ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نبرد هوایی
تکنولوژی

هوش مصنوعی چین در یک نبرد هوایی توانست یک خلبان را شکست دهد

محققان چینی مدعی شده‌اند که هوش مصنوعی توانسته است یک خلبان انسانی را در یک نبرد هوایی با جنگنده‌ها شکست دهد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۵ اسفند ۱۴۰۱ | ۱۷:۳۰

هوش مصنوعی حالا دیگر فقط در مسابقات شطرنج انسان‌ها را شکست نمی‌دهد. محققان نظامی چین مدعی شده‌اند که یک جنگنده با هدایت هوش مصنوعی برای اولین‌بار توانسته است در یک نبرد هوایی (Dogfight) کوتاه 90 ثانیه‌ای یک خلبان انسانی را شکست دهد.

به گزارش SCMP، هوش مصنوعی به‌لطف توانایی بالاتر در انجام محاسبات توانسته است در این رقابت انسان‌ها را شکست دهد. محققان این مطالعه در مقاله خود اعلام کرده‌اند که هوش مصنوعی می‌تواند شکل پیشرفت نبرد را دقیق‌تر پیش‌بینی کند و به همین خاطر نسبت به انسان‌ها دست بالاتر را دارد.

پژوهشگران چینی می‌گویند عصر جدید نبردهای هوایی که هوش مصنوعی در آن حاکم خواهد بود، در شرف وقوع است. محققان در آزمایش حاضر از دو هواپیمای کوچک بدون سرنشین با بال ثابت استفاده کردند که یکی از آن‌ها توسط هوش مصنوعی و دیگری توسط یک خلبان هدایت می‌شد.

محققان چینی: هوش مصنوعی سرعت واکنش بالاتری دارد

اگرچه هنوز چالش‌هایی در این زمینه باقی مانده است، اما دانشمندان ادعا می‌کنند که این آزمایش نشان داد فناوری هوش مصنوعی می‌تواند در زمینه خلبانی به‌کار گرفته شود. هواپیماهایی با قابلیت تصمیم‌گیری خودکار به‌لحاظ سرعت واکنش می‌توانند بسیار بهتر از انسان‌ها عمل کنند.

به‌علاوه، هوش مصنوعی دیگر لازم نیست نگران مسائل انسانی ازجمله افت سطح اکسیژن باشد که نرسیدن آن به مغز می‌تواند خطرات مرگباری را به‌بار بیاورد.

چین تنها کشوری نیست که می‌خواهد هوش مصنوعی را به هواپیماهای نظامی بیاورد. آمریکا هم چند وقتی است که چنین پروژه‌ای را پیش می‌برد و چند وقت پیش با هوش مصنوعی متعلق به Heron Systems توانسته بود در شبیه‌سازی‌های زمینی، یک خلبان نیروی هوایی خود را شکست دهد.

با توجه به تمامی این خبرها، به‌نظر می‌رسد که آینده فناوری‌های خلبانی حتی در زمینه جنگنده‌ها درحال تغییر است. کشورها با استفاده از این سیستم‌ها می‌توانند بدون تقبل هزینه انسانی دست به انجام عملیات‌های خود بزنند. این آینده شاید تا حدی ترسناک باشد، اما ظاهراً اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی