ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هوش مصنوعی در حوزه قضا
هوش مصنوعی

قاضی ارشد آمریکا: هوش مصنوعی تأثیر چشمگیری در حوزه قضا خواهد داشت

قاضی ارشد ایالات متحده آمریکا در گزارشی پیش‌بینی کرده است که فناوری هوش مصنوعی در آینده حوزه قضا را متحول کند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۳ دی ۱۴۰۲ | ۱۹:۰۰

«جان رابرتس»، قاضی ارشد ایالات متحده آمریکا در گزارشی به مناسبت پایان سال 2023 پیش‌بینی‌هایی را ازجمله درباره فناوری‌های نوین ارائه کرد. او مدعی شد که هوش مصنوعی تأثیر بسزایی در حوزه قضا خواهد داشت.

در گزارشی که در وب‌سایت دیوان عالی ایالات متحده منتشر شده است، رابرتس باور دارد که قضات به این زودی‌ها از کار بیکار نخواهند شد، اما هوش مصنوعی در آینده اثر بزرگی در این حوزه خواهد گذاشت. او گفت: «پیش‌بینی می‌کنم که کارهای قضایی، به‌خصوص در سطح دادگاه‌ها، به‌شدت تحت‌تأثیر هوش مصنوعی قرار خواهد گرفت.»

قاضی ارشد ایالات متحده آمریکا می‌گوید تغییرات ناشی از هوش مصنوعی نه‌تنها شیوه عملکرد قضات را عوض می‌کند، بلکه بر درک آن‌ها از نقش این فناوری در پرونده‌ها اثرگذار خواهد بود. رابرتس تأکید کرد که فناوری پیشرفت می‌کند، بنابراین دادگاه‌ها باید بتوانند کاربردهای مناسب را برای آن پیدا کنند.

باید از مزایای هوش مصنوعی در حوزه قضا استفاده شود

به باور رابرتس، هوش مصنوعی بی‌شک می‌تواند به نظام قضایی موجود کمک کند تا به‌شکلی عادلانه‌تر، سریع‌تر و کم‌هزینه‌تر به پرونده‌ها رسیدگی کنند. بااین‌حال، او یادآور شده که استفاده از این فناوری باید با احتیاط همراه باشد. او به‌طور خاص به مشکل «توهم» در هوش مصنوعی اشاره کرده است که موجب تولید مطالب غیرواقعی توسط این فناوری می‌شود.

چند روز پیش اعلام شد که «مایکل کوهن»، وکیل سابق «دونالد ترامپ»، از داده‌های اشتباه هوش مصنوعی در اسناد حقوقی استفاده کرده است.

رابرتس همچنین تأکید کرد که فناوری نمی‌تواند به‌طور کامل جایگزین افراد کلیدی در دادگاه‌ها شود و قضات می‌توانند با کمک هوش مصنوعی حتی صداقت اظهارات مدافعان یک پرونده را ارزیابی کنند. این فناوری می‌تواند برای تشخیص لرزش دست و صدا، تعریق، مکث‌ها و حتی حرکات چشم استفاده شود. اما باید از تصمیمات انسانی برای قضاوت صحیح درباره این داده‌ها استفاده کرد.

گزارش حاضر در شرایطی منتشر شده است که کمتر از یک ماه پیش، گروهی از قضات ارشد بریتانیا دستورالعملی را برای استفاده از هوش مصنوعی در دادگاه‌های انگلیس و ولز منتشر کردند.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی