ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ایستگاه فضایی
نجوم و فضا

روسیه تا سال 2028 به حضور خود در ایستگاه فضایی بین‌المللی ادامه می‌دهد

به گفته ناسا، ظاهراً مقامات کشور روسیه اکنون موافقت کرده‌اند که تا سال 2028 در ایستگاه فضایی بین‌المللی حضور داشته باشند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ | ۱۷:۳۰

ناسا اعلام کرد که روسیه رسماً موافقت کرده است تا سال 2028 در ایستگاه فضایی بین‌‌المللی (ISS) بماند.

«یوری بوریسف»، مدیر کل روسکوسموس (سازمان فضایی فدرال روسیه)، سال گذشته میلادی گفته بود که این کشور پس از سال 2024 از ایستگاه فضایی بین‌المللی خارج خواهد شد تا بتواند روی ساخت ایستگا‌ه فضا‌یی خود تمرکز کند. بااین‌وجود، عبارت «پس از سال 2024» بسیار مبهم بوده و حتی یکی از مقامات آژانس فضایی روسیه گفته است که این عبارت می‌تواند به‌معنای سال‌ 2025، 2028 یا 2030 باشد. حالا در گزارش جدیدی به نقل از ناسا، گفته شده است که روسیه می‌خواهد تا سال 2028 به همکاری در ISS ادامه دهد.

لازم به ذکر است که ایالات‌متحده، ژاپن، کانادا و کشورهای عضو آژانس فضایی اروپا (ESA) قبلاً توافق کرده بودند که تا سال 2030 به کار خود در ISS ادامه دهند.

تنش روسیه و ایالات‌متحده بر سر ایستگاه فضایی بین‌المللی

پس از اینکه ایالات‌متحده و سایر کشورها روسیه را به‌دلیل حمله به اوکراین تحریم کردند، «دیمیتری روگوزین»، مدیر سابق روسکوسموس، تهدید کرد که همکاری با همتایان غربی در ایستگاه فضایی را متوقف خواهد کرد. روگوزین در آن زمان گفت:

«معتقدم که احیای روابط عادی بین شرکا در ایستگاه فضایی بین‌المللی و سایر پروژه‌ها تنها با رفع کامل و بدون قید و شرط تحریم‌های غیرقانونی امکان‌پذیر است.»

درحالی‌که روسکوسموس اکنون موافقت کرده به همکاری با شرکای دیگر ISS ادامه دهد، تنش بین روسیه و ایالات‌متحده باعث شده است تا ناسا برای احتمال ترک ایستگاه فضایی توسط این کشور آمادگی داشته باشد. ناسا و کاخ سفید سال گذشته برنامه‌هایی را برای بیرون‌کشیدن فضانوردان از ایستگاه (درصورت خروج ناگهانی روسیه از پروژه) و همچنین حفظ ایستگاه بین‌المللی بدون پیشرانه‌های روسی اعلام کرده بودند.

طبق گزارش‌های قبلی، شرکت‌های فضایی خصوصی نیز برای کمک به حفظ ا‌یستگاه فضا‌یی فراخوانده شده‌اند و بوئینگ نیز تیمی از مهندسان خود را برای پیداکردن راه کنترل ایستگاه فضایی بین‌المللی بدون نیاز به پیشرانه‌های روسیه مسئول کرده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی