ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

دیپ‌مایند و هوش مصنوعی
هوش مصنوعی

مدیرعامل دیپ‌مایند: ورود سرمایه‌های عظیم به حوزه هوش مصنوعی منجر به کلاهبرداری می‌شود

«دمیس هاسابیس» در مصاحبه‌ای، درباره تبلیغات پرهیاهوی ابزارهای هوش مصنوعی و نادیده‌گرفته‌شدن جنبه‌های مفید این فناوری صحبت کرد.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۱۴ فروردین ۱۴۰۳ | ۱۲:۳۰

به گفته «دمیس هاسابیس» (Demis Hassabis)، یکی از بنیان‌گذاران و مدیرعامل دیپ‌مایند، سرازیرشدن پول‌های هنگفت به‌سمت هوش مصنوعی منجر به تبلیغات پرهیاهو و کلاهبرداری می‌شود و این امر خود پیشرفت علمی باورنکردنی این فناوری را پنهان می‌کند. او می‌گوید که برخی جنبه‌های مهم و تأثیرگذار هوش مصنوعی در بخش‌هایی مانند تحقیقات علمی نادیده گرفته شده و درعوض به دیگر جنبه‌ها بیش‌ازحد پرداخته شده است.

دمیس هاسابیس در مصاحبه‌ای با فایننشال تایمز درباره تب داغ و تبلیغات گسترده پیرامون هوش مصنوعی صحبت‌ کرده. به اعتقاد او، تبلیغات گسترده ابزارهای گوناگون هوش مصنوعی ممکن است باعث شود که تمرکز از روی نوآوری‌های واقعی که در سراسر این صنعت درحال رخ‌دادن است، منحرف شود. به‌زعم او، این رویه احتمالاً روی تحقیقات علمی تأثیر خوبی نمی‌گذارد.

مدیرعامل دیپ‌مایند گفت میلیاردها دلاری که به استارتاپ‌ها و محصولات هوش مصنوعی مولد سرازیر می‌شود «هیاهوی بسیار و شاید برخی کلاهبرداری‌ها را به‌همراه آورد؛ درست همانند دیگر حوزه‌های پرهیاهو مثل رمزارزها».

هیاهوهای تبلیغات و تأثیر آن بر جنبه‌های مفید هوش مصنوعی

به نظر هاسابیس، اگرچه ابزارهای هوش مصنوعی مولد متن و تصویر، مانند ChatGPT، مطمئناً در بخش مکالمات خوب عمل کرده‌اند، اما هوش مصنوعی حوزه‌های متنوعی دارد. او می‌گوید که بسیاری از استارتاپ‌ها اساساً فقط با تزریق API شرکت OpenAI به یک محصول نیمه‌کاره، خود را یک شرکت جدید می‌نامند. درعین‌حال کسانی هستند که مثلاً با استفاده از یادگیری ماشینی به بیماران کمک می‌کنند و یا درزمینه علمی و پزشکی اکتشافاتی به ارمغان می‌آورند.

دیپ‌مایند در سال 2010 تأسیس شد و در سال 2016 با موفقیت پروژه AlphaGo موج بزرگی در صنعت هوش مصنوعی به‌‌راه انداخت. در سال 2021 نیز با رونمایی از هوش مصنوعی AlphaFold درزمینه بیوشیمی بار دیگر خبرساز شد. گوگل این شرکت را در سال 2014 خرید.

مدل AlphaFold دیپ‌مایند خود به پیش‌بینی ساختار 200 میلیون پروتئین کمک کرده است و اکنون بیش از 1 میلیون زیست‌شناس در سراسر جهان از آن استفاده می‌کنند. دیپ‌مایند همچنین از هوش مصنوعی برای اکتشاف در زمینه‌های مختلفی مانند زیست‌شناسی، داروسازی، ریاضیات، پیش‌بینی آب‌وهوا و فناوری همجوشی هسته‌ای استفاده می‌کند.

چند روز پیش نیز محققان دیپ‌مایند یک سیستم به نام SAFE ایجاد کردند که پاسخ‌های طولانی‌ تولیدشده توسط چت‌بات‌ها را بررسی و صحت‌سنجی می‌کند تا میزان توهم را در هوش مصنوعی مولد کاهش دهد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی