ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سم آلتمن
هوش مصنوعی

«سم آلتمن» ایده ارائه درآمد پایه همگانی از طریق هوش مصنوعی را مطرح کرد

«سم آلتمن»، مدیرعامل شرکت سازنده ChatGPT، ایده ارائه منابع رایانشی پایه مدل‌های هوش مصنوعی به عموم مردم را مطرح کرد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۱۰:۳۰

«سم آلتمن»، مدیرعامل OpenAI از مدت‌ها قبل طرفدار ایده درآمد پایه همگانی (UBI) بوده است. خیلی‌ها باور دارند که این ایده می‌تواند از تأثیر فناوری و هوش مصنوعی بر نیروی کار بکاهد. حالا آلتمن ایده درآمد پایه جدیدی را تحت عنوان «رایانش پایه همگانی» مطرح کرده است.

مدیرعامل شرکت سازنده ChatGPT در پادکست All-In ایده رایانش پایه همگانی را مطرح کرد که در آن همه افراد به بخشی از منابع رایانشی یکی از مدل‌های هوش مصنوعی آینده، مثلاً GPT-7، دسترسی خواهند داشت. طبق ایده او، این درآمد پایه دیگر در قالب پول نیست، بلکه سهمی از منابع رایانشی است که می‌توان آن را فروخت یا استفاده کرد یا به امور مختلف ازجمله تحقیقات درباره سرطان اختصاص داد.

سم آلتمن می‌خواهد منابع مدل‌های هوش مصنوعی به مردم اختصاص یابد

سم آلتمن باور دارد که با پیشرفت هوش مصنوعی و پیاده‌سازی آن در جنبه‌های مختلف زندگی بشر، مالکیت بخشی از یک مدل هوش مصنوعی مانند GPT-7 می‌تواند ارزشمندتر از پول باشد. در این شرایط شما مالک بخشی از خود سیستم بهره‌وری خواهید بود.

مدیرعامل OpenAI اولین‌بار در سال 2016 ایده درآمد پایه همگانی را بررسی کرد. در همان زمان، آن‌ها شروع به توسعه جدی هوش مصنوعی کرده بودند. آلتمن درباره ایده UBI توضیح می‌دهد:

«من خیلی طرفدار نحوه سیاست‌گذاری‌های دولت برای کمک به فقرا نیستم، و به‌نوعی باور دارم که اگر صرفاً به مردم پول بدهید، آن‌ها تصمیمات خوبی می‌گیرند و بازار کارش را انجام می‌دهد.»

او در سال 2016 آزمایشی را برای پرداخت درآمد پایه همگانی آغاز کرده بود و در این پادکست اعلام کرد و نتایجش به‌زودی منتشر می‌شود. در این آزمایش به بیش از 3000 نفر ماهانه بین 50 تا 1000 دلار درآمد پایه پرداخت شده است.

خیلی از شهرها و ایالت‌های آمریکا نسخه‌های مختلفی از UBI را آزمایش کرده‌اند، و نتیجه اکثر آن‌ها مثبت بوده است. اما محافظه‌کاران مخالفت‌های گسترده‌ای با این برنامه‌ها داشته‌اند و باور دارند که این کار می‌تواند اشتیاق کارکردن را در افراد از بین ببرد.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • nima_sadeghi
    nima_sadeghi | ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

    آینده دنیا همینه به نظرم
    صدها سال دیگه

مطالب پیشنهادی