ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هلیکوپتر نبوغ ناسا
علمی

رکورد جدید هلیکوپتر ناسا؛ نبوغ به بالاترین ارتفاع از سطح مریخ در پروازهای خود رسید

ناسا می‌گوید هلیکوپتر نبوغ در سی‌و‌پنجمین پرواز خود در مریخ، رکورد بالاترین ارتفاعی را که قبلاً به آن رسیده بود، شکست.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۷ آذر ۱۴۰۱ | ۱۵:۳۰

هلیکوپتر «نبوغ» ناسا در جدیدترین پرواز خود بر فراز سیاره سرخ دوباره رکورد جدیدی را به ثبت رسانده است. این بالگرد کوچک در سی‌وپنجمین پروازش تا ارتفاع 14 متری از سطح مریخ بالا رفت تا به بالاترین ارتفاع در طول مأموریت‌های پروازی خود رسیده باشد.

صفحه رسمی آزمایشگاه پیشران جت ناسا در توییتی اعلام کرد که هلیکوپتر نبوغ در جدیدترین مأموریت خود 52 ثانیه پرواز کرد و 14 متر از سطح مریخ فاصله گرفت. نبوغ در این پرواز حدود 15 متر جابه‌جا شد و حداکثر سرعت آن به 3 متر بر ثانیه رسید.

بالگرد 1.8 کیلوگرمی ناسا در اکثر پروازهای خود تا ارتفاع 10 متری بالا می‌رفت، ولی پرواز سی‌وپنجم رکورد قبلی را که در سه پرواز به حدود 11.8 متر رسیده بود، شکست و آن را به سطح جدیدی ارتقا داد. این هلیکوپتر در پرواز شماره 34 صرفاً 5 متر از جای خود بلند شده و دوباره فرود آمده بود.

شکستن رکوردهای متعدد توسط هلیکوپتر نبوغ ناسا

ناسا در ماه فوریه 2021 هلیکوپتر نبوغ را به مریخ رساند. دو ماه بعد، به‌دنبال تکمیل آزمایش‌های سطحی، این بالگرد بالاخره اولین پرواز خود را طی 39 ثانیه در ارتفاع سه‌متری انجام داد. ناسا همچنین در ماه آوریل 2022 با طی 704 متر رکورد طولانی‌ترین مسافت طی‌شده در یک پرواز نبوغ را شکست.

هرچند این هلیکوپتر صرفاً برای آزمایش انجام پروازها در مأموریت‌های آتی ناسا به مریخ فرستاده شد، اما عملکرد آن فراتر از انتظارات بود و این سازمان حالا از نبوغ برای کمک به اکتشافات کاوشگر «استقامت» استفاده می‌کند. این بالگرد با دوربین روبه‌پایین خود به‌دنبال مناطقی می‌گردد که می‌توانند برای کندوکاو «استقامت» مناسب باشند.

این تصویربرداری‌های هوایی همچنین به ناسا اجازه می‌دهند تا ایمن‌ترین مسیر را برای حرکت مریخ‌نورد خود پیدا کند و این کاوشگر را از بهینه‌ترین راه‌ها به‌سمت اهداف تحقیقاتی بفرستد. سازمان فضایی آمریکا همچنان به استفاده از هلیکوپتر نبوغ ادامه خواهد داد.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی