ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

داریو آمودی مدیرعامل انتروپیک
هوش مصنوعی

مدیرعامل انتروپیک می‌گوید درآمد پایه همگانی برای حل بحران هوش مصنوعی کافی نیست

مدیرعامل انتروپیک می‌گوید ارائه یک درآمد پایه همگانی به مردم برای حل مشکلات ناشی از تمرکز قدرت هوش مصنوعی در دست برخی افراد، کافی نیست.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۴ تیر ۱۴۰۳ | ۱۰:۳۰

پیشرفت‌های سریع در حوزه هوش مصنوعی می‌تواند قدرت و ثروت را در دست عده معدودی متمرکز کند. مدیرعامل انتروپیک می‌گوید اگرچه ارائه درآمد پایه همگانی (UBI) می‌تواند به کاهش این بحران کمک‌ کند، برای حل این مشکل کافی نیست و باید تغییرات اقتصادی بزرگ‌تری رخ بدهد.

پیشرفت‌های هوش مصنوعی احتمالاً موجب می‌شود قدرت و ثروت در اختیار افراد معدودی در جهان قرار بگیرد. به‌ همین دلیل بسیاری از فعالان دنیای فناوری ایده ارائه درآمد پایه همگانی برای شهروندان را مطرح کرده‌اند. بااین‌حال، بعضی از آن‌ها نگران‌اند UBI برای حل این مشکل کافی نباشد. «داریو آمودی»، مدیرعامل انتروپیک که مدل هوش مصنوعی Claude را ساخته است، دراین‌باره به تایم می‌گوید:

«قطعاً باور دارم اجرای این ایده بهتر از این است که هیچ کاری نکنیم اما دنیایی را ترجیح می‌دهم که همه بتوانند در آن مشارکت کنند. اگر چند نفر بتوانند تریلیون‌ها دلار پول دربیاورند، بعد دولت این ثروت را بین توده‌های ناآگاه مردم پخش کند، شرایط تا حدی دیس‌توپیایی خواهد شد.»

درآمد پایه همگانی مشکل هوش مصنوعی را حل نمی‌کند

آمودی معتقد است هوش مصنوعی جامعه را به‌شکلی چنان بنیادی تغییر خواهد داد که لازم است راهکارهای جامع‌تری بیندیشیم. او توضیح داد: «فکر می‌کنم واقعاً لازم است در درازمدت به این فکر کنیم که چگونه اقتصاد را سامان می‌دهیم و مردم چگونه درباره زندگی خود فکر خواهند کرد؟» او فعلاً پاسخی برای این سؤال‌ها ندارد؛ چون باور دارد مردم باید در این زمینه گفتگو کنند.

آمودی که کارمند سابق OpenAI بوده است، سال 2021 با همکاری خواهرش، «دنیلا»، و پنج کارمند دیگر OpenAI استارتاپ انتروپیک را بنیان گذاشت. آن‌ها باور داشتند هوش مصنوعی تأثیر شگرفی بر جهان می‌گذارد و می‌خواستند مطمئن شوند شرکتی می‌سازند که ارزش‌هایش مطابق ارزش‌های انسانی است. آمودی پیش‌تر گفته بود شرکتش متمرکز بر «منفعت عمومی» است.

خیلی از چهره‌های سرشناس حوزه فناوری و هوش مصنوعی از ارائه درآمد پایه همگانی حمایت کرده‌اند. این درآمد در واقع شکلی از پرداختی نقدی به همه شهروندان بدون توجه به میزان ثروت یا وضعیت شغلی آن‌هاست. در این بحث، UBI می‌خواهد نابرابری‌های ناشی از هوش مصنوعی را در جهان کاهش دهد. پیش‌تر «سم آلتمن»، مدیرعامل OpenAI، نیز در کنار UBI، از ایده‌ای مبتنی‌بر توزیع منابع رایانش پایه همگانی میان مردم صحبت کرده بود.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی