ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کپسول استارتاپ واردا
علمی

استارتاپ Varda برای اولین‌بار در جهان، در یک آزمایشگاه خصوصی در مدار زمین دارو تولید کرد

تولید دارو در شرایط گرانشی مدار می‌تواند مزایای مختلفی داشته باشد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۰ تیر ۱۴۰۲ | ۲۲:۳۰

استارتاپ کالیفرنیایی Varda Space Industries می‌گوید برای اولین‌بار موفق شده است در یک آزمایشگاه کوچک خصوصی در فضا به تولید دارو بپردازد. این آزمایش از آن جهت اهمیت دارد که می‌تواند در آینده برای ساخت پارک‌های تجاری در مدار پایینی زمین استفاده شود.

استارتاپ Varda Space در پستی در صفحه توییتر خود اعلام کرد: «برای اولین‌بار در تاریخ، شاهد تولید دارو در یک ایستگاه فضایی غیردولتی بودیم. کریستالی‌شدن ریتوناویر در آزمایشگاه ما به‌نظر فرایندی طبیعی را پشت‌سر گذاشت. این نخستین گام در مسیر تجاری‌سازی ریزگرانش و ساخت یک پارک صنعتی در مدار پایینی زمین است.»

تولید داروی ریتوناویر در ماهواره‌ای موسوم به W-Series 1 رخ داده که به سکوی مداری «فوتون» از شرکت راکت لب متصل است. «واردا» قبلاً گفته بود این آزمایش نخستین اقدام آن‌ها برای بررسی این مسئله است که آیا راهکارهای مداری می‌توانند برای تولید دارو در محیط مداری استفاده شوند یا خیر.

آزمایشگاه واردا حدود یک ماه پیش در تاریخ 12 ژوئن روی راکت فالکون 9 اسپیس‌ایکس پرتاب شد. آزمایش تولید دارو حدود 27 ساعت طول کشید و در تاریخ 30 ژوئن به انجام رسید. این استارتاپ در آزمایش خود موفق شد کریستال‌های ریتوناویر را تولید کند که دارویی برای بیماری ایدز است.

چرا Varda تولید دارو در مدار را آزمایش کرده است؟

در نبود نیروی گرانش، محیط فضا تشکیل سریع‌تر و باکیفیت‌تر ساختارهای کریستالی پروتئین‌ها را ممکن می‌کند. داده‌های مربوط به این آزمایش از طریق ماهواره این آزمایشگاه به زمین مخابره شد تا محققان موفقیت آن را تأیید کنند.

واردا در گام بعدی در طول هفته‌های آینده برای بازگرداندن کپسول خود که حامل داروهای تولیدشده است، آماده می‌شود. طی این فرایند، فرمانی از سوی تیم راکت لب صادر می‌شود تا فضاپیمای واردا از سکوی مداری جدا گردد. سپس پیشران‌ها فعال می‌شوند تا حرکت به‌سمت زمین صورت بگیرد.

درنهایت کپسول 90 کیلوگرمی این استارتاپ از فضاپیمای حامل خود جدا می‌شود تا محموله‌اش را به زمین برساند. واردا و راکت لب درحال‌حاضر مشغول رایزنی با اداره هوانوردی فدرال (FAA) برای دریافت مجوز به‌منظور انجام مأموریت بازگشت این محموله هستند.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • itookan
    itookan | ۲۱ تیر ۱۴۰۲

    اینم احتمالا یه چیزی مثل استارتاپ ترانوس و الیزابت هولمزه.
    ما هنوز اطلاعات بسیار بسیار بسیار کمی در مورد فضا و تاثیرش روی بدن انسان داریم. چرا باید تو فضا دارو بسازیم؟

مطالب پیشنهادی