ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هوش مصنوعی چین
هوش مصنوعی

شرکت چینی هوش مصنوعی با قابلیت استدلال خود را معرفی کرد؛ رقابت با o1 از OpenAI

شرکت تحقیقات هوش مصنوعی چینی DeepSeek که مدل آن‌ها از نظر عملکرد با o1 از OpenAI برابری می‌کند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱ آذر ۱۴۰۳ | ۱۰:۰۰

آزمایشگاهی در چین یکی از اولین مدل‌های هوش مصنوعی دارای قابلیت «استدلال» که با مدل o1 از OpenAI رقابت خواهد کرد را معرفی کرده است.

شرکت تحقیقات هوش مصنوعی چینی DeepSeek، پیش‌نمایشی از هوش مصنوعی DeepSeek-R1 را منتشر کرده که ادعا می‌کند یک مدل استدلالی قابل رقابت با o1 است.

برخلاف اکثر مدل‌های هوش مصنوعی که هم‌اکنون در دسترس قرار دارند، مدل‌های استدلالی با صرف زمان بیشتر، می‌توانند اطلاعات خود درباره یک پرسش را فکت‌چک یا راستی آزمایی کنند. با این وجود، کاربران به‌طور موثرتری می‌توانند به پاسخ سوالات خود دست پیدا کنند.

DeepSeek-R1 نیز مشابه o1 از طریق وظایف، برنامه‌ریزی برای آینده و انجام مجموعه‌ای از اقدامات که به مدل کمک می‌کند به پاسخ برسد، استدلال می‌کند. همانطور که گفتیم این روند بسته به پیچیدگی سوال ممکن است کمی طول بکشد و DeepSeek می‌گوید که این مدل ده‌ها ثانیه قبل از پاسخ‌دادن شروع به «فکرکردن» می‌کند.

عملکرد و مشکلات هوش مصنوعی استدلال‌کننده چین

از نظر عملکرد نیز این شرکت ادعا کرده که DeepSeek-R1 در دو بنچمارک محبوب هوش مصنوعی AIME و MATH، عملکردی قابل مقایسه با مدل o1-preview از OpenAI داشته است. بااین‌حال، عملکرد این مدل بدون نقص نیست و برخی از کاربران ایکس ادعا کرده‌اند که DeepSeek-R1 (همانند o1) با مشکلات استدلالی دست‌و‌پنجه نرم می‌کند.

علاوه‌براین، DeepSeek-R1 را به‌راحتی می‌توان جیلبریک کرد، یعنی به‌گونه‌ای از آن خواست تا محافظ‌های خود را نادیده بگیرد. یکی از کاربران ایکس با انجام این کار دستور تهیه مواد مخدر را از این هوش مصنوعی دریافت کرده است.

نکته دیگر اینکه ظاهراً مدل چینی درخواست‌های سیاسی حساس را نادیده می‌گیرد. نشریه تک کرانچ در گزارش خود می‌گوید که این مدل از پاسخ‌دادن به سوالاتی در مورد رهبر چین، «شی جین‌پینگ»، میدان تیان‌آن‌من و پیامدهای ژئوپلیتیکی حمله چین به تایوان خودداری کرده است (تصویر بالا).

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی