ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تصویر رادیولوژی
تکنولوژی

یک سیستم هوش مصنوعی توانست تقریباً مشابه انسان تصاویر رادیولوژی را تفسیر کند

محققان در آزمایشی نشان داده‌اند که هوش مصنوعی می‌تواند در سطحی نزدیک به متخصصان، تصاویری رادیولوژی را به‌دقت تفسیر کند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۴ دی ۱۴۰۱ | ۱۹:۳۵

یک ربات نرم‌افزاری که براساس هوش مصنوعی ساخته شده، توانسته است تعدادی از آزمون‌هایی را پشت سر بگذارد که متخصصان رادیولوژی در بریتانیا باید آن‌ها را پاس کنند. به‌علاوه، امتیاز حاصله در این آزمون‌ها برای این هوش مصنوعی، بسیار شبیه امتیاز حاصله برای انسان‌ها بوده است.

سیستم هوش مصنوعی جدیدی که در بریتانیا آزمایش شده، در یک مطالعه در شرایطی دو آزمون از 10 آزمون رادیولوژیست‌ها را پاس کرده که خود انسان‌ها در همین آزمایش چهار آزمون را پشت سر گذاشتند. میانگین دقت کلی بات هوش مصنوعی در این 10 آزمون 79.5 درصد بوده که در مقایسه با امتیاز 84.8 درصد در انسان‌ها قابل‌توجه است.

محققان در این مطالعه سعی داشتند ببینند که آیا یک بات هوش مصنوعی می‌تواند بخش «گزارش سریع» در دوره فلوشیپ کالج سلطنتی رادیولوژیست‌های بریتانیا را پشت سر بگذارد یا خیر. بخش گزارش سریع از شرکت‌کنندگان می‌خواهد که ظرف مدت 35 دقیقه 30 تصویر رادیولوژی را تفسیر کنند. شرکت‌کنندگان باید برای پاس‌شدن حداقل 90 درصد تصاویر را درست تفسیر کنند.

هوش مصنوعی می‌تواند در آینده وارد حوزه رادیولوژی شود

این هوش مصنوعی توسط شرکت فرانسوی Milvue توسعه داده شده و به‌صورت تجاری در دسترس قرار دارد. این بات در آزمایش‌ها موفق به تشخیص صحیح تصاویری شد که متخصصان رادیولوژی معمولاً در 91 درصد مواقع آن‌ها را درست شناسایی می‌کنند. در خصوص تصاویری که متخصصان هم اکثر مواقع در تشخیص آن‌ها اشتباه می‌کردند، هوش مصنوعی فقط در 50 درصد مواقع خطا داشت.

هوش مصنوعی شرکت Milvue بیشتر در زمینه دست، استخوان‌های مچ دست و پا درست عمل می‌کرد. بنابراین برای تشخیص مناسب تصاویر شکمی و استخوان‌های محوری به آموزش‌های بیشتری نیاز است.

محققان می‌گویند: «این نرم‌افزار هوش مصنوعی برای دستیابی به میانگین سطح عملکرد و مهارت رادیولوژیست‌هایی که به‌تازگی توسط کالج سلطنتی رادیولوژیست‌ها (FRCR) تأیید شده‌اند، به آموزش‌های بیشتری نیاز دارد.»

نتایج این مطالعه به‌تازگی در مجله علمی British Medical Journal منتشر شده است.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی