ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ماهواره Sateliot
نجوم و فضا

اسپیس‌ایکس اولین ماهواره 5G را برای ایجاد شبکه جهانی اینترنت اشیا پرتاب کرد

شرکت Sateliot با کمک اسپیس‌ایکس اولین ماهواره 5G خود را به مدار فرستاد تا شبکه جهانی اینترنت اشیا را محقق کند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ | ۲۱:۳۰

اسپیس‌ایکس به‌تازگی ماهواره نسبتاً کوچکی به نام GroundBreaker را به مدار فرستاده است که به شرکت Sateliot تعلق دارد. این ماهواره اولین نمونه از بیش از 250 ماهواره‌ای خواهد بود که برای پوشش شکاف‌های شبکه 5G در مدار پایینی زمین قرار می‌گیرند و به گسترش شبکه اینترنت اشیا کمک خواهند کرد.

به گزارش Space.com، ماهواره GroundBreaker با وزن تقریبی 10 کیلوگرم طراحی شده است تا با برج‌های مخابراتی زمینی ارتباط برقرار کند و شکاف‌های موجود در شبکه جهانی را بپوشاند. شرکت اسپانیایی Sateliot از این پروژه به‌عنوان فرصتی برای محقق‌سازی دسترسی سراسری به اینترنت اشیا یاد می‌کند.

در بیانیه این شرکت آمده است: «ارتباطات مخابراتی زمینی برای اولین‌بار در تاریخ به‌شکلی بی‌تکلف با ارتباطات ماهواره‌ای ادغام می‌شود و Sateliot این تحول را رهبری می‌کند.» آن‌ها امیدوارند که با این پروژه شکاف 85 درصدی شبکه ارتباطات همراه در سراسر سیاره را پوشش دهند. Sateliot همچنین نیم‌نگاهی به کارکردهای این شبکه در صنایعی مثل راه‌آهن، جاده‌ها خطوط هوایی و حمل‌ونقل دریایی دارد.

جابه‌جایی و اتصال به ماهواره‌های 5G در مدار آسان‌تر می‌شود

این شرکت مستقر در بارسلون امیدوار است که با ایجاد ارتباط میان رله‌های سلولار زمینی و مداری بتواند قابلیت‌های دستگاه‌های متصل را افزایش دهد. Sateliot می‌گوید: «کاربران می‌توانند به‌طور بی‌تکلف از شبکه‌های 5G زمینی به شبکه‌های غیرزمینی سوئیچ کنند، بدون اینکه نیازی به خرید سخت‌افزارهای اضافه نظیر آنتن‌ها و مودم‌ها داشته باشند. به‌علاوه، کاربران می‌توانند به‌لطف توافقاتی که توسط Sateliot بر سر استفاده از استانداردهای رومینگ صورت گرفته است، به استفاده از سیم‌کارت‌ها و اپراتورهای فعلی خود ادامه دهند. این کار پیاده‌سازی گسترده اینترنت اشیا در سطح جهانی را آسان‌تر می‌کند.»

GroundBreaker که با نام فنی Sateliot_0 هم از آن اسم برده شده، اولین ماهواره از این منظومه است که در هر 90 دقیقه یک بار به دور زمین می‌چرخد و فضایی به‌اندازه سه‌برابر ایالت تگزاس آمریکا را پوشش می‌دهد. Sateliot هنوز تاریخ دقیق پرتاب ماهواره‌های بعدی خود را اعلام نکرده است.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی