ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

زنبور عسل
علمی

دانشمندان: ازدحام حشرات می‌تواند به اندازه یک ابر طوفانی الکتریسیته ساکن تولید کند

ازدحام زنبوها می‌تواند میدان الکتریکی با شدتی بین 100 تا 1000 ولت متر ایجاد کند.

تینا پورشاهید
نوشته شده توسط تینا پورشاهید | ۵ آبان ۱۴۰۱ | ۲۱:۳۰

محققان دانشگاه بریستول و دانشگاه ریدینگ انگلستان با اندازه گیری شدت میدان الکتریکی در نزدیکی کندوهای زنبور عسل می‌گویند، ازدحام زنبوها می‌تواند میدان الکتریکی با شدتی بین 100 تا 1000 ولت متر ایجاد کند. با افزایش تعداد زنبورهای عسل شدت میدان الکتریکی افزایش پیدا می‌کند.

در تحقیقات قبلی، محققان به این موضوع اشاره کرده بودند که حشرات میدان‌ الکتریکی را حس می‌کنند و می توانند تغییراتی در آن ایجاد کنند. اکنون تحقیقات جدید می‌گوید انبوه حشرات می‌تواند میدان الکتریکی ایجاد کند تا جایی که دانشمندان می‌گویند ازدحام‌های بزرگ حتی می‌تواند به اندازه یک ابر طوفانی بار الکتریکی تولید کند.

زنبور عسل و میدان الکتریکی

ازدحام زنبورهای عسل و میدان الکتریکی آنها

تغییرات میدان‌های الکتریکی، زنبورهای عسل را به سمت گل‌ها حرکت می‌دهد. بارهای الکتریکی ساکن در چسبیدن گرده‌ها به آنها کمک می‌کند. زنبورهای عسل در هنگام پرواز در هوا می‌توانند بار الکتریکی بدست آورند. اما هنوز مشخص نیست که زنبورها چه تاثیری بر بار الکتریکی جوی دارند.

«الارد هانتینگ»، یکی از محققان این مطالعه می‌گوید:

چگونگی تاثیر فیزیک بر زیست‌شناسی یکی از موضوعات مورد توجه بوده است. اما در مقطعی متوجه شدیم که زیست‌شناسی نیز ممکن است بر فیزیک تاثیر بگذارد. ما به این موضوع علاقه‌مندیم که بدانیم چگونه موجودات مختلف از میدان‌های الکتریکی ساکن که تقریبا در همه جای محیط زیست هستند، استفاده می کنند.

تحقیقات نشان می‌دهد، ازدحام ملخ‌ها نیز مانند زنبورهای عسل می‌تواند ایجاد میدان الکتریکی کند. محققان شدت میدان الکتریکی حاصل از ازدحام ملخ‌ها را نیز اندازه گیری کرده و متوجه شدند که ازدحام آنها شدت میدان الکتریمی قابل قبولی مشابه یک ابر طوفانی ایجاد می‌کند.

تیم تحقیقاتی می‌گوید تاثیر ازدحام حشرات بر میدان الکتریکی اتمسفر موضوعی است که در حال حاضر هنوز مورد بررسی قرار نگرفه است ولی شاید بتواند روی مدل‌های تغییرات آب و هوایی نقش داشته باشد. همچنین آنها می‌گویند همین موضوع در مورد پرندگان و حتی میکروب‌ها نیز می‌تواند صادق باشد و اثرات مشابهی را به همراه داشته باشد. نتایج این  تحقیق در نشریه  iScience منتشر شده است.

تینا پورشاهید

کارشناسی برق الکترونیک و ارشد MBA خوندم. حدود بیش از ۷۰۰۰ عنوان خبر در حوزه فناوری، علمی و کسب و کار نوشتم. هشت عنوان کتاب ترجمه کردم و در تدوین ۱۶ استاندارد ملی همکاری داشتم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی