ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

زلزله ترکیه
تکنولوژی

هوش مصنوعی به کمک زلزله‌زدگان ترکیه می‌رود؛ تشخیص سریع‌تر مناطق آسیب‌دیده

این سیستم هوش مصنوعی که xView2 نام دارد می‌تواند با سرعت بیشتری نسبت به روش‌های فعلی مناطق آسیب‌دیده را شناسایی کند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۳ اسفند ۱۴۰۱ | ۱۸:۰۰

وزارت دفاع ایالات متحده از یک سیستم هوش مصنوعی محاسباتی بصری برای کمک به زلزله‌زدگان زلزله ترکیه و سوریه استفاده می‌کند. این زمین‌لرزه ویرانگر که دو هفته پیش رخ داد، تاکنون ده‌ها هزار کشته بر جای گذاشته است و این سیستم هوش مصنوعی می‌تواند به نجات جان انسان‌های بیشتری کمک کند.

سیستم هوش مصنوعی مذکور که xView2 نام دارد، هنوز در مرحله توسعه اولیه قرار دارد، اما تاکنون از آن در مأموریت‌های نجات زلزله ترکیه استفاده شده است.

هوش مصنوعی مورد استفاده در زلزله ترکیه

بلای طبیعی

xView2 یک پروژه منبع‌باز است که توسط واحد نوآوری دفاعی پنتاگون و مؤسسه مهندسی نرم‌افزار «دانشگاه کارنگی ملون» حمایت شده و توسعه پیدا کرده است. همچنین شرکت‌های بزرگی ازجمله مایکروسافت در ساخت آن همکاری کرده‌اند. این سیستم از الگوریتم‌های یادگیری ماشینی روی تصاویر ماهواره‌ای استفاده می‌کند تا آسیب‌های مناطق مختلف را با سرعت بسیار بیشتری نسبت به روش‌های موجود طبقه‌بندی کند.

سیستم xView2 از تکنیکی شبیه به تشخیص اشیا با نام «بخش‌بندی معنایی» استفاده می‌کند. در این روش تک‌تک پیکسل‌های یک تصویر ماهواره‌ای و ارتباط آن با پیکسل‌های اطراف بررسی می‌شود تا وضعیت آن مشخص گردد. سپس هوش مصنوعی درعرض چند ساعت، مناطق آسیب‌دیده را با رنگ قرمز مشخص می‌کند.

هوش مصنوعی

در گزارش دیگری از MIT اشاره شده که xView2 علاوه بر زلزله ترکیه، اخیراً برای مقابله با آتش‌سوزی‌های جنگلی در کالیفرنیا و همچنین سیل نپال نیز مورد استفاده قرار گرفته است.

با توجه به تعداد زمین لرزه‌ها و پس‌لرزه‌های جداگانه‌ای که پس از اولین زلزله فاجعه‌‌بار در 6 فوریه رخ داده، وجود این سیستم بسیار مهم به‌نظر می‌رسد. به عنوان مثال، اخیراً (20 فوریه) زمین‌لرزه دیگری به بزرگی 6.4 ریشتر در نزدیکی شهر آنتاکیا رخ داد.

بااین‌حال، هنوز چند مشکل در سیستم xView2 وجود دارد که باید برطرف شوند. به عنوان مثال، این سیستم اکنون فقط می‌تواند تصاویر ماهواره‌ای را پردازش کند که در طول روز گرفته شده‌اند، به این معنی که درحال‌حاضر نمی‌تواند خدمات خود را برای بلایایی که در شب رخ می‌دهند، ارائه کند. همچنین پوشش ابری مانع دسترسی این سیستم می‌شود.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی