ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

جیمز وب
علمی

جیمز وب تصویر فوق‌العاده‌ای از یک ستاره در مرحله پیش از انفجار را منتشر کرد

در تصویر منتشر شده توسط جیمز وب شاهد ستاره‌ای هستیم که از آن به عنوان «ولف–رایه» یاد می‌شود، بزرگ‌ترین و درخشان‌ترین اجرام آسمانی.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۵ اسفند ۱۴۰۱ | ۱۹:۰۰

تلسکوپ فضایی جیمز وب تصویر شگفت‌انگیزی از یک ستاره ولف–رایه (Wolf-Rayet) را به اشتراک گذاشته که می‌تواند به اخترشناسان کمک کند تا به پرسش‌های قدیمی خود درباره جهان پاسخ دهند.

تصویری که می‌توانید آن را در ادامه مشاهده کنید، ستاره‌ای با نام WR 124 واقع در صورت فلکی کمان (Sagittarius) را نشان می‌دهد که تقریباً 15 هزار سال نوری از زمین فاصله دارد. زمانی که جیمز وب در ژوئن 2022 برای اولین بار WR 124 را مشاهده کرد، ستاره در حال وارد شدن به مرحله ولف–رایه بود. به گفته ناسا، فقط برخی از ستارگان پرجرم قبل از انفجار خود چنین تغییری را تجربه می‌کنند.

تصویر جدید جیمز وب

به گفته مرکز اخترفیزیک هاروارد-اسمیتسونین، این دسته از ستارگان، بزرگ‌ترین (بسیار بزرگتر از خورشید) و درخشان‌ترین اجرام آسمانی آسمان شب محسوب می‌شوند که با افزایش سن، به سرعت جرم خود را از دست می‌دهند. در مورد WR 124، ناسا تخمین می‌زند که این ستاره 30 برابر جرم خورشید را دارد. با گذشت زمان، گازی که ستارگان Wolf-Rayet منتشر می‌کنند سرد شده و غبار کیهانی را تشکیل می‌دهد. در تصویر، گاز درخشان بنفش و زرد با سرعت بیشتر از 150 هزار کیلومتر در ساعت از ستاره مرکزی دور می‌شوند.

اخترشناسان به دلایل مختلفی غبار کیهانی را مطالعه می‌کنند. اول اینکه این ماده یکی از اجزای سازنده اصلی جهان است. همانطور که ناسا اشاره می‌کند، ستاره‌های در حال ادغام در آن پناه می‌گیرند و حتی می‌تواند برای تشکیل سیارات با یکدیگر ترکیب شوند. با این حال، در حال حاضر هیچ نظریه‌ای وجود ندارد که بتواند میزان غبار کیهانی موجود در جهان را توضیح دهد و جیمز وب می‌تواند در این زمینه به اخترشناسان کمک کند.

ناسا در بیانیه خود نوشت:

«قبل از وب، اخترشناسان اطلاعات دقیق کافی برای بررسی سوالات مربوط به تولید غبار در محیط‌هایی مانند WR 124 و اینکه آیا ذرات غبار به اندازه کافی بزرگ و غنی بودند تا از ابرنواختر جان سالم به در ببرند را نداشتند. اکنون می‌توان این سوالات را با داده‌های واقعی بررسی کرد.»

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی