستانی در پایتخت اسپانیا، اولین پیوند روده جهان را از اهداکنندهای که قلبش از کار افتاده بود، انجام داده است. دریافتکننده یک کودک نوپا 13 ماهه بود که در یک ماهگی خود، پزشکان تشخیص داده بودند نارسایی روده دارد و امید چندان زیادی برای زنده ماندن او وجود ندارد.
محققان بیمارستان لاپاز مادرید در یک پروژه تحقیقاتی سه ساله، در حال بررسی این موضوع بودند که آیا پیوند روده از اهداکنندگان در حالت آسیستول امکان پذیر است یا خیر. آسیستول اصطلاح دیگری برای مرگ قلبی است و به زمانی گفته میشود که سیستم الکتریکی قلب شخصی بهطور کامل از کار افتاده است.
عمل موفقیت آمیز اولین پیوند روده جهان
پس از مطالعه درباره این ایده، آنها روی این موضوع تحقیق کردند که آیا این کودک 1 ساله کاندیدای خوبی برای دریافت است یا خیر. طبق گزارشهای موجود، مطالعات آنها موفقیت آمیز بوده و این کودک که «اِما» نام دارد با سلامت از بیمارستان مرخص شده است.
«فرانسیسکو هرناندز اولیوروس»، رئیس بخش جراحی کودکان در بیمارستان لاپاز، گفت که محققان به دنبال استفاده از رودههای اهداکنندگان در حالت آسیستول بودهاند، زیرا اهداکنندگان کودک در اسپانیا بسیار اندک هستند.
«بئاتریز دومینگز گیل»، رئیس سازمان ملی پیوند اسپانیا گفت:
«مهم است که روی این موضوع تاکید کنم که این پیوند اکنون چه چیزی را نشان میدهد و چه چیزی را در اسپانیا و سایر نقاط جهان نشان خواهد داد. ما در مورد یک نقطه عطف جهانی و یک ابتکار کاملا پیشگام صحبت میکنیم. این امر برای سایر کودکانی که ممکن است در موقعیت مشابه اِما قرار داشته باشند، بسیار امیدوارکننده است.»
اسپانیا در حال حاضر پیشرو جهانی اهدای عضو است و نرخ اهدای آن بیش از دو برابر میانگین کل اروپا را تشکیل میدهد. طبق آمار وزارت بهداشت اسپانیا، در سال 2021، نزدیک به 5000 پیوند در اسپانیا انجام شده که نسبت به سال قبل، 8 درصد افزایش داشته است.
یکی از دلایل پیشتازی اسپانیا در این زمینه، این است که افراد به طور خودکار اعضای بدن خود را اهدا میکنند، مگر اینکه از انجام چنین کاری صرفنظر کرده باشند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.