ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هوش مصنوعی
هوش مصنوعی

این هوش مصنوعی جدید تعامل بین انسان و اشیا در محیط‌های مجازی را ساده می‌کند [تماشا کنید]

این هوش مصنوعی که با مشارکت یک محقق ایرانی ساخته شده، می‌تواند براساس توضیحات متنی، بین انسان‌ها و اشیای محیط مجازی، حرکات هماهنگ ایجاد کند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۹ آذر ۱۴۰۲ | ۱۱:۳۰

محققان دانشگاه استنفورد و آزمایشگاه تحقیقات هوش مصنوعی فیسبوک در متا (FAIR) سیستم هوش مصنوعی جدیدی را توسعه داده‌اند که می‌تواند براساس توضیحات متنی، بین انسان‌ها و اشیای یک محیط مجازی، حرکات طبیعی و هماهنگ ایجاد کند. همچنین در بین محققان این پروژه، نام «روزبه متقی»، دانشمند و پژوهشگر ایرانی FAIR نیز دیده می‌شود.

سیستم جدید که CHOIS نامیده می‌شود (Controllable Human-Object Interaction Synthesis)، از جدیدترین تکنیک‌های مدل‌‌های انتشاری کمک می‌گیرد تا تعاملات یکپارچه و دقیقی مانند «میز را بالای سر خود ببرید، راه بروید و میز را پایین بیاورید» را ایجاد کند. محققان در مطالعه خود آینده‌ای را متصور شده‌اند که در آن موجودات مجازی می‌توانند دستورات زبان را همانند انسان‌ها درک کنند و به آن‌ها پاسخ دهند.

نحوه کار هوش مصنوعی تازه توسعه‌یافته متا و استنفورد

CHOIS در هسته اصلی خود از یک مدل انتشار شرطی (Diffusion Model) استفاده می‌کند که نوعی مدل مولد است و می‌تواند ادامه حرکات را به‌طور دقیق شبیه‌سازی کند. سپس هنگامی که یک وضعیت اولیه از موقعیت انسان و شیء در محیط مجازی، همراه با توصیف زبانی از کار مدنظر فرد فراهم شد، CHOIS ادامه حرکات را ایجاد می‌کند.

برای مثال، اگر دستورالعمل ما نزدیک‌ترکردن لامپ به مبل باشد (ویدیو زیر)، CHOIS با درک این دستور، یک انیمیشن واقعی از آواتار انسانی ایجاد می‌کند که لامپ را بلند می‌کند و آن را در نزدیکی مبل قرار می‌دهد.

البته همان‌طور که محققان اشاره کرده‌اند، ایجاد تعاملات مداوم انسان و شیء براساس توصیفات زبانی در یک محیط مجازی، چالش‌های متعددی را به‌همراه دارد. به عنوان مثال، آن‌‌ها باید اطمینان داشته باشند که حرکات ایجاد‌شده توسط هوش مصنوعی واقع‌بینانه و هماهنگ هستند.

سیستم CHOIS درزمینه گرافیک کامپیوتری و به‌ویژه حوزه انیمیشن‌سازی و واقعیت مجازی کاربردهای فراوانی خواهد داشت. با پشتیبانی از هوش مصنوعی، این سیستم می‌تواند زمان و تلاش موردنیاز برای ساخت انیمیشن‌های پیچیده را به‌شدت کاهش دهد. در زمینه‌های هوش مصنوعی و رباتیک نیز CHOIS یک گام بزرگ به‌سمت سیستم‌های مستقل‌تر و آگاه‌تر محسوب می‌شود.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی