ایران بهدنبال ساخت هواپیمای تجاری ملی؛ معاون علمی رئیسجمهور، مدیر پروژه را منصوب کرد
ایجاد ظرفیت و برنامهریزی برای ارتقای سهم اقتصاد دانشبنیان حوزه ساخت هواپیمای تجاری یکی از مأموریتهای مدیر برنامه ملی ساخت هواپیمای تجاری است.
«حسین شکری» با حکم معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری برای مدیریت برنامه ملی ساخت هواپیمای تجاری انتخاب شد.
به گزارش دیجیاتو و به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، «روحالله دهقانی» طی حکمی، «حسین شکری» را برای مدیریت برنامه ملی ساخت هواپیمای تجاری منصوب کرد تا اقدامات و همکاریها برای ساخت هواپیما بیشتر شود.
طبق آنچه که در حکم شکری آمده، این انتصاب به پیشنهاد معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان بوده است: «به موجب این حکم جنابعالی را بهعنوان مدیر برنامه ملی ساخت هواپیمای تجاری منصوب میکنم و با توجه به اهداف عالی این معاونت و لزوم برنامهریزی و تحول در ارتقای جایگاه کشور مأموریتهای ویژهای در تعامل با معاونت توسعه اقتصاد دانشبنیان برای جنابعالی تعریف میشود.»
«ایفای نقش حداکثری در توسعه زیستبوم نوآوری و فناوری و ایجاد ظرفیت و برنامهریزی برای ارتقای سهم اقتصاد دانشبنیان حوزه ساخت هواپیمای تجاری با هماهنگی و تعامل کامل و فعال با ستادهای مرتبط و دیگر ارکان معاونت»، «توسعه بازار اقتصاد دانشبنیان بهواسطه توسعه زنجیره ارزش ساخت هواپیمای تجاری با رویکرد اقتصادی و بهرهگیری از ظرفیت زیستبوم فناوری و نوآوری»، «ارائه برنامه با محوریت کنسرسیومهای تخصصی برای توسعه همکاریهای اقتصادمحور در حوزه ساخت هواپیمای تجاری با همکاری کلیه دستگاهها و سازمانهای مرتبط دولتی و بازیگران بخش خصوصی و نگاه بلندمدت برای بهرهبرداری حداکثری از توان و زیر ساختهای موجود و جلوگیری از اقدامات موازی بین دستگاهی»، «تعریف، تمهید و پیادهسازی پروژههای اقتصادمحور پیشران و استراتژیک در حوزه ساخت هواپیمای تجاری با استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان و فناور با همکاری مرکز راهبری ستادهای ویژه توسعه اقتصاد دانشبنیان»، «ارتقای مشارکت نخبگان در شناسایی و حل مسائل حوزه ساخت هواپیمای تجاری با همکاری تنگاتنگ سایر ارکان تصمیمساز تصمیمگیر و اجرایی دولتی و خصوصی»، «ایجاد همافزایی فعالیتهای مرتبط با توسعه و بهبود زیستبوم استارتاپی و جلب مشارکت جدی بخش خصوصی و دولتی در حوزه ساخت هواپیمای تجاری بهخصوص ایرلاینهای فعال کشور بهعنوان بازیگران اصلی این برنامه»، «توجه جدی به نفوذ فناوریهای تحولآفرین در حوزه ساخت هواپیمای تجاری و حمایت از نوآوران و کارآفرینان دانشبنیان در این حوزه» ازجمله این مأموریتهاست.
شکری کارشناسی ارشد خود را از دانشگاه صنعتی شریف در رشته هوافضا (آیرودینامیک) دریافت کرده و از سوابق اجرایی او میتوان به «ریاست گروه هوایی مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاستجمهوری»، «مشاور معاون حملونقل وزیر راه و شهرسازی»، «کارشناس گروه هوایی مرکز همکاری های تحول و پیشرفت ریاستجمهوری» و «کارشناس مرکز تحقیقات شرکت ایرانخودرو» اشاره کرد.
برخی از کارشناسان بر این باورند که ساخت هواپیما نیازمند تکنولوژی بالایی است که ایران با توجه به تحریمهای شدید، از آنها بیبهره است. حتی برخی کشورها نیز ساخت هواپیمای بومی را در دستور کار داشتند، اما شکست خوردند. بااینحال طی روزهای اخیر خبر ساخت هواپیمای مسافربری و تجاری ملی توسط دولت مطرح شده است و باید دید که این پروژهها به کجا میرسند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
با کدوم \یشرانش اون وقت ...؟
با همکاری و انتقال فناوری از چین و روسیه و به طور مشترک دارند هواپیما مسافربری تولید می کنند و به نتایج خوبی رسیدند کار تولید نمونه اولیه و آزمایش اون سرعت بیشتری پیدا می کنه و پروژه زودتر به نتیجه می رسه امیدوارم به فکر دیپلماسی فناوری هم باشند...