ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

پیش فروش خودروهای وارداتی بدون اعلام قیمت
اخبار خودرو

پیش‌فروش خودروهای وارداتی بدون اعلام قیمت شرعاً باطل است

به گفته یکی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام، پیش‌فروش خودروهای وارداتی بدون اعلام قیمت از لحاظ شرعی باطل است.

دلارام شرف الدین
نوشته شده توسط دلارام شرف الدین | ۱۴ اسفند ۱۴۰۱ | ۰۹:۰۰

در دیجیاتو ثبت‌نام کنید

جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.

عضویت در دیجیاتو

طبق استراتژی جدید وزارت صمت و مخالف با قوانین آیین‌نامه، خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه به فروش می‌رسند و متقاضی می‌بایست علی‌الحساب ۵۰۰ میلیون تومان در حساب وکالتی خود داشته باشد. اما به گفته یکی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام، پیش‌فروش خودروهای وارداتی بدون اعلام قیمت از لحاظ شرعی باطل است.

براساس راهکار جدید وزارت صمت، افراد درحالی باید در طرح پیش‌فروش خودروهای وارداتی شرکت کنند که نوع، قیمت نهایی و موعد تحویل خودروها مشخص نیست. تنها نکته واضح و قطعی در این معامله، واریز ۵۰۰ میلیون تومان به حساب وکالتی است. البته به گفته سخنگوی وزارت صمت، «زمانی که فرد می‌خواهد از طریق سامانه یکپارچه اقدام به خرید خودرو کند، همه اطلاعات اعم از نوع خودرو، مدل آن، کشور مبدأ و... به‌طور شفاف در دسترس وی قرار می‌گیرد.» با توجه به اطلاعاتی که در سامانه قرار می‌گیرد، فرد درصورت عدم تمایل به خرید می‌تواند پول خود را از حساب وکالتی خارج کند.

پیش فروش خودروهای وارداتی بدون اعلام قیمت

بااین‌وجود، یکی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام گفته است: «پیش‌فروش خودروهای وارداتی بدون اعلام قیمت از لحاظ شرعی اشکال دارد؛ چرا که در هنگام نوشتن قرارداد، مبلغ نهایی باید مشخص باشد. از لحاظ شرعی هنگامی که قراردادی بسته می‌شود، قیمت به‌صورت منعطف و کشدار نیست، بلکه به‌طور دقیق تعریف شده است. به بیان بهتر، معامله روشن و قطعی بوده و تعیین مفاد آن به آینده موکول نمی‌شود.»

بنابراین اقدام عجیب وزارت صمت مبنی بر مسدودکردن ۵۰۰ میلیون تومان در حساب وکالتی جهت شرکت در پیش‌خرید خودروهای وارداتی جای انتقاد داشته و درصورت عدم تجدیدنظر، افراد باید بدانند در چه مسیری قدم برمی‌دارند.

درحال‌حاضر تعداد محدودی خودرو وارد کشور شده است که به‌زودی از طریق سامانه یکپارچه به فروش گذاشته می‌شوند. بااین‌حال، بخش عظیمی از خودروهای وارداتی هنوز توسط شرکت سازنده تولید نشده‌اند. به همین خاطر تحویل خودروها حداقل به سه ماه زمان احتیاج دارد.  

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • mikel
    mikel | ۱۴ اسفند ۱۴۰۱

    باور کن این دین هم نمیخواست من بعید میدونم هیچ جای دنیا این مدل معامله حتی قانونی باشه.

مطالب پیشنهادی