ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نیروگاه چین
علمی

دستاورد فناوری انقلابی چین برای نیروگاه‌های برق؛ کاهش انتشار سالانه 54 هزار تن کربن

چین مدعی شده که برای اولین‌بار در جهان از یک سیستم خنک‌کننده مستقیم طبیعی (NDC) در یک نیروگاه برق در استان شاآنشی استفاده کرده است. این خنک‌کننده که از جریان هوای طبیعی بهره می‌برد، می‌تواند ...

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۲ دی ۱۴۰۱ | ۲۳:۵۹

چین مدعی شده که برای اولین‌بار در جهان از یک سیستم خنک‌کننده مستقیم طبیعی (NDC) در یک نیروگاه برق در استان شاآنشی استفاده کرده است. این خنک‌کننده که از جریان هوای طبیعی بهره می‌برد، می‌تواند سطح تولید آلودگی در نیروگاه‌ها را به‌شکل خیره‌کننده‌ای کاهش دهد.

به گزارش خبرگزاری چینی CGTN، این فناوری انقلابی که به شبکه برق استان شاآنشی متصل شده است، می‌تواند از جریان طبیعی هوا در نیروگاه استفاده و این هوا را به‌سمت کندانسور هوا هدایت کند. سیستم‌های NDC برخلاف فناوری‌های خنک‌کننده سنتی، هیچ فنی برای ایجاد جریان هوا ندارند، به همین دلیل برق کمتری مصرف می‌کنند و آلودگی صوتی را کاهش می‌دهند.

براساس گزارش گروه رسانه‌ای چین (CMG)، نیروگاه برق یانگهوپان شهر یولین در استان شاآنشی با کمک این سیستم خنک‌کننده جدید می‌تواند سالانه 24,500 تن در مصرف زغال‌سنگ صرفه‌جویی کند و 54,100 تن تولید کربن خود را کاهش دهد. CMG همچنین می‌گوید این نیروگاه دوده، دی‌اکسید گوگرد یا اکسید نیتروژن تولید نمی‌کند.

نیروگاه‌های برق چین بهینه‌تر می‌شوند؟

شرکت PowerChina Northwest که توسعه‌دهنده این فناوری است، می‌گوید سیستم خنک‌کننده مستقیم طبیعی آن‌ها در مقایسه با سیستم‌های خنک‌کننده غیرمستقیم پمپ آب هم ندارد: «این سیستم NDC از مزایای سیستم‌های هوا-خنک و خنک‌کننده‌های غیرمستقیم بهره جسته است.»

فعلاً جزئیات دقیق‌تر و بیشتری از نحوه عملکرد این سیستم خنک‌کننده منتشر نشده است. روزنامه محلی شاآنشی دیلی می‌گوید فناوری NDC شرکت PowerChina Northwest به‌عنوان تجهیزات فنی کلیدی در سطح ملی دسته‌بندی شده است.

نیروگاه یانگهوپان سالانه ظرفیت تولید 660 گیگاوات‌ساعت برق را دارد و می‌تواند به حل مشکل کمبود برق در بخش مرکزی کشور چین کمک کند. این کشور در چند وقت اخیر سرعت احداث نیروگاه‌های مبتنی بر زغال‌سنگ را نسبت بقیه کشورهای دنیا افزایش داده و همین مسئله باعث افزایش تولید تقریباً 6 درصدی گازهای گلخانه‌ای ناشی از تولید انرژی در چین شده است.

نیویورک تایمز در ماه نوامبر 2022 گفته بود که این کشور آسیایی بیشتر از مجموع تمام کشورهای دنیا زغال‌سنگ می‌سوزاند و احتمالاً تا دهه‌ها به این کار ادامه خواهد داد.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی