ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سلامت

پژوهشی جدید: آلودگی هوا با ایجاد اختلال در ریتم‌های قلبی رابطه دارد

محققان می‌گویند مواجهه با آلودگی هوای محیطی می‌تواند ریتم‌های قلبی را مختل کند و منجر به بروز بیماری‌های آریتمی شود.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ | ۲۲:۰۰

پیش‌تر می‌دانستیم که آلودگی هوا به ریه‌های ما آسیب می‌زند. حالا مطالعه‌ای جدید نشان داده است که این معضل جهانی روی قلب هم اثر می‌گذارد و می‌تواند به اختلالات ریتمی یا آریتمی منجر شود.

محققان چینی با استفاده از داده‌های 2025 بیمارستان در 322 شهر این کشور بررسی کرده‌اند که مواجهه با آلودگی هوا می‌تواند چه اثری بر ریتم‌های قلبی داشته باشد. آن‌ها برای این پژوهش به‌دنبال چهار نوع رایج آریتمی گشتند و اثر شش نوع آلاینده را بررسی کردند. درنهایت مشخص شد که میان مواجهه با آلودگی هوا و آریتمی رابطه‌ای وجود دارد.

«رنجی چن»، از محققان ارشد این مطالعه می‌گوید: «متوجه شدیم که مواجهه حاد با آلودگی هوای محیطی با افزایش ریسک آریتمی قلب علامت‌دار رابطه دارد. ریسک‌های مربوطه می‌توانند چند ساعت پس از مواجهه با آلودگی رخ دهند و تا 24 ساعت ادامه داشته باشند.»

مواجهه بیشتر با آلودگی هوا ریسک آریتمی قلبی را افزایش می‌دهد

پژوهشگران می‌گویند آلودگی هوا از بین چهار نوع رایج آریتمی بیش از همه با فلوتر دهلیزی و تندتپشی فوق بطنی (SVT) پیوند دارد. در مرحله بعدی، این ارتباط با فیبریلاسیون دهلیزی و ضربان قلب زودرس دیده می‌شود. از میان آلاینده‌ها نیز اکسید نیتروژن بیشترین اثر را دارد و هرچه مواجهه بیشتری با این ماده داشته باشید، این رابطه تشدید می‌شود. بزرگ‌ترین منابع تولیدکننده اکسید نیتروژن وسایل نقلیه موتوری هستند.

دیگر آلاینده‌هایی که توسط دانشمندان در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفته‌اند، ذرات ریز و درشت معلق در هوا، اکسید گوگرد، مونوکسید کربن و اُزون بوده‌اند. این آلاینده‌ها می‌توانند منابع انتشار گوناگونی داشته باشند.

محققان قرار است در آینده پژوهش‌های بیشتری انجام دهند تا مشخص شود که چه عواملی باعث اثرگذاری این آلاینده‌ها بر قلب می‌شود. اگرچه این مطالعه در کشوری انجام شده است که سطح آلودگی هوای بالایی دارد، اما نویسندگان این مقاله که در مجله Canadian Medical Association Journal چاپ شده است، می‌گویند نتایج آن برای سراسر جهان قابل تعمیم است.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی