ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

زمین
علمی

ناسا: ژوئیه ۲۰۲۳ گرم‌ترین ماه زمین طی ۱۷۰ سال گذشته بود

ژوئیه ۲۰۲۳ (۱۰ تیرماه تا ۹ مردادماه) گرم‌ترین ماه ثبت‌شده طی ۱۷۰ سال گذشته بوده است.

تینا پورشاهید
نوشته شده توسط تینا پورشاهید | ۲۵ مرداد ۱۴۰۲ | ۱۷:۳۰

ناسا و اداره ملی اقیانوسی و جوی ایالات‌متحده آمریکا (NOAA) تأیید کرده‌اند که ژوئیه ۲۰۲۳ (۱۰ تیر تا ۹ مردادماه) گرم‌ترین ماه ثبت‌شده طی ۱۷۰ سال گذشته بوده است. درنتیجه می‌توان گفت که سال ۲۰۲۳ نیز عنوان گرم‌ترین سال ثبت‌شده را به خود اختصاص می‌دهد.

طی یک ماه گذشته خبرهای مختلفی در مورد گرم‌‌شدن سیاره زمین و ثبت رکوردهای مختلف در مورد افزایش گرما منتشر شده است. حالا ناسا و NOAA تأیید کرده‌اند که ژوئیه ۲۰۲۳ گرم‌ترین ماه زمین طی حدود یک قرن و نیم گذشته بوده است.

ژوئیه ۲۰۲۳ گرم‌ترین ماه طی یک قرن و نیم گذشته بود

ناسا، NOAA و سایر سازمان‌های بین‌المللی با استفاده پایش بیش از ده‌ها هزار ایستگاه هواشناسی در سرتاسر جهان، دمای جهانی را رصد می‌کنند. داده‌ها نشان می‌دهند که سال ۲۰۲۳ رکورددار شده است. این مراکز می‌گویند رکوردهای گرمایش زمین به سال ۱۸۵۰ بازمی‌گردد. از ۱۹۵۱ تا ۱۹۸۰ داده‌های گرمایش زمین مورد بررسی قرار گرفته و متخصصان هواشناسی به نتایج جالبی رسیده‌اند.

در سطح جهانی، ژوئیه معمولاً گرم‌ترین ماه سال است. عموماً اوج تابستان در نیم‌کره شمالی و به همین ماه مربوط می‌شود. اما در سال ۲۰۲۳ این موضوع به‌صورت جدی‌تری مشهود بود. داده‌های ناسا نشان می‌دهد میانگین دمای هوای جهانی ۱.۱۸ درجه سانتی‌گراد گرم‌تر از میانگین ژوئیه بوده که این رکورد از رکورد قبلی، یعنی ژوئیه ۲۰۱۹، در حدود ۰.۲۴ درجه سانتی‌گراد پیشی گرفته است.

داده‌های ناسا و NOAA نشان می‌دهد که ژوئیه امسال ۱.۱۲ درجه سانتی‌گراد گرم‌تر از میانگین بوده است. براساس داده‌های NOAA، دمای سطح دریا نیز شاهد ناهنجاری‌هایی بوده و دمای آن بیش از ۰.۹۹ درجه سانتی‌گراد (۱.۷۸ درجه فارنهایت) بالاتر از میانگین بلندمدت گزارش شده است. حال باید دید در ادامه وضعیت گرمایش زمین به چه سمتی خواهد رفت و دانشمندان برای حل این مسئله چه تدابیری در پیش خواهند گرفت.

تینا پورشاهید

کارشناسی برق الکترونیک و ارشد MBA خوندم. حدود بیش از ۷۰۰۰ عنوان خبر در حوزه فناوری، علمی و کسب و کار نوشتم. هشت عنوان کتاب ترجمه کردم و در تدوین ۱۶ استاندارد ملی همکاری داشتم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی