ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

AMD
تکنولوژی

مدیر فناوری AMD: قانون مور شش تا هشت سال دیگر زنده می‌ماند

مدیر ارشد فناوری AMD می‌گوید این شرکت برخلاف انویدیا باور دارد که قانون مور برای ترانزیستورها همچنان چند سال دیگر باقی خواهد ماند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۶ آذر ۱۴۰۱ | ۲۱:۳۰

در شرایطی که «جنسن هوانگ»، مدیرعامل انویدیا چند ماه پیش رسماً مرگ قانون مور را اعلام کرده بود، AMD اعتقاد دارد که این قانون هنوز چند سال دیگر به حیات خود ادامه خواهد داد. به باور مدیران این شرکت قانون مور احتمالاً حدود شش تا هشت سال دیگر از رده خارج می‌شود.

به گزارش وب‌سایت Register، «مارک پیپرمستر»، مدیر ارشد فناوری AMD با نظر جنسن هوانگ مخالفت کرده است اما مدعی شده که تراکم ترانزیستورها با حفظ هزینه‌ها در سطح فعلی نمی‌تواند به همین شکل هر 1.5 تا 2 سال افزایش یابد. او در‌این‌باره می‌گوید:

«می‌توانم فناوری‌های ترانزیستور جدیدی را برای حدود شش تا هشت سال آینده ببینم و پیشرفت‌هایی که در زمینه فناوری ترانزیستورها خواهیم داشت، برای من خیلی خیلی واضح است، اما هزینه دستیابی به آن‌ها بیشتر خواهد بود.»

AMD روی فناوری چیپلت‌ها حساب کرده است

با این حال، نقشه راه آینده فناوری‌های نیمه‌رسانا از دیدگاه AMD دقیقاً مطابق با قانون مور نیست. این قانون می‌گفت تعداد ترانزیستورهای درون هر مدار مجتمع تقریباً هر دو سال یک‌بار دو برابر می‌شود. قانون مور که در‌واقع یک پیش‌بینی است، از سال 1975 مطرح شد، اما از حدود سال 2010 به بعد تغییراتی در حوزه فناوری به‌وجود آمد. پیپرمستر می‌گوید:

«چیپلت‌ها یکی از ایده‌هایی است که می‌توان آن را برای آینده صنعت نیمه‌رساناها در نظر گرفت. [این فناوری] موجب تداوم نوآوری می‌شود و معادلی برای قانون مور خواهیم داشت تا بتوانیم توانمندی‌های خود را هر 18 تا 24 ماه دو برابر کنیم.»

شرکت AMD بسیاری از طراحی‌های جدید خود را براساس فناوری «مدار مجتمع دیجیتال برنامه‌پذیر» (FPGA) انجام داده است. این شرکت به قابلیت‌های متعدد این فناوری در سفارشی‌سازی محصولات باور دارد و از آن در حوزه‌های مختلفی مثل لوازم الکترونیک مصرفی، هوافضا، پزشکی، ارتباطات بی‌سیم و غیره استفاده کرده است.

در آن سوی بازار، اینتل هم به استفاده از چیپلت‌ها در دنیای نیمه‌رساناها باور دارد، اما مسیر متفاوتی را دنبال می‌کند. این شرکت هم معتقد است که قانون مور تا چند سال دیگر زنده خواهد ماند.

AMD
ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی