ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بازی Go
تکنولوژی

یک بازیکن بالاخره با کمک کامپیوتر توانست هوش مصنوعی AlphaGo را در بازی Go شکست دهد

بازیکن آماتوری که این کار را انجام داده، با کمک یک نرم‌افزار آسیب‌پذیری هوش مصنوعی را پیدا کرده است.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱ اسفند ۱۴۰۱ | ۱۶:۰۰

بازیکنی که حتی در رده برترین بازیکنان آماتور بازی Go قرار نمی‌گیرد، در رقابت با سیستم هوش مصنوعی AlphaGo که در سال 2016 یکی از قهرمانان جهانی این بازی را شکست داده بود، موفق شد این سیستم کامپیوتری را شکست دهد. او برای یادگیری آسیب‌پذیری‌های این هوش مصنوعی از یک برنامه کامپیوتری دیگر استفاده کرده بود.

به گزارش آرس‌تکنیکا، «کلین پلرین»، در این رقابت از یک آسیب‌پذیری در برنامه AlphaGo سوءاستفاده کرده بود که پیش‌تر کسی از آن اطلاع نداشت و به‌تازگی توسط یک کامپیوتر دیگر شناسایی شده بود. البته پلرین در زمان مسابقه از کامپیوتر کمک نگرفت و صرفاً با آنچه از این آسیب‌پذیری یاد گرفته بود، در 14 بازی از مجموع 15 بازی خود پیروز شد.

شکست هوش مصنوعی در بازی Go با کمک یک کامپیوتر دیگر

آسیب‌پذیری AlphaGo درواقع مشکلی است که اکثر سیستم‌های هوش مصنوعی امروزی ازجمله ChatGPT به آن دچارند. «آدام گلیوْ»، مدیرعامل شرکت FAR AI توسعه‌دهنده برنامه‌ای که موفق به کشف این آسیب‌پذیری شده است، می‌گوید: «کشف این آسیب‌پذیری برای ما به‌طرز عجیبی ساده بود.» این برنامه ظاهراً بیش از 1 میلیون بازی با سیستمی به نام KataGo انجام داده است تا «نقطه کوری» را پیدا کند که انسان با کمک آن می‌تواند هوش مصنوعی را شکست دهد.

پلرین می‌گوید استراتژی پیروزی که این نرم‌افزار به او نشان داده است، آن‌قدر سخت نبوده که یادگرفتنش ناممکن باشد. حالا ظاهراً هر بازیکنی با مهارت بازی متوسط می‌تواند از این راهبرد برای شکستن‌دادن کامپیوتر استفاده کند. این روش در مقابل سیستم Leela Zero هم استفاده شده و موفق بوده است.

پیروزی انسان بر ماشین در بازی Go، هفت سال پس از زمانی اتفاق می‌افتد که هوش مصنوعی برای اولین‌بار توانسته بود بر بازیکنان انسانی غلبه کند. سیستم AlphaGo توسط شرکت دیپ‌مایند گوگل طراحی شده و در سال 2016 توانسته بود «لی سدول»، قهرمان این رشته را شکست دهد. سدول سه سال بعد از دنیای Go خداحافظی کرد و گفت این هوش مصنوعی قابل شکست‌دادن نیست.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی