ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ربات
تکنولوژی

وقتی دو ربات «مینی چیتا» با هم تمرین دروازه‌بانی می‌کنند! [تماشا کنید]

محققان به یک ربات مینی چیتا ساخت MIT یاد داده‌اند که چطور باید مسیر توپ‌ها را ردیابی کند و به یک دروازه‌بان تبدیل شود.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۶ مهر ۱۴۰۱ | ۲۲:۳۰

برخی از چالش‌هایی که برای ربات‌ها تعیین می‌شود، کاربردهای واضح و مشخصی دارند. اما برخی از آن‌ها بر حل مشکلات بزرگ‌تر متمرکزند. گروهی از محققان به تازگی دو ربات مینی چیتا را در برابر هم قرار داده‌اند تا با هم فوتبال بازی کنند و از این طریق به حل چالش‌های بزرگ‌تری بپردازند.

محققان در مقاله‌ای که نتایج آن در وب‌سایت arXiv منتشر شده، توضیح داده‌اند که چطور با استفاده از یادگیری تقویتی به یک ربات مینی چیتا آموزش داده‌اند دروازه‌بانی کند. این ربات به منظور انجام این کار باید به سرعت نسبت به توپی که از زمین بلند شده واکنش نشان دهد و در مدت زمان کوتاهی حرکت آن را تحلیل کند.

دانشمندان در این مقاله توضیح داده‌اند که چطور از یک فریم‌ورک یادگیری تقویتی بدون مدل و سلسله مراتبی استفاده کرده‌اند تا این مشکل را حل کنند. این ربات در واقع باید توپ را تحت نظر گرفته و در کسری از ثانیه در جهت حرکت آن حرکت کند تا جلوی حرکتش را بگیرد.

ربات مینی چیتا چگونه دروازه‌بانی می‌کند؟

پارامترهای ربات درون یک شبیه‌ساز تعریف می‌شوند، و مینی چیتا بر سه حرکت کلی تکیه می‌کند: حرکت به کنار، شیرجه زدن، و پریدن. این ربات باید در حین حرکت توپ تشخیص بدهد که مسیر آن به کجا ختم می‌شود و چطور باید جلوی آن را بگیرد.

پژوهشگران برای آزمایش این پروژه، ربات خود را در برابر انسان و یک ربات همتای مینی چیتا قرار دادند تا عملکرد آن را آزمایش کنند. نکته جالب این جا بود که فریم‌ورکی که برای دروازه‌بان استفاده شد، می‌تواند برای شوت‌زننده هم به کار گرفته شود.

محققان در مقاله خود نوشته‌اند: «ما در این پروژه تمرکز خود را صرفا بر عمل دروازه‌بانی گذاشتیم، اما این فریم‌ورک می‌تواند برای سناریوهای دیگر نظیر شوت‌زنی در فوتبال هم استفاده شود.» حالا باید دید که دانشمندان در ادامه از این فریم‌ورک برای انجام چه کارهای دیگری استفاده خواهند کرد.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی