ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

جان لنون
تکنولوژی

43 سال پس از مرگ جان لنون، گروه Beatles با هوش مصنوعی آخرین آهنگ او را تکمیل می‌کند

فناوری هوش مصنوعی به بازماندگان گروه بیتلز اجازه داده است تا با صدای «جان لنون» فقید یک آهنگ دیگر بسازند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۳ خرداد ۱۴۰۲ | ۱۷:۳۰

«پل مک‌کارتنی»، خواننده گروه موسیقی بیتلز، در مصاحبه‌ای اعلام کرده که با کمک هوش مصنوعی توانسته است صدای «جان لنون» را از یک فایل صوتی قدیمی استخراج و از آن در آخرین آهنگ این گروه استفاده کند. او می‌گوید هوش مصنوعی فناوری جالبی است که هم می‌تواند مفید و هم ترسناک باشد.

پل مک‌کارتنی در گفت‌وگو با برنامه Today از شبکه BBC اعلام کرد که آن‌ها از هوش مصنوعی استفاده کرده‌اند تا با صدای جان لنون یک آهنگ دیگر منتشر کنند. او درباره این فناوری توضیح داد: «این فناوری بسیار جالب‌توجه است. این چیزی است که همه ما به‌نوعی درحال سروکله‌زدن و کنارآمدن با آن هستیم.»

مک‌کارتنی گفت با کمک «پیتر جکسون»، کارگردان سه‌گانه سینمایی «ارباب حلقه‌ها»، موفق شده است که صدای لنون را از یک کاست قدیمی استخراج کند. پیتر جکسون در سال 2021 مستندی هشت‌ساعته را با عنوان The Beatles: Get Back منتشر کرده بود که از ویدیوهای قدیمی اما اصلاح‌شده این گروه ساخته شده بود.

پل مک‌کارتنی

هوش مصنوعی صدای قدیمی خواننده گروه بیتلز را قابل استفاده کرد

جکسون با استفاده از هوش مصنوعی توانست صدای جان لنون را از صدای سازها و نویزهای پس‌زمینه جدا کند و در اختیار مک‌کارتنی قرار دهد. این خواننده و آهنگ‌ساز افسانه‌ای توضیح می‌دهد: «ما توانستیم با کمک هوش مصنوعی صدای جان را برداریم و آن را پاک‌سازی کنیم و بعد آن را مثل همه آهنگ‌های دیگر، در این قطعه بگذاریم. این فناوری به شما نوعی آزادی عمل می‌دهد.»

BBC می‌گوید این آهنگ که در دنباله سال 2023 منتشر می‌شود، قطعه‌ای به نام Now And Then مربوط به سال 1978 است که به‌دلیل قتل جان لنون در سال 1980 هرگز کامل نشده بود. حالا هوش مصنوعی این فرصت را فراهم کرده است تا این آهنگ که قبلاً قابل پاک‌سازی تلقی نمی‌شد، بالاخره آماده عرضه باشد.

مک‌کارتنی درباره این فناوری می‌گوید: «[هوش مصنوعی] یک جنبه خوب و یک جنبه ترسناک دارد و باید ببینیم که آینده به کجا خواهد انجامید.»

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی