ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

این ربات به کمک مایکروسافت کینکت و شبکه عصبی، گلف بازی می‌کند [تماشا کنید]

ربات Golfi در شرایط آزمایشگاهی می‌تواند با دقت 60 تا 70 درصد، توپ را درون حفره قرار دهد.

محمد قریشی
نوشته شده توسط محمد قریشی | ۴ آذر ۱۴۰۱ | ۱۶:۰۰

ربات‌ها روز‌به‌روز پیشرفته‌تر می‌شوند و اگرچه در گذشته با ربات گلف‌باز روبه‌رو شده بودیم، اما حالا دانشمندان در آلمان توانسته‌اند رباتی به نام «Golfi» بسازند که می‌تواند از هر جای زمین، با ضربه تقریباً دقیق، توپ را درون حفره بیندازد.

ربات پژوهشگران دانشگاه «پادربورن» آلمان با استفاده از شبکه عصبی می‌تواند خودش را هم‌راستا حفره زمین گلف قرار دهد و سپس به‌گونه‌ای به توپ ضربه بزند که درون حفره برود.

ربات گلف‌باز پژوهشگران آلمانی از مایکروسافت کینکت استفاده می‌کند

ربات Golfi برای عکس‌گرفتن از زمین، از دوربین سه‌بعدی مایکروسافت کینکت استفاده کرده و هزاران ضربات تصادفی از موقعیت‌های مختلف را شبیه‌سازی می‌کند. Golfi عوامل مختلفی مانند مقاومت غلتشی چمن، وزن توپ و سرعت شروع را در نظر می‌گیرد.

«آنیکا یونکر»، دانشجوی دکترای دانشگاه پادربورن به IEEE Research گفته که آموزش Golfi روی ضربات گلف شبیه‌سازی‌شده، پنج دقیقه طول می‌کشد که بسیار کمتر از 30 تا 40 ساعتی است که آموزش آن با استفاده از داده‌های واقعی طول می‌کشد.

این ربات پس از اینکه متوجه شود باید چگونه ضربه بزند، به سمت توپ حرکت می‌کند و از شفت متصل به تسمه برای ضربه به توپ بهره می‌برد. اگرچه این ربات برای قرار‌دادن توپ درون حفره طراحی شده است، ولی دقت آن 100 درصد نیست.

به گفته یونکر، این ربات دقت 60 تا 70 درصدی دارد که اگرچه به معنای دقت کامل نیست، اما از گلف‌بازهای مبتدی دقت بالاتری دارد. علاوه بر این، برخی مواقع Golfi توپ را از موقعیت خارج می‌کند.

در حقیقت این ربات در آزمایشگاه آزمایش شده و نه در دنیای واقعی، بنابراین احتمالاً در زمین‌های گلف واقعی با شیب‌های مختلف، این ربات دچار مشکل شود. با این وجود، دانشمندان می‌خواهند از تکنیک‌های مورد استفاده در Golfi، برای کاربردهای رباتیک دیگر مانند جمع‌آوری دیتا بهره ببرند.

محمد قریشی

مهندس مکانیک و علاقه‌مند به دنیای خودرو و تکنولوژی

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی