ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

اولین راکت خصوصی هند با موفقیت پرتاب شد [تماشا کنید]

موشک Vikram-S هندی با ساختار تمام فیبر کربنی خود حدود 550 کیلوگرم وزن و 6 متر طول دارد.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۷ آبان ۱۴۰۱ | ۱۶:۰۰

آژانس فضایی هند‌ پس از انتظارات فراوان و سال‌ها تلاش برای تقویت بخش خصوصی صنعت فضایی این کشور، با موفقیت فضاپیمای Vikram-S را پرتاب کرد. سازمان پژوهش‌های فضایی هند (ISRO) راکت زیر‌مداری را در ساعت 9:30 صبح روز جمعه (به وقت ایران) از مرکز فضایی ساتیش داوان در سری‌هاری‌کوتا، پرتاب کرد.

Vikram-S که توسط استارتاپ چهار‌ساله Skyroot Aerospace ساخته شده، یک راکت سوخت جامد تثبیت‌شده در چرخش تک‌مرحله‌ای با جرم حدود 550 کیلوگرم است. فضاپیمای هند‌ی سه محموله مشتری را با خود حمل می‌کند که یکی از آن‌ها به یکی از مشتریان خارج از هند تعلق دارد. ساخت راکت 6 متری که با ساختار هسته تمام فیبر کربنی انجام شده، فقط دو سال زمان برده است.

پرواز موفقیت‌آمیز راکت موشک خصوصی هند

مأموریت نمایشی این راکت که Prarambh (به معنای آغاز در زبان سانسکریت) نامیده می‌شود، اولین مأموریت آن است که توسط استارتاپ Skyroot مستقر در حیدرآباد انجام شده. این استارتاپ در حال ساخت مجموعه‌ای از وسایل پرتاب است که در نام‌گذاری آن‌ها از نام ویکرام سارابهای (Vikram Sarabhai)، بنیان‌گذار برنامه فضایی هند الهام گرفته شده است.

«پاوان گوئنکا»، رئیس مرکز ملی ترویج و مجوز فضایی از وزارت فضای هند پس از پرتاب موفقیت‌آمیز گفت:

«بسیار خوشحالم که تکمیل موفقیت‌آمیز مأموریت Prarambh را اعلام کنم. موشک Vikram-S در ارتفاع پرتاب 80 درجه و آزیموت 100 درجه به پرواز درآمد و به ارتفاع 89.5 کیلومتری و برد 121.2 کیلومتری رسید؛ دقیقاً همان چیزی که توسط Skyroot Aerospace برنامه‌ریزی شده بود.»

موشک Skyroot

طبق داده‌هایی که توسط انجمن فضایی هند (ISpA) با TechCrunch به اشتراک گذاشته شده است، استارتاپ‌های حوزه فضایی این کشور بیش از 254.35 میلیون دلار سرمایه جمع‌آوری کرده‌اند و در سال 2022، تنها 108.52 میلیون دلار روی آن‌ها سرمایه‌گذاری شده است. دولت هند اکنون روی یک سیاست فضایی جدید برای افزایش مشارکت خصوصی و تشویق به سرمایه‌گذاری در بخش فضایی کشور کار می‌کند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی