ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

مومیایی تمساح
علمی

پژوهشگران مومیایی 2500ساله چند تمساح را در مقبره‌ای در مصر پیدا کردند

محققان موفق به کشف مومیایی 10 تمساح شده‌اند که در مقبره‌ای در منطقه «قبه الهوا» مصر به شیوه‌ای خاص مومیایی شده بودند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۳ بهمن ۱۴۰۱ | ۲۳:۳۰

مصریان باستان علاوه بر مومیایی‌کردن انسان‌ها، ظاهراً برخی حیوانات را هم مومیایی می‌کردند. پژوهشگران به‌تازگی مجموعه‌ای از مومیایی‌های چندین تمساح را کشف کرده‌اند که قدمت آن‌ها به حدود 2500 سال پیش برمی‌گردد.

پژوهشگران می‌گویند مومیایی چند تمساح را در منطقه «قبه الهوا» در مصر پیدا کرده‌اند که ظاهراً با مومیایی‌های قبلی از این حیوانات فرق می‌کنند. آن‌ها می‌گویند این تمساح‌ها به‌عنوان واسطه‌ای میان انسان‌ها و «سوبک»، خدای اساطیری مصر قربانی می‌شدند.

محققان مدعی‌اند که این تمساح‌ها برخلاف سایر مومیایی‌ها با رویه‌های معمول مومیایی نشده‌اند. برای مثال، روده آن‌ها خارج نشده است و هیچ اثری از استفاده از قیر یا صمغ دیده نمی‌شود. باستان‌شناسان در‌مجموع 10 مومیایی تمساح در قبه الهوا پیدا کرده‌اند که شامل پنج اسکلت ناقص و پنج سر تمساح است.

این تمساح‌ها به شیوه متفاوتی مومیایی شده بودند

این حیوانات احتمالاً از گونه تمساح‌های رود نیل و غرب آفریقا در قرن پنجم پیش از میلاد هستند. محققان باور دارند که مصریان ابتدا این حیوانات را در محل دیگری روی سطح قرار داده یا زیر شن دفن کرده بودند تا رطوبت بدن آن‌ها به‌طور طبیعی تخلیه شود و بعد بدن آن‌ها را مومیایی کرده‌اند.

برای مومیایی هم از بندهای کتان و حصیر برگ خرما استفاده شده است. البته در حین فرایند مومیایی‌شدن، آسیب‌هایی به برخی از این تمساح‌ها وارد شده است. بااین‌حال، استخوان‌ها به‌قدر کافی حفظ شده‌اند تا بعد از 2500 سال به دست ما برسند.

این روش متفاوت برای مومیایی‌کردن می‌تواند نشانگر شیوه خاص عملکرد مصری‌ها در دوره پیش از بطلمیوسی، یعنی قبل از 305 تا 330 قبل از میلاد مسیح باشد. تمساح‌هایی که در منطقه قبه الهوا کشف شده‌اند، می‌توانند منبع مناسبی برای ریخت‌شناسی استخوان و مطالعه درباره اسکلت حیوانات باشند.

محققان حالا می‌خواهند از این مومیایی‌ها برای انجام تحلیل‌های DNA استفاده کنند تا گونه دقیق تمساح‌ها را مشخص کنندبیابند و ببینند که این تمساح‌ها از کجا به قبه الهوا آورده شده بودند. نتایج این پژوهش در مجله PLoS ONE منتشر شده است.

ایمان صاحبی
دبیر بخش تکنولوژی

فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این دنیا برام محسوب می‌شه، اما همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی